Prima pagină » Titlurile zilei » Zona Bucium, din Iași, este aglomerată de dezvoltatorii imobiliari! Apar blocuri la granița cu comuna Bârnova. Investitorul Ștefănel Iștoc: „Prețurile au crescut și cu 150 la sută” – Foto

Zona Bucium, din Iași, este aglomerată de dezvoltatorii imobiliari! Apar blocuri la granița cu comuna Bârnova. Investitorul Ștefănel Iștoc: „Prețurile au crescut și cu 150 la sută” – Foto

07 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Terenurile de la granița cu comuna Bârnova, în extravilanul zonei Bucium, sunt căutate de dezvoltatorii imobiliari. Agentul imobiliar Ștefănel Iștoc vrea să investească într-un bloc de locuințe colective. Investitorul spune că prețurile la materiale au crescut și cu 150 la sută

Noi investiții imobiliare sunt anunțate în zona Bucium, din Iași. De data asta, și-a anunțat intenția și agentul imobiliar Ștefănel Marius Iștoc. În 2018 a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective, la granița cu comuna Bârnova, pe strada Mihail Galino. Proiectul beneficiază de o Hotărâre de Consiliu Local de la începutul anului 2020. Acum, proiectul se află în ultima etapă înainte de cea de autorizare la Primăria Iași. Mai este nevoie doar de avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI).

În perioada următoare, proiectul va fi analizat de arhitecții care formează comisia la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași. Conform indicatorilor, blocul va avea regimul de înălțare D+P+2E, fără posibilitatea de supraetajare cu 20 la sută. Suprafața de teren disponibilă este de 1.000 de metri pătrați. Procentul de ocupare a terenului este de 30 la sută, cu un coeficient de ocupare a terenului de 1.2. Rezultă că suprafața construită a blocului va fi de 1.200 metri pătrați. În zona Bucium a investit și afaceristul Dorin Tudose, având-o ca paravan pe cumnata acestuia, Larisa Iacob.

Investitorul anunță 4 apartamente pe 3 niveluri ale blocului

Contactat telefonic, Ștefănel Iștoc a precizat că, din cauza scumpirilor, un metru pătrat construit poate ajunge și la costuri de 700 euro. Apartamentele vor avea spații utile cuprinse între 60 și 80 de metri pătrați.

„În total vor fi 13 apartamente, din care unul va fi pentru biroul meu de la demisol. În total voi amenaja 16 locuri de parcare, din care 4 vor fi în demisol. La demisol va fi un spațiu administrativ și boxe. Voi investi din fonduri proprii, sper să nu fie nevoie de credite. Prețurile la materiale au crescut și cu 150 la sută. Dacă acolo, în 2020, s-ar fi construit cu 500 euro pe metru pătrat, acum costurile au crescut la 700 euro pe metru pătrat.

Este o investiție, nu știu dacă voi vinde sau voi închiria. Zona se dezvoltă în direcția asta. Cu drumul nu sunt probleme pentru că are un profil de 9 metri. Mai mult, m-am retras și eu cu un metru și a ajuns la o lățime de 10 metri. Nu am nevoie de supraetajare, voi respecta exact ce s-a aprobat prin Hotărărea de Consiliu Local”, a precizat Ștefănel Iștoc.

Terenul agentului imobiliar este încadrat de alte proiecte imobiliare, deja edificate.

Ștefan Iștoc este managerul unei agenții imobiliare

Agentul imobiliar se află la prima investiție personală în imobiliare. Până acum, a condus agenția Partners Avenue.

„Preluăm de la proprietari diverse tipuri de imobile pe care le promovăm în vederea vânzării / cumpărării și închirierii. Principalele tipuri de imobile de care ne ocupăm sunt: apartamente, garsoniere, case, vile, spații comerciale, spații industriale, spații pentru birouri și terenuri. Serviciul de intermediere imobiliară are loc în baza unui contract de intermediere imobiliară pentru vânzare sau închiriere încheiat intre proprietar și agenție. În esență, obiectul contractului îl reprezintă serviciul de intermediere imobiliară prestat de agenție in interesul beneficiarului. În cazul în care agenția identifică un cumpărător care acceptă și cumpără oferta acestuia, beneficiarul va plăti agenției comisionul în cuantumul prevăzut în contract”, se arată în descrierea afacerii.

Și agentul imobiliar Paul Tehuțu vrea să investească într-un bloc din zona Smârdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`