Prima pagină » Actualitate » Zelenski vrea să implice România și Polonia în războiul cu Rusia! Cele două țări ar ajuta la doborârea rachetelor de pe teritoriul Ucrainei

Zelenski vrea să implice România și Polonia în războiul cu Rusia! Cele două țări ar ajuta la doborârea rachetelor de pe teritoriul Ucrainei

06 aug. 2024, 13:13, 3 ,
în Actualitate

Declarația lui Zelenski a stârnit controverse în contextul în care acesta a menționat că va vorbit cu NATO pentru a crea o coaliție de țări, printre care România și Polonia, care să ajute Ucraina să doboare rachetele din Rusia de pe teritoriul Ucrainei.

Vladimir Putin a amenințat de nenumărate ori asupra unei potențiale implicări directe a NATO pe teritoriul Ucrainei care ar duce direct la un conflict între Rusia și alianța militară. Ori, prin ceea ce dorește Zelenski, calea spre un nou război mondial este una facilă. De la începutul conflictului din Ucraina, granița de est cu România este una nesigură. Au fost numeroase drone rusești sau ucrainiene care au căzut pe teritoriul României, iar autoritățile statului au emis chiar și câteva alerte în acest sens.

Zelenski vrea să implice România și Polonia în războiul cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat pe 4 august că Kievul va iniția discuții cu NATO pentru a forma o coaliție internațională care să ajute la interceptarea rachetelor rusești deasupra teritoriului ucrainean, conform informațiilor furnizate de Interfax Ucraina.

Zelenski a subliniat necesitatea explorării opțiunii de a utiliza avioane de luptă din țările vecine pentru a contracara rachetele rusești care vizează Ucraina și a îndemnat în mod special la implicarea țărilor membre ale NATO. El a descris această inițiativă ca fiind „o responsabilitate considerabilă“ care ar putea reprezenta o provocare pentru partenerii internaționali, dar a încredințat diplomaților sarcina de a organiza o întâlnire a Consiliului NATO-Ucraina pentru a analiza această problemă.

Președintele a adăugat că dorește să exploreze acest mecanism pentru a permite țărilor NATO să discute cu Ucraina despre formarea unei coaliții restrânse de state vecine care să se ocupe de interceptarea rachetelor inamice deasupra Ucrainei. Lucrurile nu sunt văzute de o puternică grupare din NATO care susține că o asemenea decizie este una ireversibilă și ar putea atrage cea mai puternică alianță militară din istorie într-un război pe care nimeni nu și-l dorește.

Jens Stoltenberg, secretar NATO respinge cu fermitate o asemenea propunere

La jumătatea lunii iulie, ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a menționat că Varșovia analizează propunerea Kievului de a intercepta rachetele rusești care se îndreaptă spre Polonia, dar care sunt încă în spațiul aerian al Ucrainei. Această propunere este parte a unui acord de securitate între Polonia și Ucraina.

Cu toate acestea, propunerea a întâmpinat o rezistență semnificativă din partea altor membri NATO. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că interceptarea dronelor sau rachetelor rusești deasupra Ucrainei este „inadmisibilă“, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că o astfel de acțiune ar putea implica alianța într-un conflict direct.

În urmă cu două săptămâni, pe rețelele de socializare s-au răspândit videoclipuri care ar fi arătat că apărarea aeriană a României a doborât drone rusești în timpul atacului acestora asupra Ucrainei, însă Bucureștiul a respins afirmațiile.

Așadar, dacă planul lui Zelenski, cel de a implica România și Polonia în războiul din Ucraina și să doboare rachetele rusești ar reuși, în coraborare cu tensiunile din Orientul Mijlociu, atunci am putea asista la un nou război mondial.

Comentarii
  • scarba jidaneasca de tip neomarxist latra ca sa n-adoarma!

  • Nenorocit ordinar. Nu stie cum sa faca sa mai atraga cateva state in razboi, doar, doar va reusi sa inceapa al III-lea razboi Mondial. Bineinteles sustinut si incurajat de prietenii sai americani. Ar fi cazul ca Ucraina sa isi aleaga un presedinte normal la cap, ca si SUA dealtfel. Unul este paranoic si conflictual, iar celalat este senil. Sa ne ajute Dumnezeu!

  • Sa implice Romania, ca tara, NU! Pe persoana fizica, poate, daca exista doritori sa lupte pentru Zelenski. Aia care nu dorm noaptea de grija lui Zelenski n-au decat sa se duca mercenari la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *