Prima pagină » International » Zelensky ar fi cumpărat cel mai mare cazinou din Europa. Guvernul turc a pornit o investigație
Zelensky ar fi cumpărat cel mai mare cazinou din Europa. Guvernul turc a pornit o investigație

Zelensky ar fi cumpărat cel mai mare cazinou din Europa. Guvernul turc a pornit o investigație

29 iul. 2024, 11:20,
BZI.ro, în International

Compania președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky Film Heritage Inc. a achiziționat hotelul și cazinoul Vuni Palace din nordul Ciprului ocupat, au informat instituțiile de presă turcești, deși validitatea afirmației a fost contestată.

Potrivit rețelei OdaTv, Zelensky pare să fie proprietarul oficial al hotelului-cazinou din Kyrenia, după ce compania sa a finalizat achiziția la începutul lui mai 2024.

 

Zelensky ar fi devenit proprietarul unuia dintre cele mai mari cazinouri

OdaTv nu a dezvăluit cât a plătit Film Heritage, dar a spus că înregistrările online arată că prețul cerut pentru Palatul Vuni a fost de 150 de milioane de lire sterline.

Cu toate acestea, institutul de cercetare rus „GnidaProject” s-a referit la rapoarte drept „știri false” pe Twitter.

Acuzațiile au fost respinse de un purtător de cuvânt al hotelului în declarații pentru Cyprus Mail.

Vestea care s-a răspândit rapid pe conturile pro-ruse de pe rețelele de socializare, cu doar câteva zile înainte de alegerile pentru Parlamentul European, a stârnit îndoieli cu privire la credibilitatea acesteia, au spus analiștii.

Întrebat despre această problemă, directorul Biroului de presă al președintelui, Victoras Papadopoulos, a spus că Republica Cipru nu are informații despre o astfel de achiziție de către compania lui Zelensky.

Dar el a adăugat că „Chestiunea este investigată”, spunând că speră că „nu face parte dintr-un război hibrid din partea turcă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *