Prima pagină » Local » Zona Aurel Vlaicu se extinde spre bulevardul Chimiei cu locuințe colective! Omul de afaceri Ion Ioniche își încearcă norocul în imobiliare. Vrea să colaboreze cu băncile – FOTO

Zona Aurel Vlaicu se extinde spre bulevardul Chimiei cu locuințe colective! Omul de afaceri Ion Ioniche își încearcă norocul în imobiliare. Vrea să colaboreze cu băncile – FOTO

10 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare. Ion Ioniche, patronul Teleconstruct Company SRL, vrea să construiască două blocuri pe bd. Chimiei, nr.93. Omul de afaceri spune că va lua banii din bănci

Zona Aurel Vlaicu se extinde spre bulevardul Chimiei cu locuințe colective. Recent, Primăria Iași a eliberat mai multe certificate de urbanism care arată intenția de dezvoltare a investitorilor locali. Un astfel de certificat a obținut și omul de afaceri Ion Ioniche, unic asociat în societatea Teleconstruct Company SRL. Pe bd. Chimiei, nr. 93, pe o suprafață de 2.027 metri pătrați, ar urma să se construiască două blocuri de locuințe colective. Terenul se află chiar în proximitatea zonei Aurel Vlaicu aflată în continuă extindere. Interesul este ridicat pentru zona amintită, mai ales că au început lucrările de reabilitare a liniei de tramvai și a carosabilului pe tronsonul Iași – Dancu.

„Cred că acolo vom construi două blocuri de locuințe colective. Am început să facem un PUZ. Vom construi cât ne va permite PUZ-ul. Dacă ne lasă cu 10 etaje, vom încerca cu 10 etaje. M-am gândit la un parteneriat, dar cred că voi încerca prima dată cu băncile. Cred că este o oportunitate. Eu nu sunt omul care să bage banii în buzunar sau să-i țină în bănci. Eu tot timpul investesc. Când ții banii în bancă, vin alții și fac. Am mai făcut și alte proiecte”, a declarat Ion Ioniche, administratorul Teleconstruct Company SRL.

Societatea lui Ion Ioniche are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 5,8 milioane lei, cu un număr de 35 de angajați.

O firmă de reciclat deșeuri construiește locuințe colective în zona Viticultori

Un alt certificat de urbanism arată intenția societății Covial CVA SRL, din Podu Iloaiei. Proiectul presupune construirea unor locuințe colective pe strada Viticultori nr.6. Firma are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor reciclabile. Cifra de afaceri este impresionantă. Anul trecut, s-a înregistrat o cifră de afaceri de 110.782.444 lei, adică 23 de milioane de euro. Profitul a fost de 4,3 milioane lei, datoriile de 12,2 milioane lei, cu un număr de 123 de angajați. Totodată, și patronul hotelului Il Primo din zona Universității Tehnice vrea să se extindă. Ionuț Cătălin Mihai, prin CNC Industry SRL, a obținut un certificat de urbanism pentru construirea unui imobil de locuințe colective pe strada Radu Vodă, în apropierea Mănăstirii Frumoasa. Nu în ultimul rând, Sante 2000 SRL, din Buzău, a obținut un certificat de urbanism pentru construirea unui centru medical pe șoseaua Păcurari nr. 82 – 84.

Proiectul afaceristului Cătălin Drăgan a intrat din nou în atenția publică

Recent, proiectul afaceristului Cătălin Drăgan, patronul fostului club Office, a intrat pentru a doua oară în dezbatere publică. La prima sesiune, mai mulți vecini prezenți la discuții și-au manifestat dezacordul, principalul motiv fiind umbrirea blocului 331, unde sunt proprietari. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost inițiat prin societatea Teomalis SRL, condusă de Cătălin Drăgan. Acesta vrea să construiască o locuință individuală cu regimul de înălțime D+P+2E, pe strada Maior Eremia Popescu, nr.33 – 35, în zona Curții de Apel Iași. Terenul studiat este de doar 337 de metri pătrați. Vecinii au mai ridicat și problema rețelei de utilități care trece pe terenul afaceristului, dar și prezența unui punct gospodăresc de salubritate. Diferența de nivelul solului conduce la situația în care al doilea etaj al lui Cătălin Drăgan s-ar ridica la nivelul 4 al blocului învecinat. Acum câteva zile, proiectul de hotărâre a fost din nou publicat pe site-ul Primăriei. În ciuda contestațiilor, cel mai probabil, proiectul va intra în plenul Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *