Prima pagină » Razboi în Ucraina » Zelenski supraviețuiește unei noi tentative de asasinare. Un fragment de rachetă a căzut astăzi în curtea lui
Zelenski supraviețuiește unei noi tentative de asasinare. Un fragment de rachetă a căzut astăzi în curtea lui

Zelenski supraviețuiește unei noi tentative de asasinare. Un fragment de rachetă a căzut astăzi în curtea lui

04 mart. 2022, 21:58,
în Razboi în Ucraina

Responsabilul cu presa al președinției ucrainene, Serhiy Nykyforov, a anunțat vineri că o bucată dintr-o rachetă a căzut în curtea reședinței oficiale a președintelui Volodomir Zelenski, vila prezidențială fiind situată în apropiere de Kiev, potrivit Interfax.

„Au ratat”, a comentat Zelenski.

Liderul ucrainean ar fi supravieţuit unui număr de trei tentative de asasinare, săptămâna trecută, din partea a două grupări diferite – mercenari ai Kremlinului şi forţe speciale cecene -, potrivit cotidianul britanic The Times.

Primele două tentative de asasinare a președintelui Zelenski

Gruparea Wagner, miliţia mercenarilor nerecunoscuţi oficial de Rusia, dar apropiaţi de Kremlin, s-ar fi infiltrat în capitala ucraineană în urmă cu ceva timp.

În număr de 400, mercenarii sperau să profite de atacul asupra Kievului și de panica creată pentru a-l asasina pe preşedinte şi de a pleca sub escorta celor din Spetsnaz, forţele speciale ruse. Acest lucru fără a ţine cont de rezistenţa ucraineană şi de diseminarea de informaţii către gărzile apropiate lui Zelenski de către membrii FSB (ex-KGB) care se opuneau invaziei, potrivit autorităţilor de la Kiev. Avertizat, preşedintele nu a mai filmat pe străzi şi a estompat fundalul în încăperile de unde a vorbit pentru a nu fi recunoscut locul.

O altă tentativă ar fi fost dejucată sâmbătă, în suburbiile Kievului, înainte de a putea ajunge la preşedintele ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`