Prima pagină » Local » Zona metropolitană Iași, afectată de incendii. Intervenții la limită ale pompieriilor ISU
Zona metropolitană Iași, afectată de incendii. Intervenții la limită ale pompieriilor ISU

Zona metropolitană Iași, afectată de incendii. Intervenții la limită ale pompieriilor ISU

07 iul. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Mai multe incendii în zona metropolitană Iași au dat bătăi de cap pompierilor de la ISU la finalul săptămânii trecute. Angajații Inspectoratului au intervenit la stingerea unor incendii de vegetație uscată în localitățile din jurul Iașului, dar și la alte intervenții în unele localități din județ

O serie de incendii au avut loc la finalul săptămânii trecute în zona metropolitană Iași. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au intervenit în zona metropolitană pentru a lichida mai multe incendii de vegetație. În perioada 3 iulie 2020-6 iulie 2020, pompierii militari din cadrul ISU Iași au intervenit în mai multe misiuni în județ, o parte fiind în jurul orașului.
Mai multe echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în comuna Bălțați pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Zona metropolitană Iași, afectată de incendii devastatoare. Intervenții extreme ale pompierilor ISU Iași

Unele incendii au avut loc în zona metropolitană Iași. Cei de la ISU Iași, în cooperare cu SVSU Ciurea, au intervenit în comuna respectivă pentru stingerea unui incendiu de deșeuri menajere. Au ars aproximativ 1.500 kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. În data de 4 iulie, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Tomești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care s-a propagat și la o cultură de viță-de-vie. Au ars aproximativ 2.500 metri pătrați de vegetație uscată și aproximativ 1.000 metri pătrați cultură de viță-de-vie. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Noi intervenții în zona metropolitană Iași

În data de 5 iulie 2020, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași din cadrul ISU a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 200 metri pătrați din municipiul Iași, strada Trei Fântâni. În urma intervenției au fost identificate patru proiectile explozive calibrul 75 milimetri. În aceeași zi, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 metri pătrați de teren viran din localitatea Băiceni, comuna Cucuteni. În urma intervenției au fost identificate două proiectile explozive calibrul 152 milimetri.

Intervenții ale pompierilor ISU din Iași. Persoane rătăcite în zona metropolitană

Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași din cadrul ISU a executat o misiune de transport a unui aparat de hemodializă de la Spitalul Clinic de Urgență „Profesor Doctor Nicolae Oblu” la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”. Tot în zona metropolitană Iași, angajații ISU au intervenit pentru căutarea-salvarea unei persoane rătăcite într-o zonă împădurită a comunelor Bârnova și Dobrovăț. Persoana a fost găsită după o oră de căutări.

„Echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au participat la o misiune de căutare-salvare a unei persoane dispărute în zona împădurită Vlădiceni și Tomești. După aproximativ șapte ore de căutări, misiunea a fost încheiată, deoarece persoana a fost găsită de către alte autorități implicate în căutare. Un alt echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice, în urma producerii unei avarii la o instalație aeriană de transport a energiei electrice din orașul Târgu Frumos”, au spus cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *