Prima pagină » Local » Ziua Unirii Principatelor Române, la Iaşi. Sute de persoane s-au adunat în centrul orașului pentru a participa la festivități. Mesaje transmise de oficialități – GALERIE FOTO, UPDATE, LIVE VIDEO

Ziua Unirii Principatelor Române, la Iaşi. Sute de persoane s-au adunat în centrul orașului pentru a participa la festivități. Mesaje transmise de oficialități – GALERIE FOTO, UPDATE, LIVE VIDEO

24 ian. 2023, 09:23, 48 ,
în Local

Astăzi, 24 ianuarie 2023, Iaşul se află în zi mare de sărbătoare. În Piaţa Unirii din centrul oraşului s-au adunat deja sute de persoane din mai multe zone ale Moldovei și nu numai pentru a participa la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

UPDATE 12.50: Slujba a început, dar oamenii continuă să huiduie la porțile Bisericii Trei Ierarhi.

UPDATE 12.40: Un grup de oameni cu steaguri în mâini mărșăluiesc pe Bulevardul Ștefan cel Mare și scandează „Unire!”. Oficialitățile au ajuns la Biserica Trei Ierarhi, în timp ce sunt huiduite din toate direcțiile.

UPDATE 11.51: S-a încheiat parada militară și onorul gărzii. Oficialitățile au plecat, iar ieșenii au fost invitați la Hora Unirii.

UPDATE 11.37: În aceste momente de depun coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piația Unirii, din partea Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Senatului, Camerei Deputaților, administrației publice locale, Ministerului Apărării Naționale.

UPDATE 11.31: Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a venit la microfon și a transmis un mesaj.

„Dragi români indiferent de unde ați venit astăzi în orașul Unirii, bine ați venit acasă. Aici este orașul de unde s-a născut România. Unirea nu au făcut-o românii dezbinați. Și noi și dumneavoastră ne dorim să avem autostrăzi. Noi nu putem vorbi de o Românie prosperă fără un Iaşi prosper, uniți într-un singur ideal. Unirea trebuie să o facem în fiecare zi. De aici de unde s-a născut România. La mulți ani!”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

De asemenea, și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a vorbit cu ieșenii.

„Bine ați venit la Iaşi! Vă mulțumesc că aţi ajuns înfruntând vremea și distanța. O ţară puternică se clădește în unitate de gândire și de voinţă. Un conducător puternic e cel care adună poporul în jurul idealurilor sale. Cei care vă dezbină nu vor binele acestei ţări. Am venit aici pentru recunoștința pe care le-o purtăm pentru Unirea Principatelor. Cei care vor să vă dezbine vă folosesc pentru binele lor, v-au mințit! Dacă veniți la Iaşi, veniţi pentru drag de ţară. Vă doresc un an bun, să vă intoarceți acasă cu bine. Mulţumesc pentru efort domnule prim-ministru. La porțile ţării se aude zgomot de armă”, a trasnmis primarul Mihai Chirica.

UPDATE 11.20: Marcel Ciolacu când și-a initiat discursul pe scenă, oamenii l-au huiduit zgomotos. Ca răspuns, el a spus „eu chiar vă iubesc”.

„În urmă cu 164, românii, popor şi conducători au scris primul paragraf al istoriei, al statului naţional unitar român. O istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia de fiecare dată am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Acum 164 de ani, apropierea culturală şi economică puternică a condus la unitate. Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat ca doar poporul să fie unit, ci şi între conducători.

Unitatea a făcut diferenţa. Unitatea a adus progresul. Când am fost uniţi cu toţii, popor şi conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniţi, am făcut România mare. Când am fost uniţi, am scăpat de dictatură. Unitatea este soluţia. Toţi uniţi să intrăm în spaţiul Schengen. Tot uniţi să continuăm tot ceea ce am făcut în ultimul an, la propriu, nu prin hârtie. Doar împreună cu acelaşi obiective, putem să atragem mai multe fonduri europene”, a spus Marcel Ciolacu.

Și premierul Nicolae Ciucă a ținut un discurs cu ocazia Unirii de la Iași.

„Mă bucur să revin la Iași într-o zi cu semnificaţie istorică în România. Unirea Moldovei cu Țara Românească nu ar fi fost posibilă fata munca elitei intelectuale, fără demersurile și fără susținerea populară a românilor. Lecția istorică rămasă peste timp este cu voința și unitatea se poate. Aderarea României la NATO sunt exemple grăitoare.. suntem în faţa unei etape importante în dezvoltarea României. În acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor în societate. Cu capacitatea de a reduce decalajele între sate și orașe și regiunile României. A7 un obiectiv important, are perspective certe. Majoritatea tronsoanelor sunt deja contractate. Modul în care reușim să avansăm în perioada scurtă este încă un exemplu că putem pune lucrurile în mișcare. A8 va oferi dezvoltare Moldovei. Ducând la creșterea calității vieții. În România europeană toți cetățenii trebuie să aibă șanse egale și un viitor mai bun și mai prosper”, a spus premierul Ciucă.

UPDATE 11.16: Slujba religioasă și discursul IPS Teofan, mitropolitul Moldovei s-au încheiat.

În aceste momente ține un discurs episcopul catolic Iosif Pauleț.

Urmează depunerea coroanelor.

UPDATE 10.58: Se intonează Imnul României, iar mai apoi are loc oficierea serviciului religios.

De asemenea, s-a ținut un moment de reculegere.

UPDATE 10.57: Premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, au ajuns în centrul Iașului. Lumea îi hulește și scandează „Hoții!”. Reprezentanții Guvernului urcă pe scenă.

UPDATE 10.29: A început Parada Militară. Peste 250 de militari defilează în centrul orașului.

UPDATE 10.22: La eveniment se află primarul Mihai Chirica, viceprimarul Cezar Baciu, președintele CJ, Costel Alexe, liderul AUR George Simion, primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu,
Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și alte oficialități ieșene.

UPDATE 10.07: În aceste momente, se fac ultimele pregătiri pentru a începe Parada Militară.

UPDATE 09.50: Concertul de muzică populară a început în Piața Unirii.

La manifestări participă grupuri din Satu Mare, Râșnov, Galați, Suceava și alte locuri din România.

Știre inițială

Unii ieşeni deja şi-au manifestat nemulțumirea în ceea ce priveşte organizarea. În piață se împart în aceste momente plăcinte şi ceai cald.

La fața locului se află numeroase echipaje de intervenție care vor asigura zona.

Ieșenii au început să cânte și să danseze, bucurându-se de acest eveniment important.

Programul manifestărilor organizate la Iași

Programul manifestărilor din ziua de 24 ianuarie 2023 organizate în Piața Unirii:

• ora 10.00 – Concert de muzică populară „Noi suntem români!” – partea I (Karla Ursu, David Simion, Maria Ionescu, Loredana Colotin, Ion Macovei și Biatrice Duca)
• ora 11.00 – Manifestările oficiale dedicate împlinii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române:
– Te Deum (Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Episcopia Romano-Catolică de Iași)
– Discursurile oficialităților centrale şi locale
– Depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii
– Parada Militară
– Intonarea „Horei Unirii” și hora populară
• ora 12.30 – Concert de muzică populară „Noi suntem români!” – partea a II-a (Gheorghe Turda, Ciprian Pop, Ştefan Pintilii, Laura Lavric și Ioan Macovei)
– Masa populară: plăcinte „poale’n brâu” şi ceai
• ora 12.45 – Slujba și depunerea de coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Mănăstirea Trei Ierarhi.

Circulația tramvaielor va fi restricționată în Piața Unirii

Circulația tramvaielor prin Piața Unirii va fi întreruptă marți, 24 ianuarie, în intervalul orar 07:00 – 15:00 (în funcție de necesități), pentru a permite buna desfășurare a manifestărilor organizate de către Primăria Municipiului Iași pentru sărbătorirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Astfel, în rețeaua de transport public vor interveni următoarele modificări:
🔸 tramvaiele nu vor circula pe tronsoanele: Târgu Cucu – Piaţa Unirii – Copou şi Târgu Cucu – Piaţa Unirii – Gară;
🔸 tramvaiele traseelor 1, 3, 7, 8, 9 şi 13 vor întoarce în Târgu Cucu;
🔸 traseul 6 va avea parcursul: Dacia – Gară – Str. Gării – Șos. Arcu – Str. Bacinschi – Gară – Dacia;
🔸 autobuzele traseului 36 vor circula pe ruta: Dacia – Gară – Str. Gării – Str. Arcu – Str. Gavriil Muzicescu – Piaţa Mihai Eminescu – Copou – Breazu şi retur;
🔸 traseul 50 va avea parcursul: Gară – Str. Gării – Str. Arcu – Str. Gavriil Muzicescu – Piaţa Mihai Eminescu – Piaţa Independenţei – Târgu Cucu – Aeroport şi retur;
🔸 pentru legătura Târgu Cucu – Copou vor fi disponibile traseele 28 şi 42;
🔸 între Târgu Cucu şi Gară vor circula autobuze pe ruta: Târgu Cucu – Piaţa Independenţei – Piaţa Mihai Eminescu – Str. Gavriil Muzicescu – Șos. Arcu – Str. Bacinschi – Gară, cu returul: Gară – Str. Gării – Str. Arcu – Str. Gavriil Muzicescu – Piaţa Mihai Eminescu – Piaţa Independenţei – Târgu Cucu;
🔸 între Târgu Cucu si Copou vor circula autobuze pe ruta: Târgu Cucu – Piaţa Independenţei – Piaţa Mihai Eminescu – Rond Copou, cu returul Rond Copou – Piața Independenței – Târgu Cucu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • S-au adunat tzaranii… pardon, partidele

  • Da Principatele Române dezmembrate,halal Patrioți. Jucați până se rupe pinjica😀😀😀

  • Moldova si Iasul nu au nimic de sarbatorit din chestia asta !, doar miticii si bucurestiul ca ei au luat totul , si painea si cutitul si nu impart cu Moldova nimic !, da saracii cu duhul se bucura cind aud promisiuni sforaitoare si li se arunca acolo o portie de mincare

  • Stefan Cel Mare

    care sarbatoare ce sa sarbatorim,faptul ca am ramas ultimii in rromanica,ca ne-am unit cu vlahii care atunci au promis fonduri egale de dezvoltare iar astazi la 164 de ani se vad diferentele de pe luna,sarbatoresc fripturistii si votantii de serviciu adusi la apel!PS mare prost a mai fost Cuza ca a pus botu’ la vrajeala sudistilor!

  • Ciuca, Ciolacu si ceilalti impostori PSD-PNL trebuie huiduiti azi in Piata Unirii din Iasi, pentru ca ei si partidele lor saboteaza zona cu cinism, venind doar cu promisiuni, fara a face insa nimic dupa aia. PSD si PNL refuza de 33 de ani sa faca la Iasi autostrada (A8), spitale noi, scoli noi, stadion, sala polivalenta etc, spre deosebire de celelalte zone ale tarii. Daca iesenii mai au vreo urma de mandrie in ei trebuie sa-i fugareasca pe go.lanii astia, invitati la Iasi de mafiotii Chirica si „Tabla” Alexe.

  • Lipseste cel mai slab presedinte a tuturor timpurilor…O sa traga un spici de vreo doua-trei propozitie si s-a sters si anul asta autointitulatul presednte al ,,tuturor romanilor de pretutindeni,,cu picioarele de ziua unirii.Ce sa caute in saraciata asta de Moldova ,nu ? Are treaba omul..Paris,Viena,Londra,Bruxell ..Iasul ai pute dupa ce l-a votat pe dulap atata amar de lume sa pupe al doilea mandat.Un nesimt facut mare de niste prosti,mai ales deaspora.Iti sta mintea in loc cand afli ca alde iohannis a cheltuit 3,2 milioane de euro numai pe deplasari in afara tarii,dublu de acum doi ani unde a cheltuit ,,numai,,1,5 milioane de euro…Merita un cofrag plin de oua aruncate in fatada..Da de unde sa il ei ? Pe iohannist adica ,nu cofragul de oua.Sta ascuns ca potarnichea in boscheti.

  • Toti parlamentarii PSD IASI au votat impotriva A8, in frunte cu sefa de la invatamant. Sigur si cei de la PDL, PNL, PMP, etc nu au facut nimic in acest sens. Romanii sa mearga la vot daca vor shimbare.

  • „sarbatorim” trecerea a inca unui an de,demagogie,minciuna o luare in deradere a locuitorilor Moldovei,de care „conducatorii” nostri prea iubiti isi aduc aminte pe 24 ianuarie si de Sf Parascheva,ne gasete mai dezbinati ca niciodata cu cateva milioane bune de concetateni care si-au luat traista si au plecat spre zari mai bune.Sa sarbatoreasca votantii adusi cu forta si bugetarii ca restul is la munca sa le plateasca lefurile babane si pensiile alea „necajite!

  • O precizare pentru Stefan cel Mare, NU Moldova sa unit cu valahia ci valahia prin vrajeala cu unirea a pus mina pe Moldova care la acele vremuri era cu mult mai bogata economic si cultural decit valahia si au transformato intrun pasalic sudist numai buna de jefuit , exploatat si impozitat

  • federalizare

    Traim intr-o lume in care nu este prudent sa fii prea mic. Dar nici nu mai putem suporta standardele duble ale Bucurestiului. O solutie rezonabila ar fi federalizarea. Raman comune : moneda, armata, externele. Si atat.

  • pai spune-o cum vrei tu tot aia e,si da asa e la acea vreme Moldova era cu mult peste provincia sudista,uitati-va cum arata astazi Moldova,marginalizata ultima dpdv economic,social ce sa sarbatorim mai bine popii ar face o slujba de ingropaciune si sa fie o zi in calandar de rugaciune si post,o zi trista in care comemoram ingroparea Moldovei!

  • Prostalaule. La ora aia Moldova era un cacat, pentru ca jumatate (Basarabia) era ocupata de rusi. S-a facut unirea ca sa nu ajunga toata pe mana rusilor. Nu e nimic de sarbatorit intradevar, dar nici nu au avut de ales.

  • Pai noi moldovenii , iesenii ar trebui sa mergem la Rotopanesti jud, Suceava sa depunem flori la monumentul Moldova Plinge !, si avem 1000 de motive pentru ce !

  • Prostalaule. La acele vremuri Moldova era o bucata de cacat, jumatate fiind sub ocupatie rusa. Nu au avut de ales, daca nu se facea unirea ar fi ajuns toata sub bocancii mujicilor.

  • Viceprimarul analfabet Baciu, cel care nu stie sa redacteze o hartie catre instanta. Cezarică, te bîrfesc toti pe la colturile primariei si rîd de tine, dar tu te consideri viceprimar….esti un bobletic si o scursura a partidului

  • M-am uitat la tv ce sa vezi 90% sant pensionari din cei adunati in jurul lui Cuza,cum poti vorbi de unire fara tineri,unde-s ei la munca in strainatate,viitorul acestei natiuni sta probabil in popularea acestor meleaguri cu alte popoare,posibil asiatice,africane!

  • Baciu si cu Simion cei 2 prosti din avion, la Hora s-au întîlnit si pe Bodea l-au bîrfit… Chirica si cu Alexe, anul asta n-au ajuns, la Sculeni ei s-au ascuns si-au batut tabla la casa pentru Danga su a lui mireasă. Sorinel Copilu’ de Aur le-a cîntat de dor si jale spunîndu-le ca la Dr. Vicol n-au scapare!!!

  • M-am uitat la tv ce sa vezi 90% sant pensionari din cei adunati in jurul lui Cuza,cum poti vorbi de unire fara tineri,unde-s ei la munca in strainatate,viitorul acestei natiuni sta probabil in popularea acestor meleaguri cu alte popoare,posibil asiatice,africane!!

  • Daca nu ne uneam acum vorbeam rusa precum in Republica Moldova, vad tot mai multi prosti pe zi ce trece ….nu va mai luati in plm dupa haur ca va tampeste si ultimul neuron!Daca aveti impresia ca astia sunt salvarea tarii sunteti mai naivi decat niste copii de 3 ani carora li se promit bomboane!Toata clasa politica este un cancer iar astia sunt la fel!

  • Si ce propui ca dupa tine trebuie sa ne fwta ori unii ori altii conteaza doar pozitia!PS haur-ul intr-adevar nu are ce cauta pe scena politica,probabil trebuie sa se nasca o alta formatiune politica

  • stau la bucuresti acum. am aici femei care baga munca si cand e sarbatoare nationala, munca la coafor, disperate dupa bani, ca detin si ele un coafor. nu merita unirea cu asa oameni care nu-s in stare nici pe 24 ianuarie sa stea acasa si sa lase coaforul.

  • Sa fii dumneata sanatos! Dar avem si noi cap si gandim cu el. Ce spui dumneata sunt cliseele de propaganda ale Bucurestiului, care intotdeauna a dorit o Moldova mica. Sa nu poata ridica pretentii.

    Cand Ceasca era la putere, a primit o scrisoare semnata de intelectuali basarabeni care-i cereau sa deschida problema reunificarii. Ce a facut olteanul Ceasca? A trimis-o KGB-ului. Si KGB-ul i-a arestat pe semnatari.
    Poti zice : ce putea face Ceasca? de unde sa stie daca scrisoarea era sau nu fabricata chiar de KGB? Raspunsul este simplu. Ar fi putut-o pastra in sertar pana cand se lamurea. Daca era adevarata, nu facea rau nimanui tinand-o in sertar. Doar trimitand-o KGB-ului putea face rau.

  • Nu trebuie să stăm capra dar nici sa dam o p@la care ne regulează pentru una mai mare …Când văd atâția naivi care cred că prin circul făcut de hauristii ăștia o sa se scoată tara din KKT mă apucă mila!Cam greu cu clasa politică noua că ăștia sunt din tata in fiu…

  • Dan de la SV

    Cand vezi o tînara speranta ca viceprimarul Baciu Alexndru Cezar linga Simion de la AUR, fara comentarii!!! Cezar Alex Baciu este noul membru AUR!!! Cezarica, ciocu’ mic tată… si asa esti spart de la prafuri… vrei sa zic mai multe? Fă un pas in spate!!!

  • Vai de mama noastră, Ciolacu, Ciuca, Alexe, Chirica, Popa …îmi este rusine cu așa politicieni

  • Alexandru Ioan Cuza

    Celalalt vice al orasului Daneiel Juravle nu a participat. Ce sa caute linga un penal ca Mihai Chirica si un sifon ca Baciu Cezar….

  • a participat si juravle dar n-a mai incaput pe scena

  • Atak ku mamaliga

    Spalare pe creier (romanism)cu „unirea”ca aici este anexare , unire a fost si in 2007,unire au facut daci cu romani.In realitate Ungrovlahia are Moldova de la Rusia ,dintr un acord secret intre Ecaterina a2a si Iosif 2Habsburg.Rusia urma sa elibereze Moldova si Ungrovlahia la pachet,intr-un regat dacic pt.amatu ei Potemkin.potemkin este ingropat laGolia ,nu in Ucraina cum apare la stiri ,si mormantu nu este marcat.Cuza a fost tradator de la inceput ,el a fost pus cu misiunea sa aduca print strain .Magaria ungrovlahilor a fost ca au adus pe Hohentolern in locu la un print belgian.Momentan Imperiu Hohentolern nu se poate desfiinta din cauza la frati de peste prut.O sa mai fie Moldova independenta ,da a s aiba capitala la Baie.

  • ptr licuriciul de deasupra

    ba asta,ce fumezi,ce bei,care-i combinatia,cata-i halatu’?

  • Turcul si pistolul

    Nu mai scrieti Mica Unire. Unirile sunt mereu mari. Prima Unire, ar fi mai potrivit. „Fiti profesionisti, ce dracu”?

  • Unii reproseaza ca ar fi numai pensionari prezenti.Iohanis a fost la Iasi cu caciula „moderna” atunci cand avea nevoie de alegeri,acum si-a trimis reprezentantii Ciuca si Ciolacu, el stand mai aproape de Carmen.Cu educatia sta mai prost.Din pacate gestul cu caciula i-a reusit, prostind multi alegatori,iar acum Iohanis ii ignora total, prin absenta sa.Pensionarii au fost educati in spiritul unirii,altii, de Iohanis cu caciula pe varful capului,care a prostit pe unii alegatori timp de 10 ani.

  • Caciula maronie stralucitoare si de prost gust a lui Iohanis, le-a luat ochii si mintile unor alegatori,timp de 10 ani.Asa cum tot 10 ani le-a luat si expresia tampita „Sa trati bine!” a lui Petrov.Asa s-au facut 20 de ani de stagnare.

  • U S R Baciu nu mai e!!!

    @@@Ilie, special nu a incaput Juravle pe scena…nu a dorit o poza de album alaturi de Chirica (un alcoolic si un penal) si Baciu…asta si asa e batut de soarta, no comment!!! Baciule, mai spala-te ca îți pute gura stii tu la cine ma refer (blonda care o porti la braț se plinge mereu ca manînci kîkat )

  • Intrebare? Romania mai are un popor cu nume de roman sau cine sunt locuitorii care ne vand Averea Nationala? Unde este Justitia care dupa 25 ani vechime primesc pensii de peste 20. 000 EUR.

  • Intrebare? Romania mai are un popor cu nume de roman sau cine sunt locuitorii care ne vand Averea Nationala? Unde este Justitia care dupa 25 ani vechime primesc pensii de peste 20. 000 EUR.

  • mihai grigore

    : revista floare albastra = blue :

  • De ani buni ne facem de râs în toată țara când ar trebui să fie un eveniment emblematic pentru Iași, asta pentru că permitem unor extremiști ca Simion să-și bată joc de ieșeni și să împroaște cu noroi manifestările istorice. Aceeași ”simpatizanți” răpănoși și bețivani trecuți de 60 ani care vin în fiecare an în centru la plăcinte și vin fiert. Unde sunt tinerii orașului, de ce nu mai vin la Hora Unirii???? Simion ia-ți bețivii și du-te de-a lungul Jijiei pe unde ai dus-o pe Șoșoacă la păscut ca să câștigați voturi!

  • Kogălniceanu

    Politicieni penali pe scenă, circari, infractori și bețivani în public, Cuza se răsucește în mormânt.

  • RUȘINE IAȘI !!!! RUȘINE IEȘENI !!!! Nu știți să prețuiți un loc și un moment cu o mare încărcătură istorică și nici oamenii care vin de departe cu adevărat patriotism în suflet.

  • mihai grigore

    : eminescu _ uspenia in virtual _ procedam la integrarea mitropoliei basarabiei la romania libera:20h53’am 24 ianuarie 2023 romania libera_asa sa ne ajute dumnezeu !*:

  • Unde sunt românii demni cu dragoste de țară? Unde este spiritul Unirii de altădată? Numai impostori, circari, hoți și fățarnici în jurul nostru. O cocină de porci a ajuns clasa politică!

  • mihai grigore

    : ne trebuie o legs prin care poetii si presa sa aiba access in toate mediile { u.e. si euroatlantice} _ evident in trepte : eu am !* :

  • Asta e filmare fraierilor?
    Pentru corndunence aveti camere sa filmati cum isi dau jos pantaloii dar pentru un eveniiment istoric nu aveti ?
    R U S I N E !

  • Nu era dezbinare pe atunci? dar ciocoii l-au alungat pe Cuza și nu l-au mai lăsat să trăiască că le era teamă de legile lui drepte Dar acum sunt ciocoii noi.
    Ce faci cu penalii, plagiatorii și mincinoșii?! Suntem orbiți și surzi să tăcem și să-i lăsăm sau proști să înghițim fățărnicia lor. De ce nu-și dau demisia d ‘om-le?!

  • Gelutu Crivoi.

    Ie-te la politruaca… o chemat preotii…sa le tie toartile …sa nu le cada pe trotuare… de nu le e rusine sa amestece una cu alta… Se folosesc de preoti pentru campanie electorală… crezand ca cetatenii ieseni is fraierii si codasi tării daca au penali la primarie

  • Gelutu Crivoi Diaspora

    Ie-te la politruaca… o chemat preotii…sa le tie toartile …sa nu le cada pe trotuare… de nu le e rusine sa amestece una cu alta… Se folosesc de preoti pentru campanie electorală… crezand ca cetatenii ieseni is fraierii si codasi tării daca au penali la primarie

  • Am fost coleg cu Cezar…intr-o discutie cu el, acesta imi spunea ca este necajit si ca nu are nici de unele si ca mămica lui îi dă să manînce cîcat…doar doar sa aibe noroc odorasul mamei. Si uite ca Baciu Cezar a ajuns vice

  • Ma gandeam asa ;autoritatile din pacate de la pesedintele tarii(Basescu,Iohanis sau altii) nu stiu sa respecte si sa sarbatoreasca asa cum se cuvin unele sarbatori ale Romaniei,sa implice si poporul la asemenea evenimente.Se rezuma la a da fasole cu carnati daca sunt unii la putere,sau placinte daca sunt altii la putere.Pana la urma si unele si altele se dau din bani publici.Dar nici n-ar fi in stare sa creeze ei unele evenimente noi,cum ar fi de ex.intrarea in spatiul Schengen,sau o alta unire de ex. cu Moldova,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`