Prima pagină » Titlurile zilei » Zona centrală se transformă! Primăria a autorizat o clădire cu 11 etaje lângă sediul SRI. Parcările vor fi amenajate în subteran
Zona centrală se transformă! Primăria a autorizat o clădire cu 11 etaje lângă sediul SRI. Parcările vor fi amenajate în subteran

Zona centrală se transformă! Primăria a autorizat o clădire cu 11 etaje lângă sediul SRI. Parcările vor fi amenajate în subteran

13 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Municipalitatea ieșeană a aprobat un proiect important în centrul Iașului. Trei tronsoane, două de locuințe colective și unul de birouri, vor fi construite chiar lângă sediul SRI. Deja au început primele săpături. Regimul de înălțime a clădirii de birouri este important, de 11 etaje. Locurile de parcare vor fi amenajate în subsolul imobilelor. Beneficiarul proiectului este omul de afaceri Vasile Terciu. În zona CUG, Primăria a autorizat alt bloc de locuințe, tot cu 11 etaje. Patronul societății Techno Fusion SRL nu este străin de dezvoltarea imobiliară, fiind printre primii antreprenori din Iași care au investit în acest tip de afaceri

La finalul anului trecut, municipalitatea ieșeană a autorizat mai multe proiecte imobiliare care schimbă configurația zonei centrale. Un proiect major autorizat de Primărie aparține societății TVI Construct SRL. Conform Planului Urbanistic Zonal, lângă sediul SRI, în perimetrul format de străzile Bucșinescu – Smârdan – Ghica Vodă – Barnovschi – Otilia Cazimir, pe o suprafață de 4.053 metri pătrați, vor fi ridicate trei tronsoane. Deja au fost demarate lucrările. În acest proiect a intervenit și municipalitatea, care a concesionat către TVI Construct o suprafață de teren. Beneficiarul proiectului va amenaja o parcare subterană cu trei niveluri. Două tronsoane vor avea destinația de locuințe colective, iar al treilea de birouri. Pentru primul tronson este eliberată o autorizație de construire încă din anul 2017. Al doilea tronson, cel de locuințe colective, va avea un regim de înălțime de 3S+P+6E, în timp ce clădirea de birouri va avea regimul de înălțime 3S+P+11E, cu o înălțime maximă de 44,5 metri. Clădirile vor beneficia de 161 locuri de parcare. Din numărul total, 107 locuri de parcare vor fi construite în subteran, restul pe teren proprietate.

Sală de conferințe

TVI Construct anunță că imobilul de birouri va beneficia de săli de conferință la etajele superioare ale clădirii. În ceea ce privește blocurile de locuințe colective, la parterul acestora vor fi amenajate spații comerciale. Al doilea tronson este prevăzut cu 24 de apartamente, din care: 18 apartamente cu două camere și 6 apartamente cu trei camere.

„La începerea lucrărilor vor fi convocați proiectantul de specialitate, deținătorii de utilități și reprezentantul administrației publice locale. Se va anunța data începerii lucrărilor emitentului Autorizației de Construire. Se va anunța data finalizării lucrărilor de construire, în vederea regularizării taxei de autorizare. La intabularea construcției se va ține cont de planșele anexe vizate spre neschimbare la prezenta autorizație. Se vor respecta condițiile impuse prin avizele și studiile obținute”, se arată în autorizația de construire.

TVI Construct SRL este controlată de omul de afaceri Vasile Terciu. Anul trecut, firma de construcții a înregistrat o cifră de afaceri de 38,9 milioane lei, profit de 3,8 milioane lei, cu un număr de 205 angajați.

Bloc cu 11 etaje spre CUG

Tot în luna decembrie, Primăria Iași a autorizat și proiectul imobiliar ce aparține societății Techno Fusion SRL. Pe o suprafață de 1.222 metri pătrați situată pe șoseaua Nicolina, nr.177 urmează să fie construit un bloc de locuințe cu regimul de înălțime de 3S+P+11E. În total, vor fi amenajate 80 de apartamente, 33 cu o cameră și 47 cu două camere. Clădirea va beneficia de 80 de locuri de parcare, din care 45 în subsol. Însă, Primăria a pus și o condiție. Deoarece balcoanele nu au fost luate în calcul pentru stabilirea indicatorilor urbanistici, nu vor putea fi închise pe toată durata de viață a clădirii. Societatea Techno Fusion SRL este controlată de Adrian Manuel Ioniță și soția acestuia, Ramona Ghițun Ioniță. Firma are ca obiect de activitate fabricare subansambluri electronice.

Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 4,5 milioane lei, profit de 2,7 milioane lei, cu un număr de 42 de angajați. Adrian Ioniță este asociat în alta firmă cu Marius Dan Ioniță, fratele acestuia. Cei doi au fondat Ioni Com Impex SRL, ce are ca obiect de activitate „comerțul de echipamente pentru telecomunicații”. Cifra de afaceri de anul trecut este de aproape 14,7 milioane lei, profitul de 1,9 milioane lei, cu un număr de 56 de angajați. Aceștia au avut contracte de colaborare cu firma de telefonie mobilă Vodafone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`