Astăzi, 13 septembrie 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii se va întruni pentru a comunica rezultatul cercetării disciplinare demarate în ceea ce-l priveşte pe procurorul Daniel Horodniceanu.
UPDATE: Potrivit unor surse, CSM a luat o decizie în cazul lui Daniel Horodniceanu. Citește AICI!
Știre inițială
Se va vedea dacă fostul şef al DIICOT va scăpa basma curată după ce a încălcat statul judecătorilor şi a procurorilor.
„Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 271 lit. a) și m) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor.
Inspectorii judiciari au reținut următoarele:
• Fapta procurorului care, fiind oprit în trafic de agenți de poliție, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziție umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat constituie abaterea disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea nr. 303/2022 raportat la art. 104 din Legea nr. 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare;
• Fapta procurorului care, în cadrul interacțiunii cu agenții de poliție, și-a declinat și afirmat repetat calitatea de procuror, a amenințat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenților de poliție, sugerând că ar avea relații sau influență cu scopul de a primi un tratament favorabil și de a-și rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toți cetățenii constituie abaterea disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea nr. 303/2022.
Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.
Menționăm că exercitarea acțiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinare și nu constată definitiv vinovăția procurorului cercetat disciplinar”, arăta Inspecția Judiciară, la finalul lunii iunie.
Daniel Horodniceanu, circ în fața polițiștilor ieșeni. Astăzi va afla nota de plată
Vă aducem aminte faptul că la începutul lunii mai, Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT Iași, a fost implicat într-un incident care nu-i face cinste, mai ales că acum ocupă o funcție importantă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cea de vicepreședinte. Procurorul circula în cursul nopții pe un drum sătesc din comuna Schitu Duca, moment în care a întâlnit un echipaj de poliție, format din doi agenți.
Fără să semnalizeze, s-a angajat în depășirea autoturismului. Oamenii legii l-au oprit și i-au cerut să se legitimeze. Vizibil enervat, Daniel Horodniceanu i-a întrebat pe agenți dacă știu cine este? Cei doi au ridicat din umeri și au spus că putea să fie și președintele țării. Mai mult, procurorul a apelat la amenințări și intimidări, făcând abuz de putere. Le-a promis că va discuta personal cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Costel Gâtlan.
În momentul în care polițiștii i-au cerut cartea de identitate și documentele mașinii, Daniel Horodniceanu a scos la legitimația de procuror. Oamenii legii nu s-au lăsat intimidați și au solicitat asigurarea obligatorie. Enervat și mai tare, procurorul le-a transmis că poate fi verificată pe internet. Agenții nu s-au lăsat și i-au explicat că nu este atribuția lor, ci că este obligația conducătorului auto să prezinte documentele.
Incidentul a escaladat în momentul în care Daniel Horodniceanu le-a spus că ar trebui să-i mulțumească pentru că a contribuit la mărirea salarială a polițiștilor. Acest eveniment a fost filmat, iar imaginile au ajuns în mediul online.
În ciuda încălcării regulilor de circulație, procurorul Daniel Horodniceanu a scăpat doar cu un avertisment.
pacat la national era un copil bun bland dar s,a stricat in timp
Polițiștii sunt și ei cercetați disciplinar
Trebuie scos din magistratura
Așteaptă cu sufletul la gură rezultatul anchetei cei la care le-a făcut dosare economice grele pentru tunuri mari date statului ! Foarte curios e locul în care l-au oprit și motivul.
TUPEU MAXIM ,LIPSA CELOR 7 ANI,PRINCIPALELE CALITATI
@PREAFERICITUL MOBRA ! – aiurea, nu are nicio legătură una cu alta. Ce putea să-i facă? Doar să-i dea o amendă pt o contravenție. Nu l-a obligat nimeni pe horodniceanu să facă trafic de influență !
nu o sa pateasca nimic. il judeca colegii lui(subordonatii)
suntem o tara de rasul curcilor
Vrem aflarea sancțiunii, nu rezultatele anchetei.
Absolut corect…un asemenea om nu poate ramane in magistratura!