Prima pagină » Actualitate » Zi decisivă! Foștii șefi SRI rămân sub controlul judiciar – UPDATE
Zi decisivă! Foștii șefi SRI rămân sub controlul judiciar - UPDATE

Zi decisivă! Foștii șefi SRI rămân sub controlul judiciar – UPDATE

06 aug. 2024, 09:50,
în Actualitate

Astăzi, 6 august 2024, foștii șefi SRI se prezintă în fața judecătorilor pentru a afla dacă scapă de controlul judiciar.

UPDATE 13.41: Coldea, Dumbravă și Trăilă rămân sub control judiciar.

Știre inițială

Astfel, generalii mafiei coldiste și avocatul Doru Trăilă trebuie să se prezinte marți, la ora 10:00, în fața unui nou complet de judecată, pentru judecarea solicitării ridicării măsurii de control judiciar.

De altfel, chiar Florian Coldea a declarat, în fața magistraților, că acest control judiciar este nejustificat și că i se îngrădește dreptul la muncă, invocând nevoia de a se deplasa pentru onorarea unor sarcini pe care le are în afara țării.

Foștii șefi SRI, acuzați de DNA că primeau sute de mii de euro mită

Rețeaua formată din Coldea, Dumbravă și Trăilă, acuzată de DNA că primea sute de mii de euro de la oameni de afaceri implicați în dosare penale pentru a influența favorabil deciziile instanțelor, a suferit recent un eșec în fața justiției. Judecătoria Giurgiu a decis suspendarea executării silite a activelor companiei Sanimed Impex SRL, deținută de denunțătorul celor trei, în urma unei cereri înaintate de casa de avocatură a lui Doru Trăilă. Ironia face că executarea era solicitată pentru neplata unor servicii juridice investigate de DNA în acest moment. Executorul judecătoresc, la cererea SCP Doru Trăilă și Asociații, intenționa să recupereze suma de 300.000 de euro prin executarea silită a Sanimed, aceeași sumă care, coincidență sau nu, reprezintă și cauțiunea impusă de DNA în cazul celor trei inculpați din „rețeaua generalilor”.

La data de 9 iulie 2024, pe rolul Judecătoriei Giurgiu a fost înregistrat dosarul 11860/263/2024, având ca obiect contestația la executare și cererea de suspendare a executării silite într-un alt dosar cu numărul 1689/2024. Compania SC Sanimed Impex SRL, deținută de Cătălin Hideg, a contestat executarea cerută de casa de avocatură SCP Doru Trăilă și Asociații.

Pe 26 iulie 2024, instanța a acceptat cererea de suspendare provizorie a executării silite, respingând obiecțiile de nulitate invocate de SCP Doru Trăilă și Asociații. Judecătoria Giurgiu a dispus suspendarea provizorie a executării silite efectuate în dosarul nr. 158EP/2024, aflat pe rolul S.P.E.J. Petricaru, Iordache și Asociații, până la soluționarea definitivă a cererii de suspendare. De asemenea, instanța a ordonat transmiterea imediată a hotărârii către S.P.E.J. Petricaru, Iordache și Asociații. Decizia Judecătoriei Giurgiu nu poate fi contestată, iar termenul pentru judecarea suspendării definitive a executării silite a fost stabilit pentru 9 octombrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *