Prima pagină » International » Grecia extinde restricțiile! Sunt vizate insula Mykonos și regiunea Halkidiki
Grecia extinde restricțiile! Sunt vizate insula Mykonos și regiunea Halkidiki

Grecia extinde restricțiile! Sunt vizate insula Mykonos și regiunea Halkidiki

19 aug. 2020, 19:30,
Bianca Rebegea în International

Grecia extinde restricțiile! Sunt vizate insula Mykonos și regiunea Halkidiki. Miercuri, Grecia a anunțat că începând cu data de 21 august vor fi extinse restricțiile atât pe insula Mykonos, cât și în regiunea Halkidiki. Acest lucru se întâmplă din cauza numărului mare de infectări cu virusul COVID-19 din ultimele zile.

Ce interdicții curpind noile măsuri. Grecia extinde restricțiile! Sunt vizate insula Mykonos și regiunea Halkidiki

Odată cu noile măsuri vine și interzicerea totală a organizării petrecerilor și spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane. De asemenea, masca de protecție trebuie purtată obligatoriu, atât în spațiile deschise, cât mai ales în cele închise.

În ceea ce privește terasele și restaurantele, la o masă pot sta cel mult 4 persoane. Dacă fac parte din aceeași familie, sunt permise și 6 persoane la o masă.

Perioada când aceste restricții vor fi valabile este 21-31 august.

Câte cazuri a înregistrat Grecia

De la începutul pandemiei, Grecia a înregistrat marți cea mai mare valoare zilnică și anume, 269 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Primul caz înregistrat în statul elen a fost pe 26 februarie.

Nikos Hardalias, ministrul adjunct al Protecției Civile, a anunțat că Grecia se află într-o „situație mai bună” față de alte țări europene, chiar dacă numărul de cazuri se menține ridicat. Acesta a mai adăugat că statul elen se află pe locul 180 în contextul deceselor la un milion de locuitori. Totodată, el a subliniat că majoritatea infecțiilor, 83%, au fost din cauza faptului că nu a fost respectată distanțarea socială.

În total, Grecia a înregistrat 7.472 de infecții cu COVID-19 și 232 de decese.

Românii pot intra în Lituania doar dacă au test negativ la COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile din Republica Lituania au revizuit, începând de luni, condițiile de intrare în acest stat pentru cetățenii și rezidenții permanenți ai statelor Uniunii Europene, Spațiului Economic European, precum și din Confederația Elvețiană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Conform acestei noi decizii, România este plasată în categoria statelor unde rata de infectare depășește valoarea de 25 cazuri / 100.000 de locuitori.

Românii pot intra în Lituania doar dacă au test negativ la COVID-19

Astfel, persoanele care sosesc în Lituania provenind din această categorie de state trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat, în statul de plecare, cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Republica Lituania și să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Anterior acestei decizii, persoanele provenind din această categorie de state în care era inclusă și România nu puteau intra în Lituania.

Totodată, persoanele care sosesc în Lituania din străinătate, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să se înregistreze la Centrul Național de Sănătate Publică din Republica Lituania (https://keleiviams.nvsc.lt/en/form) înainte de intrarea în țară. Persoanele care folosesc mijloace de transport rutier / feroviar trebuie să îndeplinească această procedură în termen de 12 ore de la sosire.

Măsurile anunțate de autoritățile din Lituania nu se aplică persoanelor care tranzitează teritoriul acestui stat pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și altor categorii specifice de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *