Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iași. Aproximativ 1.000 de medici cu diverse specialități sunt invitați să participe la lucrările celei de-a XVIII-a ediţii a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare. Evenimentul se va desfăşura în perioada 29 iunie – 4 iulie 2020, ȋn format online – webinar.
Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iași
Punctul principal al manifestărilor este reprezentat de conferinţa „Recuperarea: Cine? Când? Unde?”. Webinarul va fi însoțit de încă patru cursuri din specialităţile cardiologie, audiologie şi ORL, toate aceste manifestări oferind împreună un total de 43 de puncte de Educație Medicală Continuă, potrivit organizatorilor.
„Aşa cum deja am obișnuit lumea medicală ieşeană şi nu numai, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi se află în avangarda cunoaşterii ştiinţifice medicale, astfel că ediţia din acest an a Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare va fi printre primele și puţinele manifestări medicale online în format webinar cu desfăşurare simultană ȋn două săli virtuale între care participanţii vor putea selecta în funcţie de interesul ştiinţific pe care vor să şi-l satisfacă. Mai mult, datorită formatului de desfăşurare, audienţa va cunoaşte o creştere spectaculoasă, astfel că putem spune că această ediţie va reprezenta consacrarea evenimentului nostru la nivel naţional”, a declarat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi şi preşedintele conferinţei.
În decursul a peste o săptămână de lucrări ştiinţifice calitative, circa 170 de lectori vor prezenta cele mai actuale informaţii ȋn disciplinele specifice recuperării medicale: cardiologie, pneumologie, neurologie, reumatologie, medicina muncii, ortopedie sau ORL.
Temele principale ale manifestărilor
Webinarul va avea zece teme principale, bazate pe actualitățile în recuperare cardiovasculară, hipoacuzia la copii, artrita, scleroza multiplă, ortopedie-traumatologie, dar și reabilitarea respiratorie.
- Abordarea pacientului vârstnic cu patologie cardiovasculară în ambulator
- Hipoacuzia la copil: de la screening la diagnostic și soluții
- Recuperarea cardiovasculară: cine? când? unde?
- Artrita reumatoidă dincolo de afectarea articulară
- Patologii noi în practica medicinii muncii: expunerea ocupațională la nanoparticule
- Update în managementul bolilor imuno – inflamatorii
- Reabilitarea respiratorie: cine, când, unde?
- Noţiuni fundamentale în diagnosticul hipoacuziei
- Actualităţi ȋn scleroza multiplă
- Actualităţi ȋn ortopedie-traumatologie
Ca o măsură a aprecierii valorii manifestării, lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi vor fi creditate de către Colegiul Medicilor din România în cadrul programului de evaluare medicală continuă cu un total de 43 de credite EMC. Materialele prezentate în acest context vor beneficia de statutul de supliment la Revista Medico-Chirurgicală a Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi.
Evenimentul este dedicat profesioniştilor ȋn domeniul sănătăţii. Operatorul manifestării este SC Focus Event SRL din Iaşi, iar website-ul evenimentului poate fi găsit la adresa www.recuperareiasi.ro.
Spitalul de Recuperare din Iași va intra într-un proces de reabilitare cu fonduri de la ADRNE. Primăria Iași a reziliat contractul inițial cu firma italiană Emmeci Project & Building SRL
Spitalul de Recuperare din Iași va fi refăcut cu fonduri de la ADRNE și de la Consiliul Local. Primăria Iași a reziliat contractul inițial cu firma italiană Emmeci Project & Building SRL pentru eficientizarea energetică a spitalului din bani europeni. Consiliul Local Iași a aprobat noul proiect într-o ședință extraordinară
Proiectul de reabilitare de la Spitalul de Recuperare din Iași va fi scos din nou la licitație. Proiectul pentru eficientizarea energetică a clădirii va fi derulat prin fonduri de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE). Primăria Iași a reziliat contractul inițial cu firma italiană Emmeci Project & Building SRL. Autoritatea locală a reziliat încă de anul trecut contractul cu asocierea Emmeci Project &Building SRL- Jonica 2001 Societa’ Cooperativa, contract demarat în baza fondurilor europene.
Spitalul de Recuperare din Iași, reabilitat cu fonduri europene. Primăria Iași a reziliat contractul cu italienii de la Emmeci Project & Building SRL
Spitalul de Recuperare din Iași are nevoie de reabilitarea instalațiilor din interior. În urma rezilierii contractului cu firma italiană Emmeci Project & Building SRL, Primăria Iași a revizuit și actualizat proiectul tehnic de execuție. Valoarea totală a proiectului a fost modificată de la 18,9 milioane lei (3,9 milioane euro) la 23,3 milioane lei (4.8 milioane euro). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar durata implementării este de 21 de luni prin fonduri de la ADRNE.
„Spitalul de Recuperare a mai trecut printr-o procedură de avizare. Am avut și un contract semnat cu o companie italiană, a fost reziliat și am făcut o revizuire de proiect. Nu s-au adus modificări tehnice deosebite, ci s-au actualizat soluțiile propuse de proiectant. Va fi scos în zilele următoare la licitație publică pentru lucrări”, a spus primarul Mihai Chirica.
Firma italiană Emmeci Project & Building SRL nu a respectat contractul semnat cu Primăria pentru Spitalul de Recuperare din Iași
Italienii de la Emmeci Project & Building SRL în asociere cu Jonica 2001 Societa’ Cooperativa au semnat contractul cu Primăria municipiului Iași în martie anul 2019 pentru lucrările de la Spitalul de Recuperare din Iași, însă lucrările au curs în ritm de melc. În urma unui control al municipalității, contractul a fost reziliat. Primăria Iași a anunțat ADRNE de reziliarea contractului cu italienii. Consiliul Local Iași a luat act de decizia municipalității, iar miercuri, 10 iunie, a fost aprobată revizuirea contractului. În perioada următoare, pe sistemul electronic de achiziții publice va fi publicat proiectul de eficientizare energetică a unității medicale.
Spitalul de Recuperare din Iași cuprinde lucrări de eficientizare energetică
Spitalul Clinic de Recuperare din Iași va fi refăcut cu fonduri de la ADRNE în colaborare cu primăria. Lucrările de eficientizare energetică a clădirii includ termoizolarea anvelopei clădirii și repararea trotuarelor. Se mai are în vedere și eficientizarea sistemului actual de producere a energiei pentru încălzire/răcire și sisteme de energie regenerabilă. Proiectul include și îmbunătățirea randamentului aferent instalației de încălzire și răcire. În plan se mai are și înlocuirea instalației de distribuție între punctul termic și tronsonul B, a distribuției principale din subsol și a coloanelor. Lucrările de la unitatea medicală cuprind și modernizarea sistemului de acționare și ghidaj ale lifturilor, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul proiectului se află și înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi cu led, înlocuirea generatorului de abur și izolarea conductelor cu vată minerală cu protecție de tablă.