Prima pagină » Titlurile zilei » Zgomotul care a pus pe gânduri un întreg cartier din Iași! Un difuzor montat pe un magazin Lidl scoate sunete ciudate: păsări de toate felurile

Zgomotul care a pus pe gânduri un întreg cartier din Iași! Un difuzor montat pe un magazin Lidl scoate sunete ciudate: păsări de toate felurile

20 sept. 2022, 02:00, 12 ,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

De mai bine de o săptămână, ieșenii din cartierul Vișoianu, Lunca Cetățuii, sunt într-o mare dilemă, sunete ciudate ce seamănă cu graiul unor păsări exotice auzindu-se zilnic. Dacă la început se credea că un locatar și-a achiziționat papagali gălăgioși sau că niște copii se joacă cu diverse jucării, locuitorii cartierului au descoperit de unde provine zgomotul puternic

Se pare că un difuzor amplasat în exteriorul magazinului Lidl  ar fi de vină pentru atmosfera inedită din împrejurimi. În fiecare zi, de la primele ore ale dimineții, pe toată aria se aude constant ciripitul păsărelelor, papagalilor și al altor specii. Astfel, locuitorii din zonă asistă la un concert al naturii cu care deja s-au obișnuit. Motivul pentru care s-a luat această inițiativă ar avea un scop nobil, crearea unei atmosfere mai plăcute pentru clienții ce calcă pragul supermarket-ului, dar, aparent, nu toți apreciază ideea.

 Reporterii BZI au surprins felul în care răsună cartierul „asaltat de zburătoare” într-o zi de weekend.

Sunete ciudate  într-un cartier din Iași

Difuzor amplasat in exterior

Sunete ciudate  într-un cartier din Iași

La început nimeni nu știa de unde se aud aceste sunete, speculațiile fiind care mai de care mai amuzante, mulți declarându-se chiar deranjați.

„Se aude prea tare, am crezut că au început să țină papagali prin apartamente. Spre seară e puțin dubios, dar e de apreciat, dimineața e interesant”, a declarat Diana Asaftei, una dintre proprietarii din zonă.

După multe întrebări și presupuneri, totul este mai clar pentru ieșeni. Boxa care este amplasată chiar la intrarea în magazin ar avea scopul de a-i încânta pe toți cei care fac cumpărături de la Lidl, dar nu numai.

„Pentru asta e, să fie o atmosferă mai frumoasă aici, chiar dacă vine frigul, dar nu știu cât timp va fi așa”, a declarat una dintre angajatele punctului Lidl.

Amenzi usturătoare pentru magazinele Lidl

 Magazin Lidl în Visoianu

Amenzi usturătoare pentru magazinele Lidl

Amintim că, în urmă cu aproximativ o lună, magazinele Lidl din Iași au fost răscolite de comisarii de la Protecția Consumatorilor. Din cauza mizeriei, acestea au fost închise. S-au aplicat și amenzi de aproximativ 20.000 de euro. Atunci, Horia Constantinescu, președinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost prezent Iași cu ocazia conferinței „Iași – Capitala Consumatorilor din România”, organizată la împlinirea a 30 de ani de la înființarea instituției. Profitând de prezența la Iași, președintele ANPC a demarat o sesiune de control la 5 magazine Lidl, din Nicolina, Tătărași, Dacia, Moara de Foc și Vișoianu (Ciurea). Comisarii de la București, dar și cei de la Iași, au identificat zone ce nu respectau condițiile igienico-sanitare, motiv pentru care magazinele au fost închise până la remedierea deficiențelor. Ba mai mult, au fost aplicate și amenzi. În trecut, și Lidl Nicolina a constituit obiectul unui scandal.

Pentru mizeria din magazinele amintite, comisarii ANPC au aplicat amenzi în cuantum de 98.000 de lei, aproape 20.000 de euro, și au închis temporar punctele.

 

Comentarii
  • Mi-aduc aminte in timpul carantinei se foloseau astfel de ,,dispozitive” pentru a mima sunete de agitatie, elicoptere pentru a semana si mai tare panica.

  • Se aude parcă-s ciori, curci, rațe, gâște

  • Intamplator am oprit acolo sa imi iau tigari. Observand localnicii, constat ca majoritatea sunt veniti din judetele invecinate, boston, vegaslui, bacchau, se vede si dupa numerele de inmatriculare ale tigailor. Da, este vorba de locuitorii care au cumparat in rate de 25 de ani „apartamente” in blocuri la tara.
    Cel mai probabil ca pentru ei (si pentru cresterea vanzarilor) magazinul amintit a pus difuzorul cu aceste sunete, oentru ca noii „ieseni” sa se simta ca in locurile natale (era sa zic „acasa”) si sa nu se teama la intrarea in magazin. Daca firma mai arunca si cateva farase de coaja de rasarita in parcare, succesul era garantat.

  • @Km 0 😁, buna descrierea!

  • @km 0 – de acord cu tine, as aminti si nemtenii, mai multi decat ceilalti la un loc

  • Ivanescu Gheorghe

    Fauna din cartierul-dormitor apreciaza noua boxa! Dorim si sunete de porci mistreti de pe dealurile copilariei !

  • Data viitoare, ține drumul drept!In felul acesta,nu te mai deranjează nici locatarii care au îndrăznit să și ia un credit pe 25 de ani ,nici tigaia lor!

  • Km-0, la fix, bine zis. Se si observa ca provincialii au fost deranjati de acel comentariu, asta inseamna ca e adevarat. Zgomote de porci, zicea cineva ? Pai sigur, dupa ce se opreste boxa aia intervine fondul natural.

  • Grafu. GeoGrafu.

    Lunca Cetatuii ? Nu-i satul ala de unde se revarsa catre Iasi suvoaie de cazane cu numere BT, VS, etc, si care se lamenteaza ca fac 1,5 ore pana in oras ? Da, da, aia care isi inspira unul altuia euro 2 in timp ce boracii treziti la 6 rag de plictis ? Aaaa, daaa, iata noii „ieseni”. Corecta observatia, boxa aia le aduce aminte de plaiurile natale.

  • Acea boxa a fost montata înainte să se redeschidă acum după ce au luat amenda…pornește doar când e mai mult flux de cumpărători și născuți în Iași care locuiesc aici pt a evita agitația din oraș…și legat de cei care fac credit pe 25 de ani…daca nu stai la.parinti sau cu chirie dar cat dai pe chirie dai rata la casa…deci

  • Cât de prost sa fii oare ?

  • Căcat pansat

    Când văd politicienii țării hatereala dintre popor le este mai mare dragul să ne sugă sângele,văd că suntem niste găini gălăgioase care nu le pot face nimic rau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *