Prima pagină » International » Ziua de naștere a Regelui Marii Britanii. Charles a împlinit vârsta de 75 ani – FOTO

Ziua de naștere a Regelui Marii Britanii. Charles a împlinit vârsta de 75 ani – FOTO

14 nov. 2023, 14:22,
în International

Astăzi, 14 noiembrie 2023, regele Charles al Marii Britanii a împlinit vârsta de 75 de ani. Suveranul și-a marcat ziua de naștere prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, relatează Reuters.

Luni, 13 noiembrie 2023, Charles a sărbătorit cu o petrecere fastuoasă, la care au participat înalți reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar.

Regele Charles a împlinit 75 de ani

Vă aducem aminte faptul că regele Charles este de mai mult de 50 de ani un activist vocal în ceea ce privește problemele de mediu, dar şi un susţinător împătimit al economiei sustenabile. Acesta va lansa curând în mod oficial „Coronation Food Project’”, o acțiune care îşi propune să reducă numărul persoanelor afectate de sărăcia alimentară.

„Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară – şi dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, a scris Charles într-un articol publicat în „Big Issue”, o revistă vândută de obicei de persoane fără adăpost. „Sper că acest Coronation Food Project va găsi modalităţile practice de a face exact acest lucru – să salveze surplus alimentar, pe care să-l distribuie celor care au cea mai mare nevoie”.

Regele Charles, alături de regina Camilla, și-a petrecut aniversarea vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. A avut o întâlnire cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice unde a dialogat despre modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi.

Suveranul Marii Britanii a părut să aibă o dispoziție jovială în timp ce trecea de la invitat la invitat cu ceașca de ceai în mână.

Oaspeții s-au adunat să-i cânte la mulți ani, în timp ce regele a secționat un tort cu trei etaje decorat cu o coroană. Regele i-a asigurat că dulcele este suficient de mare încât le va da și acasă. Suveranul britanic va avea o altă petrecere privată la Clarence House.

Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a (1926-2022) şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh (1921-2021).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *