Prima pagină » Titlurile zilei » Zi decisivă pentru soarta companiei Totalgaz Industrie din Iași! Patronul Ioan Pârău trebuie să arate cum va acoperi gaura de 80 de milioane de euro. Băncile au început să bată la ușă
Zi decisivă pentru soarta companiei Totalgaz Industrie din Iași! Patronul Ioan Pârău trebuie să arate cum va acoperi gaura de 80 de milioane de euro. Băncile au început să bată la ușă

Zi decisivă pentru soarta companiei Totalgaz Industrie din Iași! Patronul Ioan Pârău trebuie să arate cum va acoperi gaura de 80 de milioane de euro. Băncile au început să bată la ușă

27 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Creditorii companiei Totalgaz Industrie din Iași au fost notificați că trebuie să voteze planul de reorganizare a societății. În prezent, datoriile firmei conduse de Ioan Pârău sunt de aproape 80 de milioane de euro. Afacerea a intrat în insolvență în cursul anului 2020

Compania ieșeană Totalgaz Industrie trece prin cea mai neagră perioadă de la înființare. În 2020, patronul Ioan Pârău a cerut intrarea în insolvență, după ce a încheiat mai multe contracte găunoase. În acea perioadă, și directorul Adrian Coca a demisionat, în urma unui conflict cu patronatul. Acum, administratorul judiciar format din consorțiul KPMG Restructuring SPRL – Eurobusiness LRJ SPRL a convocat adunarea creditorilor, pentru aprobarea planului de reorganizare propus de debitoarea Totalgaz Industrie.

„Administratorul judiciar convoacă Adunarea Creditorilor în vederea exprimării votului asupra planului de reorganizare al activității debitoarei Totalgaz mai sus menționată pentru data de 20.10.2021, ora 12:00, la sediul administratorului judiciar din București, sectorul 1, șos. București – Ploiești nr. 69-71. Creditorii vor putea participa la ședință prin intermediul platformei Microsoft Teams, prin accesarea unei adrese de internet (link) ce va fi comunicată creditorilor la cerere. Creditorii pot vota și prin corespondență. Scrisoarea prin care își exprimă votul, semnată de creditor, sau înscrisul în format electronic căruia i s-a încorporat, atașat ori asociat, semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat valabil, pot fi comunicate prin orice mijloace”, se arată în notificarea administratorului judiciar.

Totalgaz Industrie este unul dintre puținii furnizori din țară de seturi complete de echipamente pentru gaze naturale.

Nu mai puțin de 80 de milioane de euro este valoarea datoriilor

Dosarul de insolvență al companiei Totalgaz Industrie SRL a scos la iveală datorii de 401.048.492 lei, aproape 80 de milioane de euro, conform tabelului definitiv al creanțelor, publicat recent. Ultimele date financiare arată că firma are o cifră de afaceri de doar 6 milioane de euro. În total, s-au înscris la masa credală 144 de creditori. O creanță importantă aparține chiar omului de afaceri Ioan Pârău, care ajunge la 126.516.726 lei, adică 25 de milioane de euro. Însă, la pândă stau atât partenerii de afaceri, cât și băncile.

Spre exemplu, societatea Rominserv SRL are de recuperat 16,4 milioane lei, Exim Bank SA – 25,9 milioane lei, Libra Internet Bank SA – 1,7 milioane lei, First Bank SA – 31 milioane lei, CEC Bank SA – 11,2 milioane lei, Credit Europe Bank SA – 1,2 milioane lei, Banca Românească SA – 1,7 milioane lei. Nu în ultimul rând, Exim Bank SA mai apare cu o creanță în valoare de 31,2 milioane lei.

Și soția omului de afaceri, Jănica Pârău, s-a înscris la masa credală cu suma de 104.817.923 lei, aproape 20 de milioane de euro. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași s-a înscris la masa credală cu suma de 14,1 milioane lei, reprezentând obligații restante către bugetul consolidat al statului. În acest moment există sechestru pus pe mai multe bunuri mobile ce aparțin companiei debitoare. Primăria Iași are de recuperat aproape 100.000 de euro, sumă ce provine din neplata impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Ioan Pârău riscă să rămână fără vilă din cauza datoriilor la bănci

În trecut, Ioan Părâu a gajat un împrumut la bancă chiar cu vila de pe strada Ioan Petru Culianu. Banii i-a folosit pentru susținerea activității din firmă. Același lucru l-a făcut și Adrian Coca, a garantat cu vila de lângă proprietatea patronului. Între timp, datoriile nu s-au stins, iar cei doi riscă să rămână fără proprietăți. Executorii judecătorești au organizat de mai multe ori licitațiile pentru valorificarea bunurilor, dar nu s-au prezentat doritori.

Spre exemplu, proprietatea lui Ioan Pârău este formată dintr-un teren de 2.829 de metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de patru camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din trei încăperi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024