Prima pagină » International » California nu reușește să scape de flăcări! Incediile au afectat peste 8.000 de kilometri pătraţi – VIDEO

California nu reușește să scape de flăcări! Incediile au afectat peste 8.000 de kilometri pătraţi – VIDEO

08 sept. 2020, 14:44,
Bianca Rebegea, în International

California nu reușește să scape de flăcări! Incediile au afectat peste 8.000 de kilometri pătraţi – VIDEO. În California, flăcările au devastat peste 8.000 de kilometri pătraţi, o suprafaţă aproape de 80 de ori mai mare decât cea a Parisului. Luni, pompierii au precizat că aceste incendii nu au mai avut o astfel de amploare din 1987, forțând mulți locuitori să fugă din fața flăcărilor pentru a-și salva viețile.

”Este pentru prima dată în 33 de ani când se depăşesc două milioane de acri”, adică 8.000 de kilometri pătraţi, a transmis Lynne Tolmachoff, purtătoarea de cuvânt a departamentului de pompieri. ”Este în mod clar un record. Şi suntem încă departe de sfârşitul sezonului incendiilor”.

California nu reușește să scape de flăcări! Incediile au afectat peste 8.000 de kilometri pătraţi – VIDEO

Pompierii încă se luptau luni după-amiaza cu flăcările mistuitoare. De asemenea, populația din toată regiunea de sud a Californiei a primit ordin să evacueze zona și să se adăpostească.

Pentru a se refugia din calea unui incendiu care se propaga rapid, izbucnit în apropiere de Fresno, peste 200 de persoane au foste evacuate cu elicoptere ale armatei în nordul Californiei.


Avertisment MAE pentru români privind Grecia: „Pericol iminent!“

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru românii care sunt sau ajung în Grecia. Vineri, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în mai multe regiuni.

Informarea MAE vine ca urmare a unei avertizări emise de autoritățile elene privind un incendiu pentru ziua de vineri, 4 septembrie 2020.

Din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetație în următoarele regiuni: Attica și în apropierea capitalei Atena; Grecia centrală (Evia, Viotia); Regiunea Mării Ionice (Corfu, Kefalonia, Zakynthos); Grecia de Vest (Achaia, Ilia); Regiunea Pelopones (Messinia); Tesalia (Magnesia, Sporades); Regiunea Macedonia (Salonic Halkidiki); Nordul Mării Egee (Chios, Samos, Ikaria); Sudul Mării Egee (Rodos).

Avertisment MAE pentru români privind Grecia

În avertisment emis de MAE se precizează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și cel al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Stare de alertă în Grecia

Din cauza cresterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, Grecia a intrat din nou în stare de alertă.

În stare de alertă se află din nou serviciile sanitare elene, după creşterea bruscă a cazurilor de coronavirus în mai multe regiuni ale ţării, multe dintre ele fiind destinaţii turistice aglomerate.

După oraşul Hania, şi oraşul Heraklion din Insula Creta a fost plasat în carantină pentru următoarele 15 zile, precum şi examenele din sesiunea de restanţă din toamnă la Universitatea din Creta au fost suspendate din acelaşi motiv.

La Atena şi la Salonic sunt în vigoare măsuri speciale de funcţionare a barurilor şi a restaurantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *