Prima pagină » Economic Local » Zona Cicoarei va avea un centru multifuncțional pentru familiile de țigani! Licitația pentru serviciile de asistență tehnică a fost anulată

Zona Cicoarei va avea un centru multifuncțional pentru familiile de țigani! Licitația pentru serviciile de asistență tehnică a fost anulată

24 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Zona Cicoarei va avea un centru multifuncțional pentru familiile de țigani. Lucrările vor costa aproximativ 2,6 milioane de euro. Primăria Iași a organizat altă licitație pentru serviciile de asistență tehnică, dar aceasta a fost anulată

Zona Cicoarei va avea un centru multifuncțional pentru familiile de țigani. Recent, Primăria Iași a lansat licitația pentru serviciile de asistență tehnică pe parcursul implementării. Valoarea contractului este de 30.000 lei, fără TVA. Însă, procedura a fost anulată, urmând să fie reluată în perioada următoare. În ceea ce privește licitația pentru execuția lucrărilor, s-a prezentat o singură societate: Elitconstruct SRL, din Vaslui. Societatea este condusă de Bogdan Cioncu. În 2018, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 5,2 milioane lei, profit de 129.288 lei, datorii de 8,5 milioane lei, cu 34 angajați. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară. Proiectul are o estimare bugetară de 12.554.467 lei, fără TVA, adică 2,6 milioane euro. Fondurile sunt disponibile printr-u proiect european.

Zona Cicoarei va avea un centru multifuncțional ce presupune amenajarea unei săli de sport

Centrul multifuncțional va fi construit pe o suprafață de teren de 7.7000 metri pătrați, situată pe strada Nădejde, nr.30. Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 3.159 metri pătrați. Include o sală de spectacole cu 120 locuri și o sală de sport cu o capacitate de 150 persoane. Mai mult, vor fi amenajate două săli de muzică și două săli de co-working.

„Se vor asigura condiții pentru persoanele cu dizabilități, propunându-se ca alternativă pentru circulația pe verticală un lift. Acesta va asigura accesibilitatea persoanelor cu handicap la toate nivelurile clădirii, minimizând riscul excluziunii. Având în vedere potențialul zonei de implant, se va propune amenajarea spațiului exterior ca extensie a funcțiunilor principale de sport și cultură, permițând desfășurarea în aer liber a activităților de recreere, sport, educație etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrarea trebuie realizată în termen de 24 luni. Primăria Iași solicită realizarea unor parcări pe o suprafață de 812 mp, alei/trotuare pietonale – 1.710 mp, piațetă – 330 mp, zonă fitness – 315 mp, loc de joacă pentru copii, zonă recreere, spațiu verde – 1.496 mp.

Primăria Iași pregătește modernizarea unui pasaj pietonal din zona cartierului Nicolina

Recent, Primăria Iași a demarat altă licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare aferente obiectivului de reparații capitale a pasajului pietonal subteran Frumoasa, din zona cartierului Nicolina. Edilii au stabilit pentru partea de proiectare un buget estimat la 111.828 lei, fără TVA, aproape 23.000 euro.

„Pasajul subteran Frumoasa este amplasat în intravilanul municipiului Iași și asigură subtraversarea pietonală a unui pachet de 3 linii de cale ferată, între cartierul Nicolina, pe strada Libertății și cartierul Frumoasa, pe stradela Cetățuia. Pasajul se află în exploatare de circa 50 ani și nu a fost consolidat sau modernizat până în prezent. În ultimii ani au fost efectuate lucrări de întreținere și reparații curente la interiorul pasajului și la nivelul scărilor de acces. Pe perioada de serviciu de circa 50 ani, pasajul a suferit o serie de procese majore de degradare, atât la nivelul căii și a structurii de rezistență a pasajului propriu-zis, cât și la nivelul scărilor de acces”, se arată în descrierea obiectivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *