Zona zoster poze la început: Primele simptome care semnalează afecțiunea

31 mart. 2022, 12:40
BZI.ro, în Sanatate

Afecțiunea zona zoster poate fi recunoscută după poze la început. Herpesul zoster este o boală infecțioasă cauzată de virusul varicelo-zoster. Acesta virus este același care provoacă varicela. Herpes zoster apare doar la acele persoane care au avut anterior varicela. Când varicela trece, virusul varicelo-zosterian rămâne în organism ca inactiv.

Acesta fapt înseamnă că este posibil să nu simți simptome, dar virusul este încă prezent în organism. Când virusul varicelo-zoster devine din nou activ, provoacă herpes zoster. Persoanele cu herpes zoster dezvoltă o erupție cutanată similară cu cea a varicelei. Afecțiunea poate provoca mâncărime, arsuri și durere. În herpesul zoster localizat, erupția apare de obicei ca o leziune largă pe o parte a corpului. În herpesul zoster diseminat, erupția acoperă o zonă mai mare a corpului. Această afecțiune este extrem de asemănătoare cu zabala sau alte petele de la ficat.

persoana care sufera de zona zoster

Herpesul zoster se dezvoltă de obicei la persoanele cu boli grave sau cu un sistem imunitar slab

Zona zoster poze la început: Cum te infectezi cu acest virus

Herpesul zoster se poate răspândi prin atingerea veziculelor unei persoane infectate. Herpesul zoster diseminat poate fi răspândit prin contactul cu picăturile de lichid din nasul și gâtul unei persoane infectate. Picăturile care conțin virusul sunt eliberate în aer atunci când o persoană infectată tușește sau strănută. Sunt ușor de inhalat și se infectează.

Dacă ai mai avut varicelă, virusul tău nu va deveni activ prin contactul cu cineva care are herpes zoster. Cu toate acestea, dacă nu ai avut varicelă, te poți infecta după ce ai intrat în contact cu cineva care are herpes zoster.

persoana care sufera de zona zoster

Dacă ai mai avut varicelă, virusul tău nu va deveni activ prin contactul cu cineva care are herpes zoster

Herpesul zoster se dezvoltă de obicei la persoanele cu boli grave sau cu un sistem imunitar slab. Herpesul zoster este tratat cu medicamente antivirale, creme pentru piele și, dacă este necesar, medicamente pentru durere.

Tratamentul are drept scop combaterea intoxicației, ameliorarea durerii și prevenirea generalizării infecției. De regulă, pacienții cu herpes zoster nu au nevoie de spitalizare, iar prognosticul în continuare este favorabil. Cu toate acestea, pentru a preveni complicațiile în cazul suspiciunii de zona zoster, este necesar să consultați urgent un medic.

Cum se manifestă afecțiunea? Primele semne

Herpesul zoster se caracterizează printr-un debut acut. Stare generală este rea, febra, mâncărime ușoară, furnicături și dureri de arsură pronunțate la locul viitoarelor erupții cutanate. Erupțiile apar de-a lungul nervilor senzoriali individuali sub formă de pete rozalii neclare.

Împotriva acestora, după 18-24 de ore, se formează grupuri de vezicule dureroase, umplute cu un conținut transparent și apoi tulbure. Erupțiile dispar în 2-4 săptămâni. Veziculele se usucă, formând cruste galben-maronii, care apoi cad, lăsând o ușoară pigmentare. Durerile devin uneori insuportabile, agravate de cea mai mică atingere a pielii, de răcire, de mișcare.

colaj persoana care sufera de zona zoster

Herpesul zoster se poate răspândi prin atingerea veziculelor unei persoane infectate

Uneori, boala se caracterizează prin intoxicație și durere nevralgică, nu există erupție cutanată. Când apar erupții cutanate, durerea devine de obicei mai puțin intensă. Durerea poate persista săptămâni sau luni. Herpesul zoster se caracterizează printr-o evoluție deosebit de severă, care poate dura câteva săptămâni.

Pentru a ameliora primele simptome care apar la zona zoster recunoscute după poze la început este bine să-ți întărești sistemul imunitar. De asemnea, foarte importantă este activitatea fizică, urmarea unei diete echilibrate și expunerea regulată la aer curat, mergând la plimbări. Foarte important este să prevenii contactul cu pacienții cu varicelă.

persoana care sufera de zona zoster

Când virusul varicelo-zoster devine din nou activ, provoacă herpes zoster


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *