Prima pagină » Eveniment-Social » „Ziua porților deschise”, la Judecătoria Iași. Au fost implicați în activități elevii de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” și judecătorul Costică Ciocan

„Ziua porților deschise”, la Judecătoria Iași. Au fost implicați în activități elevii de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” și judecătorul Costică Ciocan

25 oct. 2024, 15:24,
în Eveniment-Social

La Judecătoria Iași a avut loc recent „Ziua porților deschise”, o inițiativă menită să apropie elevii de tainele sistemului judiciar românesc.

O parte dintre activităţi au fost coordonate de judecătorul Costică Ciocan și a implicat participarea elevilor Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi care au avut ocazia de a explora diverse roluri în sala de judecată, de la judecător și procuror, până la martor și grefier.

Într-o atmosferă interactivă și educativă, elevii au învățat despre etapele unui proces, importanța echității și a respectării procedurilor legale, experimentând personal responsabilitatea pe care o presupune fiecare funcție în parte.

Evenimentul a reușit să transforme procesul de învățare într-o experiență practică, captivantă, menită să dezvolte în rândul tinerilor respectul pentru lege și valorile justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024