Prima pagină » National » Ziaristul independent Bogdan C. Dumitru: „Maia Sandu merge cu prosteală la moldoveni, să le vândă pământurile agricole”

Ziaristul independent Bogdan C. Dumitru: „Maia Sandu merge cu prosteală la moldoveni, să le vândă pământurile agricole”

02 oct. 2024, 14:20,
în National
Ziaristul independent Bogdan C. Dumitru: „Maia Sandu merge cu prosteală la moldoveni, să le vândă pământurile agricole”

Ziaristul independent Bogdan C. Dumitru, cunoscut pentru tiktok-urile sale, vorbește despre situația din Republica Moldova, în care președintele Maia Sandu încearcă vânzarea terenurilor agricole ale moldovenilor.

Acesta consideră că moldovenii se lasă păcăliți și că sunt neinformați cu privire la legislația în vigoare a Uniunii Europene.

„Janis Mazeiks este ambasadorul UE în Moldova. Potrivit lui Janis „Dacă Moldova se alătură UE, europenii vor putea cumpăra terenuri moldoveneşti. Pentru Moldova vânzarea masivă a terenurilor agricole către străini va fi un plus, deoarece sate din republică sunt în declin”. Dragi moldoveni, uitaţi-vă în România câte terenuri au fost cumpărate de străini şi România a rămas fără terenuri agricole. Uitaţi-vă cum terenurile agricole vor să fie împădurite ca să scadă suprafaţa agricolă de teren arabil să fim şi mai dependenți de importatori. Declaraţia a stârnit controverse astfel încât preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a fost nevoită să convoace o discuţie, prin care să afirme că declarațiile ambasadorului sunt o dezinformare. Nu e dezinformare, că atunci când vii în UE, cetăţenii tăi au aceleaşi drepturi ca ceilalţi cetăţeni. Nu merge cu prosteala de genul ăsta ca noi am fost deja prostiţi. Raceanu a promis că va purta negocieri cu UE pentru a impune restricţii asupra terenurilor moldoveneşti. Cu toate acestea, nu e clar de ce ar trebui să primească moldovenii excepţii de la Bruxelles. De ce România a vândut terenurilor cetăţenilor europeni? Vrăjeală maximă.
Fostul prim-ministru Vlad Filat a publicat exemple din legislaţia UE conform cărora nu pot exista interdicţii asupra terenurilor către străini, atunci când o ţară aderă la uniune. Ea bagă vrăjeală să-i prostească pe moldoveni”, a transmis ziaristul independent Bogdan C. Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`