Prima pagină » Local » Zi importantă pentru Brigada 15 Mecanizată. Aceasta a împlinit 144 de ani de existență
Zi importantă pentru Brigada 15 Mecanizată. Aceasta a împlinit 144 de ani de existență

Zi importantă pentru Brigada 15 Mecanizată. Aceasta a împlinit 144 de ani de existență

01 ian. 2021, 16:30,
în Local

Zi importantă pentru Brigada 15 Mecanizată. Aceasta a împlinit 144 de ani de existență.

„Astăzi, în zi de sărbătoare, promitem să ducem mai departe tradiția, să ne instruim eficient și să ne îndeplinim toate obiectivele ce ne vor fi încredințate!
La mulți ani, Brigada 15 Mecanizată! La mulți ani, tuturor care au servit și servesc sub Drapelul de Luptă al acestei unități!
***
La data de 1 ianuarie 1877, în baza unui Înalt Decret lua ființă Regimentul 15 Dorobanți, cu sediul la Piatra Neamț. De-a lungul timpului, regimentul a luat parte la toate cele trei războaie importante ale României. Brigada 15 Mecanizată este continuatoarea tradițiilor de luptă ale Regimentului 15 Dorobanți.
În mai multe rânduri, Brigada 15 Mecanizată prin Batalionul 151 Infanterie a participat la diferite misiuni multinaționale de menținere a păcii, cum ar fi: Angola, Bosnia, Albania, Irak și Afganistan. Totodată, marea unitate a asigurat și pregătit echipe operaționale de consiliere și legătură tip batalion, pentru teatrul de operații din Afganistan”, se arată în mesajul postat de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`