Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Ziua arata o plaja superba, insa noaptea se transforma total – FOTO

Ziua arata o plaja superba, insa noaptea se transforma total – FOTO

13 mart. 2020, 15:54,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:64153;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Ziua arata o plaja superba. Una dintre cele mai spectaculoase destinaţii de vacanţă din lume este Maldive. Plajele din acest stat micuţ sunt cunoscute în întreaga lume pentru frumuseţile lor, atât ziua, cât şi noaptea. În timpul zilei, apa este limpede şi cu plaje cu nisip alb. Maldive este un loc perfect pentru a scăpa de stres, datorită peisajului superb, însă noaptea este un adevărat spectacol.

Ziua toată lumea o admira ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje tropicale, însă noaptea se transformă într-un loc unde se reflectă stelele.

Ziua arata o plaja superba. Plajele încep să strălucească

Imediat după ce soarele apune, plajele încep să strălucească. Mii de puncte albastre de un albastru metalic arată ca şi cum cum s-ar oglindi Calea Lactee.

„Vinovat” de acest lucru este fitoplanctonul bioluminescent. Acesta le oferă celor care păşesc pe plajă o senzaţie deosebită. Lumina produsă de fitoplancton seamănă cu un cer cu milioane de stele, care nu se afla pe cer, ci pe pământ, iar cei care au văzut deja acest fenomen, s-au declarat fascinaţi. Acest fenomen spectaculos poartă denumirea de bioluminescenta.

Cei care au văzut acest fenomen mai spun că imaginea milioanelor de luminiţe fosforescente se aseamănă cu beculeţele care împodobesc de obicei oraşele în preajama Sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, în timpul fluxului, plaja se umple de fitoplancton şi este luminată de milioanele de plante, iar paşii celor care merg pe nisip rămân imprimaţi şi strălucesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *