Prima pagină » Local » „Ziua Transportatorului”, la Iași! Se redeschide muzeul CTP din Tudor Vladimirescu cu ocazia evenimentului – FOTO

„Ziua Transportatorului”, la Iași! Se redeschide muzeul CTP din Tudor Vladimirescu cu ocazia evenimentului – FOTO

13 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

CTP Iași a organizat mai multe evenimente pentru călători și angajați de „Ziua Transportatorului”. Oamenii vor putea admira modelele vechi de autobuze și se vor plimba prin garajul din Tudor Vladimirescu

Mâine, 14 iunie 2024, în toată România, se sărbătorește „Ziua Transportatorului”. Anul acesta, organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru călătorii interesați de sistemul de transport public din Iași. De asemenea, cu această ocazie, va fi redeschis și Muzeul Transportului Public din Tudor Vladimirescu.

CTP a pregătit un program de „Ziua Transportatorului”

Cei care vor să ia parte la eveniment trebuie să se prezinte la garajul din Tudor Vladimirescu, vineri, la ora 15:00. CTP Iași în colaborare cu Tramclub Iași a pregătit un program pentru cei interesați, dar și câteva surprize.

„Anual, în a doua zi de vineri a lunii iunie, sărbătorim, la nivel național, Ziua Transportatorului, o zi dedicată omagierii tuturor profesioniștilor din domeniul transporturilor. În acest context, vă invităm să redescoperiți Muzeul Transportului Public Iași, Sector Autobuze/Troleibuze, prin două tururi ghidate speciale. Programul include vizitarea galeriei interioare a muzeului, tur de garaj cu autobuzul, activitatea demonstrative de spălare a unui autobuz, vizitarea expoziției exterioare de vehicule istorice. Anul acesta, pe lângă exponatele cunoscute, veți putea admira troleibuzul articulat 217E și furgoneta TV 14f, recent reabilitată. Accesul este gratuit și se realizează dinspre strada Splai Bahlui Mal drept, nr. 32 (lângă benzinăria Socar)”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

De asemenea, și angajații companiei se vor bucura de acest eveniment, fiind pregătit un moment artistic la Baza de Agrement Ciric.

„Ansamblul folcloric Busuioc Moldovenesc al Sindicatului Liber CTP Iași va ține un program artistic la Baza de Agrement Ciric, la o serbare câmpenească”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Muzeul Transportului Public a fost redeschis

Timp de un an, Muzeul Transportului Public a fost închis, deoarece în curtea garajului din Tudor au fost depozitate diferite materiale. De mâine, acesta va fi redeschis pentru public și sunt așteptați primii vizitatori.

„Am scos, pentru prima dată, troleibuzul articulat 217E și suntem foarte încântați. Nu este singura surpriză, am mai adăugat și machete noi la muzeu, pentru o mai bună documentare pentru cei interesați. Anul acesta, sperăm să finalizăm reabilitarea autobuzului istoric TV20. Am reușit după un an să reabilităm și un microbuz model TV. A fost multă muncă la acest model, în ceea ce ține de tinichigerie și tapițerie. Problema este că nu prea se găsesc piese originale, iar dacă se găsesc, sunt foarte costisitoare. Noi sperăm să ne continuăm proiectele și să le expunem într-o stare cât mai bună”, a transmis Sivliu Stanciu, președintele asociației Tramclub Iași.

CTP Iași sărbătorește „Ziua Transportatorului”, iar călătorii vor avea parte de anumite surprize la muzeul din Tudor Vladimirescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024