Prima pagină » Eveniment-Social » Zilele Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași
Zilele Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

Zilele Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

22 mai 2024, 10:55,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Cu prilejul sărbătoririi Zilelor Școlii, de la a cărei înființare se împlinesc 125 de ani, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași organizează activități care se vor desfășura în perioada 22-24 mai 2024.

Manifestările organizate vor reprezenta un omagiu adus personalității omului de litere – patronul spiritual al colegiului, contribuției sale pentru impunerea spiritului critic în cultura română, pentru perpetuarea unui climat propice păstrării valorilor naționale. Aceste manifestări evidențiază adaptarea școlii noastre la învățământul modern, la standardele europene în educație și cercetare didactică.

Zilele Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

Activitățile festive debutează pe 22 mai cu expoziția de  postere pe tema copilăriei și educației „Într-o zi vom deveni oameni mari…” a preșcolarilor de la Grădinițele Copou si Hecuba. Urmează concursului „Valențe europene în educație” – secțiunea cu participare fizică, „Abilități oratorice și discursive” și secțiunea online de traducere a unui text literar în engleză, franceză, italiană si spaniolă. În a doua parte a zilei are loc întâlnirea între foști și actuali profesori ai colegiului în cadrul activității de suflet  „Dialog între generații de dascăli”.

În data de  23 mai, la  Grădinița Copou și Grădinița Hecuba  are loc  activitatea „Jocurile copilăriei de la mic la mare” – șotron, jocuri muzicale și de mișcare pentru copii, părinți, bunici, iar la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, sediul din Strada Oastei,  se derulează turneul de baschet băieți – liceu la care participă echipe de la  Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași,  Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași și Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași.  După-amiază, la Cimitirul „Eternitatea” Iași – se marchează momentul  „Recviem” constând în  depunerea  de coroanelor  de  flori la locul de odihnă al lui G. Ibrăileanu.

Ziua de vineri  este dedicată activităților pentru toate nivelurile de studiu ale colegiului. Astfel, cei mici de la  Grădinița Copou și Grădinița Hecuba participă la  activitatea „Copii fericiți, părinți mulțumiți!” –  o paradă a steagurilor și a baloanelor cu mesaj tematic.

La  Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași, în intervalul orar 9:00-12:00  are loc Simpozionul „Valențe europene în educație”, ediția a XVII-a – secțiunea cadre didactice și secțiunea elevi – simpozion desfășurat în parteneriat cu Casa Corpului Didactic ”Spiru Haret” Iași și  Asociaţia ELPAR Iaşi, (Asociaţia Elevi– Părinţi – Profesori de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”).

Zilele Școlii ediția 2024 se încheie cu evenimentul festiv  desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din Iași, în intervalul orar 13:30-16:00, eveniment intitulat sugestiv „Tot ce-ai visat, vei deveni!”, gala premiilor Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, în cadrul căreia  se vor prezenta momente artistice și vor fi premiați elevii  care au obținut rezultate remarcabile la olimpiade și concursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *