Prima pagină » Eveniment-Social » Zilele Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi – „Prevenția în Psihiatrie – Abordare Bio-Psiho-Socială”
Zilele Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi - „Prevenția în Psihiatrie – Abordare Bio-Psiho-Socială”

Zilele Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi – „Prevenția în Psihiatrie – Abordare Bio-Psiho-Socială”

20 aug. 2021, 11:24,
în Eveniment-Social

Medici psihiatri din întreaga țară, medici din diferite alte specialități, precum şi psihologi şi asistenţi medicali sunt aşteptaţi să participe la Zilele Institutului de Psihiatrie „Socola”, ce vor avea loc la Iași, ȋn perioada 11-13 noiembrie 2021.

Punctul central al acestei manifestări de tradiţie în lumea medicală este reprezentat de Conferinţa „Prevenția în Psihiatrie – Abordare Bio-Psiho-Socială”, care va fi însoţită şi de o serie de cursuri şi simpozioane de interes în domeniul psihiatriei.

Progrese incontestabile în ceea ce privește cunoaşterea ştiinţifică obiectivă

În ultimii ani, psihiatria a înregistrat progrese incontestabile în ceea ce privește cunoaşterea ştiinţifică obiectivă, bazată pe dovezi, iar Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi are un rol important în acest demers științific. Nu întâmplător se vorbeşte astăzi despre „Socola” ca despre o şcoală modernă ale cărei realizări stau la baza orientării activităţii ştiinţifice din domeniu.

„Conceptul bio-psiho-social, adoptat în anii ’70 de renumitul prof. dr. Petre Brânzei în cadrul Școlii de la Socola, presupune, în ceea ce privește terapia pacienților cu tulburări psihice, îmbinarea aspectelor de natură medicală cu cele sociale şi culturale. În decursul anilor, acest concept a fost mereu îmbunătățit și a devenit o preocupare continuă a specialiștilor de la Institutul de Psihiatrie Socola Iași pentru că modul în care este văzută boala psihică are în vedere atât partea de prevenție, cât și cea de intervenție terapeutică eficientă și complexă. Acest concept este, așadar, fundamental pentru înțelegerea noțiunii de sănătate mentală, dar și pentru o mai bună înțelegere a tulburărilor psihice, precum și a modului în care ne raportam la pacientul psihic și la familia acestuia”, a declarat dr. Alexandra Boloș, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași și secretar al Conferinței „Prevenția în Psihiatrie – Abordare Bio-Psiho-Socială”.

Prin intermediul conferinței din perioada 11-13 noiembrie, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași readuce în discuție conceptul bio-psiho-social, oferind o abordare extinsă, centrată pe partea de prevenție a afecțiunilor psihiatrice.

Lucrările ştiinţifice din cadrul Zilelor Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași vor fi creditate de Colegiul Medicilor din România ȋn cadrul programului de evaluare medicală continuă EMC, iar materialele prezentate ȋn acest context vor forma un volum de articole ce va fi publicat la o editură acreditată, de asemenea, de către Colegiul Medicilor din România.

Înscrierile la conferință, dar și pentru cursurile acreditate EMC se pot face pe site-ul www.zilelepsihiatriei.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`