Prima pagină » Local » Ziua Poliției Române, sărbătorită la Iași. Manifestări puse la dispoziție de Inspectoratul de Poliție Județean Iași

Ziua Poliției Române, sărbătorită la Iași. Manifestări puse la dispoziție de Inspectoratul de Poliție Județean Iași

25 mart. 2023, 16:40, 2 ,
în Local

Astăzi, 25 martie 2023, sărbătorim Ziua Poliției Române. Se împlinesc 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române. Pentru a marca acest eveniment, polițiștii și partenerii lor, câinii polițiști, sunt prezenți la Palas Mall  începând cu ora 11.00 pentru a vă bucura cu demonstrații de luptă, dresaj canin și exerciții de intervenție.

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an, pe 25 martie, marcând înființarea acestei instituții fundamentale pentru siguranța și ordinea publică a României. În acestă zi ne aducem aminte de sacrificiul, curajul și dăruirea polițiștilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi desfășoară o serie de manifestări dedicate Zilei Poliţiei Române

Ieșenii se pot bucura de manifestările puse la dispoziție de IPJ Iași

Anul acesta, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi desfășoară o serie de manifestări dedicate Zilei Poliţiei Române, unde vizitatorii pot admira dotarea și tehnica polițiștilor, pot asista la activități de educație civică și rutieră pentru copii, dresaj canin, exerciții demonstrative și expoziție autospeciale (mașini și motociclete), dar și o autospecială de la Poliția Animalelor.

„Pentru că, de ziua noastră, ne dorim să fim alături de dumneavoastră, cetățenii, vă așteptăm, la data de 25 martie 2023 în intervalul orar 11:00 – 18:00, în Atrium Palas Mall. Astfel, va fi prezentată tehnica din dotarea Serviciului Criminalistic, Serviciului Acțiuni Speciale, Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, Biroului pentru Protecția Animalelor. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor organiza ateliere de siguranță personală, iar copiii vor primi diplome și insigne de ,,Super Polițist”. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor prezenta aparatul radar montat pe autospeciale pe care îl folosesc pentru a identifica vitezomanii, precum și o motocicletă de intervenție. Bineînțeles că nu vor lipsi câinii polițiști, printre care și Toy, iar luptătorii S.A.S. vor prezenta armamentul folosit în misiuni. De asemenea, cei interesați vor primi informații cu privire la admiterea în unitățile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis IPJ Iași

Între Ziua Poliției Române și Buna Vestire există o conexiune istorică

Ziua Poliției Române sărbătorită în aceeași zi cu Buna Vestire

Înființată în anul 1848, Poliția Română are o istorie bogată și complexă, care se întinde pe mai mult de un secol și jumătate. De-a lungul timpului, ea a trecut prin diferite schimbări și reorganizări, iar astăzi este o organizație bine pusă la punct.

Ziua Poliției Române și Buna Vestire sunt două evenimente care la prima vedere par să nu aibă o legătură evidentă între ele. Cu toate acestea există o conexiune istorică între ele. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Ziua Poliției Române și Buna Vestire au o istorie comună și simbolizează două aspecte importante: speranța și protecția. Ziua Poliției Române este o ocazie importantă pentru a ne aminti de importanța acestei instituții.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *