Prima pagină » Culinar » Zmeură în ciocolată. O explozie irezistibilă de gusturi și arome!

Zmeură în ciocolată. O explozie irezistibilă de gusturi și arome!

20 mart. 2024, 13:40,
în Culinar

Prepararea acestor praline nu necesită abilități de bucătarie complexe, ci doar puțină răbdare. Ai nevoie de ciocolată albă, ciocolată neagră și zmeură congelată. Este recomandat să folosești ciocolată de înaltă calitate, iar cea belgiană este cea mai potrivită pentru această rețetă. Timpul necesar pentru preparare este scurt, deci nu există motive să nu încerci această rețetă de zmeură în ciocolată.

Rețetă de zmeură în ciocolată

Zmeura proaspătă sau liofilizată trebuie înmuiată în ciocolată albă, iar apoi în ciocolată neagră, iar rezultatul este unul căruia îți va fi dificil să îi reziști! Păstrează-le în congelator pentru o gustare sănătoasă atunci când simți nevoia de ceva dulce. Această gustare are nenumărate avantaje, precum faptul că nu necesită coacere, poate fi făcută împreună cu copiii, este gata în mai puțin de 20 de minute, poate fi congelată fără probeleme și ai nevoie de doar 3 ingrediente.

Veți avea nevoie de 170 g zmeură proaspătă, 220 g ciocolată albă și 220 g de ciocolată neagră.

  1. Acoperiți o tavă cu hârtie de copt și lăsați-o deoparte. Spălați zmeura și ștergeți-o ușor cu un prosop de hârtie pentru a absorbi umiditatea, având grijă să nu le deteriorați sau să le rupeți.
  2. Puneți ciocolata albă într-un bol mediu, rezistent la microunde, și încălziți-o în cuptorul cu microunde în intervale de câte 30 de secunde, amestecând de fiecare dată, până când ciocolata este topită și fină.
  3. Înmuiați o zmeură în ciocolată albă și folosiți-vă de o scobitoare pentru a o putea acoperi complet.
  4. Înfigeți scobitoarea în zmeură și transferați-o pe tava de copt pregătită. Repetați procesul de înmuiere în ciocolată alba cu fiecare fruct de zmeură, iar apoi transferați tava în congelator.
  5. În timp ce acestea se răcesc, topiți ciocolata neagră în același mod în care ați procedat cu ciocolata albă. Atunci când zmeura acoperită în ciocolată albă s-a întărit, repetați procesul anterior, înmuind-o de această dată în ciocolată neagră, iar apoi așezați-le din nou în congelator. Congelați-le până se întăresc și serviți-le înghețate. Zmeura în ciocolată poate fi păstrată în congelator timp de până la 1 lună.

Beneficii și sfaturi de la experți

  • Ajutați-vă de o scobitoare pentru a scufunda zmeura în ciocolată, deoarece este foarte mică și vă veți acoperi și degetele în ciocolată.
  • Utilizați hârtie de copt pentru a vă ușura curățenia de după.
  • Eliberați spațiu în congelator înainte de a începe. Va trebui să congelăm o tavă întreagă, deci este o idee minunată să aveți suficient spațiu înainte de a începe.
  • Topiți ciocolata în intervale de 30 de secunde pentru a evita arderea acesteia.
  • Lăsați-le la temperatura camerei, timp de 5 minute, pentru a se înmuia puțin înainte de a le savura.

Zmeura este unul dintre fructele cu multe benficii pentru sănătate. Aceasta se remarcă prin conținutul său ridicat de antioxidanți, aflându-se printre cele mai concentrate surse de antioxidanți. De asemenea, zmeura conține acid elagic, un compus fenolic natural cu proprietăți anticancerigene, care poate contribui în lupta împotriva cancerului.

Pe lângă acestea, zmeura este o sursă importantă de vitamina C și magneziu, iar zmeura în ciocolată este un mod delicios de a savura acest fruct. Aceste substanțe nu doar că susțin sistemul imunitar, dar contribuie și la îmbunătățirea fertilității, atât la femei, cât și la bărbați. Un alt avantaj al consumului de zmeură este că are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că poate fi o opțiune potrivită pentru persoanele diabetice care doresc să-și satisfacă pofta de dulce fără a afecta nivelul glicemiei în mod semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`