Balsam de lămâie, fenicul, anghinare, anason: descoperiți plantele care vor deveni cei mai buni aliați ai digestiei între cele două mese de Anul Nou. În funcție de simptomele digestive pe care le experimentați, iata ce ar trebui sa incercati în aceasta perioada, dar si în primele zile ale lunii ianuarie! 5 plante care ajută digestia!
Fenicul pentru a digera mesele grele
În zilele care urmează sărbătorilor de la sfârșitul anului, bucuria este umbrită adesea de arsuri la stomac, spasme, greață, migrene, balonare, pe scurt, probleme digestive care ne amintesc că zaharurile, grăsimile și alcoolul nu sunt niciodată fără consecințe. Din fericire, plantele atât de dragi bunicilor noastre sunt întotdeauna acolo pentru a ne aduce confort și liniște.
Semințele și fructele uscate ale feniculului sunt utilizate în mod tradițional pentru stimularea digestiei și tratarea tulburărilor digestive minore. Acesta este motivul pentru care o infuzie de fenicul poate fi deosebit de utilă a doua zi după o masă prea bogata și prea grasă.
Anason stelat pentru balonare
Balonarea sau gazele provin din fermentarea alimentelor în descompunere în organism. Anasonul stelat este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antispastice. Prin urmare, este indicat în special persoanelor care suferă de balonare persistentă, aerofagie și colită datorită proprietăților sale digestive și stimulării secreției biliare.
Anghinare pentru stimularea ficatului
Cunoscuta pentru promovarea digestiei și ameliorarea mahmurelii, anghinarea este un adevărat aliat în timpul sărbătorilor, deoarece stimulează ficatul să digere mai bine grăsimile. O infuzie de anghinare este ideala pentru a ajuta la producerea bilei și a restabili pofta de mâncare în timp ce vă rehidratați corpul. Pentru a evita gustul putin neplacut, amestecati anghinare cu lemn dulce și anason.
Balsam de lămâie împotriva excesului de aciditate gastrica
Cunoscut pentru calmarea persoanelor anxioase și tulburărilor nervoase, balsamul de lămâie este, de asemenea, un excelent antispastic, care ajută la combaterea excesului de aciditate a stomacului. De asemenea, se recomandă in ameliorarea vărsăturilor din timpul sarcinii. Pentru mai multe prospetime, adăugați câteva frunze de mentă in infuzie: calmează și durerile de stomac.
Ridiche neagră pentru desfundarea ficatului
Utilizată în suc sau pulbere, ridichea neagră stimuleaza acțiunea bilei în lupta împotriva deșeurilor datorită proprietăților sale coleretice (care promovează secreția de bilă) și a colagogilor (care facilitează evacuarea bilei in intestin).