Prima pagină » Local » Ziua Poliției Române, sărbătorită la Iași. Câinii polițiști și tehnica folosită de zi cu zi au atras sute de persoane – FOTO

Ziua Poliției Române, sărbătorită la Iași. Câinii polițiști și tehnica folosită de zi cu zi au atras sute de persoane – FOTO

24 mart. 2024, 11:44,
în Local

Mâine, 25 martie 2024, sărbătorim Ziua Poliției Române. Se împlinesc 202 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române. Pentru a marca acest eveniment, polițiștii și partenerii lor, câinii polițiști, sunt prezenți la Palas Mall astăzi, 24 martie 2024, începând cu ora 11.00 pentru a vă bucura cu demonstrații de luptă, dresaj canin și exerciții de intervenție.

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an, pe 25 martie, marcând înființarea acestei instituții fundamentale pentru siguranța și ordinea publică a României. În această zi ne aducem aminte de sacrificiul, curajul și dăruirea polițiștilor.

„La celebrarea celor 202 ani de la atestarea documentară a Poliției Române, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași vor fi din nou alături de cetățeni.

Așadar, vă așteptăm, pe 24 martie 2024, în intervalul orar 10:00 – 18:00, în Palas Mall – zona Cărturești, etaj 1.

Va fi prezentată tehnica din dotarea Serviciului Criminalistic, Serviciului Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor organiza ateliere de siguranță personală și educație rutieră, iar cei prezenți se pot bucura de zona special amenajată pentru fotografii cu tematică polițistă. Nu vor lipsi nici ochelarii de simulare a consumului de alcool și droguri.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor prezenta autospecialele din dotare, printre care și o motocicletă de intervenție.

Și bineînțeles că nu vor lipsi câinii polițiști, iar luptătorii S.A.S. vor prezenta armamentul folosit în misiuni.

De asemenea, cei interesați vor primi informații cu privire la admiterea în unitățile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne”, transmite IPJ Iași.

Ziua Poliției Române sărbătorită în aceeași zi cu Buna Vestire

Înființată în anul 1848, Poliția Română are o istorie bogată și complexă, care se întinde pe mai mult de un secol și jumătate. De-a lungul timpului, ea a trecut prin diferite schimbări și reorganizări, iar astăzi este o organizație bine pusă la punct.

Ziua Poliției Române și Buna Vestire sunt două evenimente care la prima vedere par să nu aibă o legătură evidentă între ele. Cu toate acestea există o conexiune istorică între ele. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Ziua Poliției Române și Buna Vestire au o istorie comună și simbolizează două aspecte importante: speranța și protecția. Ziua Poliției Române este o ocazie importantă pentru a ne aminti de importanța acestei instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *