Prima pagină » Local » Ziua internationala a femeii din mediul rural, sarbatorita la Iasi
Ziua internationala a femeii din mediul rural, sarbatorita la Iasi

Ziua internationala a femeii din mediul rural, sarbatorita la Iasi

12 oct. 2017, 22:02,
Raluca Costin în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:625302;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Directia pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi, impreuna cu autoritatile locale din comunele Gorban si Ruginoasa vor marca pe data de 15 octombrie acest eveniment dedicat femeilor din mediul rural prin doua manifestari. In comuna Gorban, mai precis in satul Bohotin, incepand cu orele 10:00, va fi o sezatoare unde va fi celebrata cea mai varstnica femeie din comunitate, in varsta de 103 ani.

La Ruginoasa, duminica, incepand cu orele 13:00, la Centrul Cultural din comuna, vor fi momente artistice sustinute de catre Ansamblul de copii „Dumbravita”. In cadrul evenimentului vor fi premiate femeile din satele din comuna, iar invitatii vor avea parte de alte surprize placute.

Citeste si : Dulceata de nuci verzi si zacusca de vinete si gogosari, primele produse traditionale din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Ziua Internationala a femeilor din mediul rural se celebreaza pentru a constientiza faptul ca femeile de la sate au un rol principal in producerea hranei. In comuna Gorban vom sarbatori cea mai varstnica femeie din aceasta comunitate. Are 103 ani. Poate vom afla secretul longevitatii sale. Vom avea parte si de o demonstratie practica de indemanare in ceea ce priveste prepararea placintelor si a cozonacului de catre gospodinele din comunitate”, au declarat reprezentantii DAJ Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *