Prima pagină » International » Zi crucială pentru Donald Trump și Kamala Harris! Discuții majore privind alegerile prezidențiale
Zi crucială pentru Donald Trump și Kamala Harris! Discuții majore privind alegerile prezidențiale

Zi crucială pentru Donald Trump și Kamala Harris! Discuții majore privind alegerile prezidențiale

18 sept. 2024, 17:59,
Redacția BZI în International

Atât Donald Trump, cât și Kamala Harris, candidați la viitoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite, așteaptă cu nerăbdare miercuri un semnal puternic de susținere din partea „Teamsters”, unul dintre cele mai influente sindicate din America de Nord, conform Reuters.

Miercuri, 18 septembrie, consiliul de conducere al sindicatului, care reunește 1,3 milioane de membri din SUA și Canada, se va întâlni pentru a decide pe cine vor sprijini la alegerile prezidențiale.

Sprijinul sindicatului ar putea fi crucial în statele-cheie precum Michigan, Nevada și Pennsylvania, unde există un număr mare de muncitori sindicalizați.

Președintele „Teamsters”, Sean O’Brien, a spus că o decizie ar putea fi luată rapid, chiar în prima zi a discuțiilor. Această declarație a venit după o întâlnire recentă cu Kamala Harris, candidata democraților la președinție, după ce Joe Biden s-a retras pe 21 iulie.

De asemenea, sindicatul s-a întâlnit cu Donald Trump încă din luna ianuarie.

„Nu putem amâna această problemă”, a subliniat O’Brien, referindu-se la importanța deciziei.

„Teamsters” este unul dintre cele mai mari sindicate din Statele Unite, cu o istorie de peste 100 de ani, și include atât angajați publici, cât și privați din diverse industrii.

La ultimele alegeri, „Teamsters” a sprijinit democrații

În 2020, sindicatul l-a susținut pe Joe Biden, la fel cum a făcut și în 2016 pentru Hillary Clinton și în 2008 și 2012 pentru Barack Obama.

Totuși, în alte alegeri, „Teamsters” a sprijinit candidați republicani, iar democrații se tem că ar putea face din nou acest lucru, mai ales că Donald Trump se prezintă ca fiind apărătorul intereselor clasei muncitoare.

De asemenea, nemulțumirile legate de starea economiei ar putea afecta percepția asupra administrației democrate a lui Joe Biden.

Majoritatea sindicatelor americane au declarat deja că o susțin pe Harris, inclusiv Sindicatul Muncitorilor Auto și AFL-CIO, care reprezintă aproximativ 12,5 milioane de muncitori.

În iulie, Sean O’Brien a fost invitat la Convenția Națională Republicană, unde a ținut un discurs critic la adresa „establishmentului” politic american, o temă favorită și pentru Trump. Cu toate acestea, O’Brien l-a criticat pe Trump pentru afirmațiile sale că muncitorii aflați în grevă ar putea fi concediați.

Un sondaj intern realizat de „Teamsters” pentru a evalua preferințele membrilor va fi discutat la ședința de miercuri, însă decizia finală nu va depinde doar de aceste rezultate.

Întrebat dacă sindicatul ar putea rămâne neutru și să nu susțină niciunul dintre candidați, O’Brien a răspuns că vor lua în considerare toate opțiunile disponibile.

„Trebuie să fim siguri că luăm decizia corectă”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`