Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ziua a 16-a de război în Ucraina. Bombardamente în premieră în Luțk și Dnipro – VIDEO

Ziua a 16-a de război în Ucraina. Bombardamente în premieră în Luțk și Dnipro – VIDEO

11 mart. 2022, 07:32,
în Razboi în Ucraina

Operațiunea militară împotriva ucrainenilor pare că nu se oprește. Astăzi este ziua a 16-a de război în Ucraina și în această dimineață au fost raportate o serie de explozii, în premieră, în orașe din părți opuse ale Ucrainei, potrivit BBC.

În aceste momente, televiziunea ucraineană și agențiile de presă au menționat că s-au înregistrat explozii în Luțk, în nord-vestul Ucrainei, precum și în Dnipro, un oraș situat pe râul Nipru și un bastion important în zona central-estică a Ucrainei.

Ziua a 16-a de război în Ucraina. Alte două orașe au fost bombardate

Înainte de înregistrarea exploziilor, sirenele de raid au fost declanșate în mai multe orașe din Ucraina, țara vecină care este bombardată de nu mai puțin de 16 zile. Luțk și Dnipro sunt două zone care nu au mai avut parte de bombardamente directe până în acest moment.

Precizăm faptul că atacul de la Luțk a vizat un aerodrom, conform localnicilor din zonă, relatează BBC Ucraina.

Mai mult decât atât, există relatări că rachtele rusești au lovit o fabrică. Aceasta este singurul loc unde anumite motoare cu reacție pentru avioane de luptă pot fi reparate.

BBC Ucraina afirmă că situl se afla pe o listă de active strategice cheie vizate de Rusia.

O grădiniță, un bloc, două fabrici și un aerodrom au fost lovite

Primarul orașului Lutsk a confirmat că au avut loc explozii, vineri dimineața, în apropierea aerodromului orașului.

„Explozii lângă aeroport. Toată lumea la adăpost! Nu publicați fotografii, adrese sau coordonate!” a scris el într-o postare pe Facebook, potrivit BBC.

În același timp, postul ucrainean ICTV a citat relatări potrivit cărora o uzină din apropierea aerodromului se află în aceste momente în flăcări. Autoritățile încearcă lichidarea incendiului.

De asemenea, la Dnipro, trei explozii au fost raportate de presa ucraineană, una dintre ele se pare că a avariat grav o fabrică de încălțăminte cu două etaje și care a luat foc. Următoarele două explozii au avut loc în apropierea unei grădinițe și a unui imobil cu mai multe apartamente.

Din nefericire, Serviciile de Stat de Urgență (SES) din Ucraina au raportat faptul că o persoană a fost omorâtă în districtul Novokodatsky din Dnipro.

„În jurul orei 6.10… au avut loc trei lovituri aeriene în oraș, care au lovit o grădiniță și un bloc de apartamente”, a spus SES.

Senatul SUA va trimite ajutoare de aproape 14 miliarde de dolari în Ucraina

În contextul războiului din Ucraina, Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat cu o majoritate covârșitoare un pachet de ajutoare de circa 13,6 miliarde de dolari, trimițând proiectul de lege la Casa Albă pentru a fi semnat de președintele Biden, scrie BBC.

Această prevedere face parte dintr-un proiect de lege mai amplu în ceea ce privește cheltuielile guvernamentale. A fost aprobată după ce democrații aflați la putere au renunțat la finanțarea pentru înlăturarea efectelor COVID-19 din cauza rezistenței republicanilor.

„Le dăm ucrainenilor miliarde de dolari pentru alimente, medicamente, adăposturi și sprijin pentru cei peste două milioane de refugiați care au fost nevoiți să părăsească Ucraina, precum și fonduri pentru transferuri de arme precum Javelin și Stinger”, a declarat liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, înainte de vot.

Reamintim faptul că vicepreședintele SUA, Kamala Harris, astăzi va ajunge în România, în contextul războiului din Ucraina. Ieri, 10 martie 2022, aceasta s-a aflat în Polonia.

Ziua a 16-a de război în Ucraina vine din nou cu vești triste. Bombardamentele continuă și bilanțul deceselor continuă să crească, din nefericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`