Prima pagină » Actualitate » Zi crucială pentru viitorul SUA. Milioane de americani, prezenţi la urne! Republicanii sunt favoriții, dar sunt posibile surprize

Zi crucială pentru viitorul SUA. Milioane de americani, prezenţi la urne! Republicanii sunt favoriții, dar sunt posibile surprize

08 nov. 2022, 08:12,
BZI.ro, în Actualitate

Americanii merg astăzi, 8 noiembrie 2022, la urne. Sunt în joc toate posturile de deputat federal (435), 35 fotolii senatoriale, 36 funcții de guvernator statal, poziții executive și judiciare la nivel local și statal. De asemenea, vor fi reînnoite 88 dintre cele 99 de Camere legislative statale. Centrele de vot se deschid începând de la orele 13.00 (ora României), primele estimări sunt așteptate pe la 4 (ora României) în cursul nopții de marți spre miercuri.

Două ore mai târziu e posibil să cunoaștem rezultatele competițiilor guvernatoriale-cheie din Michigan, Wisconsin și Ohio, precum și rezultate parțiale ale confruntărilor-barometru pentru Senat din Pennsylvania, Georgia și Florida, pentru Camera federală din Virginia, New York, Connecticut, Carolina de Nord, Illinois și Indiana.

Pentru rezultatele definitive trebuie așteptat câteva zile, în unele locuri săptămâni. State care găzduiesc dispute decisive, precum Arizona și Pennsylvania, sunt renumite pentru lentoarea numărării voturilor. Vor trebui apoi repertoriate voturile anticipate în persoană și cele prin corespondență, zeci de milioane în total, și vor trebui adjudecate re-calculari și contestații juridice, care sunt, în climatul actual, o cvasi-certitudine.

America la urne. Milioane de cetăţeni deja şi-au exprimat votul

Milioane de americani vor vota la alegerile electorale de marți, 8 noiembrie 2022, fiind în joc echilibrul de putere din Congres.

Întreaga Cameră a Reprezentanților a SUA, aproximativ o treime din Senat și guvernatorii cheie ale statelor sunt puse în joc.

Președintele Joe Biden, un democrat, și fostul președinte Donald Trump, un republican, și-au prezentat argumentele finale în mitinguri de duel. Capacitatea lui Biden de a adopta legi va fi blocată dacă republicanii iau Parlamentul, așa cum se așteaptă majoritatea previziunilor.

Democrații controlează în prezent Casa Albă și – cu o marjă subțire – ambele camere ale Congresului.

În timp ce Biden însuși nu este pregătit pentru alegeri marți, mandatele sunt adesea văzute ca un referendum asupra conducerii unui președinte.

În ciuda faptului că și-a îndeplinit promisiunile de a scădea prețurile medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, de a extinde energia curată și de a moderniza infrastructura SUA, dl Biden și-a văzut popularitatea suferind de cea mai mare inflație din ultimele patru decenii, a înregistrat treceri ilegale la granița dintre SUA și Mexic și îngrijorarea alegătorilor cu privire la criminalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *