Prima pagină » Actualitate » Zi tensionată în PNL pe tema negocierilor cu PSD! Florin Cîțu ar putea pierde majoritatea din partid
Zi tensionată în PNL pe tema negocierilor cu PSD! Florin Cîțu ar putea pierde majoritatea din partid

Zi tensionată în PNL pe tema negocierilor cu PSD! Florin Cîțu ar putea pierde majoritatea din partid

16 nov. 2021, 09:25,
BZI.ro, în Actualitate

Sunt tensiuni la cotă mare în PNL pe tema negocierilor cu PSD pentru formarea unui guvern de alianță. În aceste momente, conform unor surse, situaţia este una critică pentru Florin Cîțu care ar putea pierde majoritatea din partid.

Sursele politice au afirmat că în interiorul liberalilor s-au format două tabere care susţin premieri diferiţi. Există tabăra care l-ar susţine în continuare pe Florin Cîțu şi tabăra care îl susţine pe Nicolae Ciucă.

Negocierile din PNL și PSD crează o tensiune mare în interiorul liberalilor unde Florin Cîțu ar putea pierde majoritatea

Așadar, este o zi importantă în interiorul PNL pe tema negocierilor cu PSD. Sursele politice citate de stiripesurse.ro afirmă faptul că în interiorul formaţiunii politice sunt două tabere iar Florin Cîțu ar putea pierde majoritatea. Prima tabără îl susţine în continuare pe Florin Cîțu pentru funcţia de premier într-un viitor guvern PNL-PSD, totuşi, atât PSD cât și Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu menţinerea premierului demis.

O a doua tabără îl susţine pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Opţiunea este una pe placul președintelui Klaus Iohannis dar şi pe placul PSD.

Întreaga situația va fi tranşata în această zi în BEx din PNL unde ar urma să se voteze propunerea de premier. Dacă noul președinte al PNL, Florin Cîțu ar pierde la votul de marți, acesta ar fi președinte doar cu numele iar în interiorul formaţiunii politice s-ar crea un nou pol de putere pe axa Iohannis-Ciucă.

O a doua chestiune care va fi tranșată în ședința BEX este cea a rotației premierilor. Cei de la PNL își doresc să aibă ei prima tragere, dar cel mai probabil această problemă va fi lămurită în cadrul negocierilor cu președintele Klaus Iohannis.

Sursele susțin că, astăzi, ar putea avea loc o serie de consultări informale între Klaus Iohannis și liderii PNL, PSD și UDMR. Dacă în cadrul acestor negocieri se va ajunge la o concluzie, atunci se va intra într-un program accelerat pentru învestirea noului Guvern.

Negocierile dintre PNL și PSD bat pasul pe loc pe mai multe subiecte de interes general

În cadrul negocierilor din PNL și PSD au fost dezbătute mai multe probleme. Sunt multe diferențe de viziune dintre cele două formaţiuni politice iar acestea au dus la mai multe impasuri. Vasile Dîncu, al treilea om din PSD, afirma faptul că sunt mai multe discuții despre programul de guvernare:

Mai greu este cu programul de guvernare, pentru că trebuie să aduci mai multe tendinţe la un loc”, a explicat preşedintele CN al PSD.

În replică, Florin Cîțu a avut mai multe obiecții pe unele proiecte social democrate. Așadar, liderul liberal nu este de acord cu impozitarea marilor averi:

„Nu înțeleg raționamentul acestei taxe. Eu am încercat să înțeleg. Dacă investești pe bursă și ai avut acțiuni la Tesla, unde au crescut acțiunile, și din banii de la Tesla ți-ai cumpărat o casă, care este problema? Dacă ai făcut o investiție bună și apoi ți-ai cumpărat o casă, de ce trebuie să fii suprataxat, când n-ai făcut greșit, ți-ai asumat un risc. Puteai să pierzi toți banii investiți în acea acțiune”, a spus premierul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *