Prima pagină » Eveniment-Social » Ziua porţilor deschise în toate subunităţile de pompieri ieşene de 1 iunie 2021

Ziua porţilor deschise în toate subunităţile de pompieri ieşene de 1 iunie 2021

31 mai 2021, 10:37,
Elena Nicoleta BUJOR în Eveniment-Social

Având în vedere că mâine, 1 iunie 2021, este Ziua Internaţională a Copilului toate subunităţile de pompieri ieşene au porţile deschise. Toți doritorii pot participa la sesiuni de informare preventivă, dar și cele mai importante detalii din cadrul intervențiilor salvatorilor ieșeni.

„❤️ „Porți deschise” în toate subunitățile de pompieri ieșene
?‍? Cu ocazia „Zilei Internaţionale a Copilului”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi organizează marți, 1 iunie, între orele 09.00-16.00, “Ziua Porţilor Deschise”.
??‍♂️?‍♀️ Copiii, dar şi însoţitorii acestora sunt aşteptaţi la sediul inspectoratului, cât și la sediile tuturor subunităților (Detașamentul 2 de Pompieri Iași, Secția de Pompieri Pașcani și Secția de Pompieri Târgu Frumos) unde, vor avea posibilitatea să asiste la prezentarea autospecialelor de intervenţie”, au transmis pompierii ieșeni.

Copiii vor afla detalii despre intervențiile salvatorilor ieșeni

Cei prezenți, mai ales copiii, vor afla o sumedemie de informații referitoare la intervențiile pompierilor ieșeni. Aceștia vor participa la sesiuni de informare preventivă, cum te poti proteja în caz de incendiu sau cutremur.

„??‍? În cadrul acestor activităţi, copiii vor afla mai multe lucruri despre intervențiile salvatorilor ieşeni, vor participa la sesiuni de informare preventivă și vor învăța cum să se protejeze în caz de incendiu sau cutremur. Totodată, ei vor putea „să testeze” câteva dintre echipamentele tehnice din dotarea autospecialelor de stins incendii.
Activitățile aferente Zilei Porților Deschise se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2.
?‍? Pompierii ieşeni urează “La Mulţi Ani!” tuturor copiilor şi îi aşteaptă cu „Porțile Deschise”!”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi.

1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului, o sărbătoare dedicată tuturor copiilor din lume. De precizat faptul că în foarte multe state, această zi este sărbătorită la data de 20 noiembrie, momentul în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. Însă în România, Ziua Copilului, este sărbătorită în data de 1 iunie.

Reamintim faptul că la 16 noiembrie 2016, președintele României, Klaus Werner Iohannis a semnat decretul referitor la promulgarea legii prin care este schimbat Codul muncii prin declararea zilei de 1 iunie – Ziua Copilului ca sărbătoare legală în care nu se lucrează. Aşadar, din anul 2017, ziua de 1 iunie este nelucrătoare.

Majoritatea țărilor au ales ziua de 1 iunie, prima zi de vară, pentru a sărbători Ziua Internațională Copilului, cu toate acestea 20 noiembrie fiind o dată populară în țări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda.

Evenimente atractive la Palatul Culturii din Iași de Ziua Copilului

La Palatul Culturii din Iași, în perioada 29 mai – 19 iunie 2021, Atelierele de lectură pentru copii continuă. Ele sunt intitulate „În lumea poveștilor muzicale” și au loc sâmbătă, 29 mai, 5, 12 și 19 iunie 2021, de la ora 16:00, în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii. De asemenea, de Ziua Internațională a Copilului, echipa Atelierelor DICE din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași lansează o nouă serie de activități dedicate celor mici, sub genericul „Jocurile copilăriei”

Atelierele „În lumea poveștilor muzicale” continuă sâmbătă, 29 mai, 5, 12 și 19 iunie 2021, de la ora 16:00, în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, reunind volumele semnate de Cristina Andone și apărute în colecția „Povești din Pădurea Muzicală” (Editura Nemi). Copiii își vor alege compozitorul și povestea preferată din volumele „Enescu și hora razelor de soare”, „Vivaldi și cele patru anotimpuri”, „Bach și orga fermecată”, „Mozart și curcubeul muzical”, „Beethoven și furtuna de sunete”, „Chopin și balada stropilor de ploaie”, „Ceaikovski și dansul notelor de argint” și „Paganini și capriciile magice”. Recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani, atelierele sunt animate de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`