Prima pagină » Razboi în Ucraina » Zelenski reiterează apelurile Ucrainei de a adera la NATO: „Cred că prietenii noștri ne vor sprijini”
Zelenski reiterează apelurile Ucrainei de a adera la NATO: „Cred că prietenii noștri ne vor sprijini”

Zelenski reiterează apelurile Ucrainei de a adera la NATO: „Cred că prietenii noștri ne vor sprijini”

04 mai 2023, 19:42, 5 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Mesajul Ucrainei este că va deveni membru NATO după încheierea războiului, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Suntem realiști și știm că nu vom fi în NATO în timpul războiului. Dar în timpul războiului vrem să primim un mesaj foarte clar că vom fi în NATO după război”, a spus Zelenski într-o conferință de presă comună în Țările de Jos cu premierul olandez Mark Rutte și premierul belgian Alexander De Croo.

Zelenski a spus că, deși Ucraina a primit „cateva mesaje pozitive” de la țările care o susțin, „avem nevoie de ceva mai mult”.

„Cred că prietenii noștri ne vor sprijini și ne vor vedea în NATO”, a adăugat președintele ucrainean.

Jens Stoltenberg: „Viitorul Ucrainei este în NATO”

O parte din premisa Rusiei pentru invadarea Ucrainei a fost să împiedice NATO să se extindă aproape de granițele sale. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus: „Viitorul Ucrainei este în NATO”.

Chiar dacă Ucraina nu este membră a alianței și NATO a insistat că nu este parte la conflict, blocul a jucat un rol esențial în sprijinirea Kievului, donând miliarde de ajutoare militare și alte forme de sprijin.

La conferința de presă, Zelenski a făcut, de asemenea, un apel ca aliații săi să livreze la Kiev armele promise cât mai repede posibil. „Cel mai important lucru acum este să livrăm cât mai repede posibil soldaților noștri ceea ce a fost promis”.

Belgia pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, anunță premierul

Belgia pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, pe măsură ce războiul Rusiei continuă, a declarat joi premierul belgian Alexander De Croo.

„După cum știm, în aceste pachete de ajutor militar, există adesea obstacole practice. Dar pot să vă spun că nu există nicio îndoială în niciuna dintre inimile și mințile belgiene că trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina”, a declarat De Croo la o conferință de presă la Haga, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul olandez Mark Rutte.

De Croo a mai spus că Belgia examinează modul în care activele rusești confiscate ar putea fi utilizate „pe deplin” pentru a sprijini efortul de război al Ucrainei, precum și pentru a ajuta la reconstrucția țării devastate de război.

Între timp, premierul olandez Mark Rutte a declarat joi că, deși nu există „tabuuri” în ceea ce privește sprijinul militar pentru Ucraina, întrebarea dacă NATO va furniza Kievului cu avioane de luptă F-16 a rămas nerezolvată.

„Nu suntem încă acolo”, a adăugat el.

Comentarii
  • Care prieteni? Ca n-a lasat loc de buna ziua pe nicaieri.

  • Hai sictir, pitic lgbt ist îndopat cu heroină!Ștreangul te așteaptă!

  • Ptr laba trista de mai sus

    Mujicule putler al tau poarta papuci bucuria piticulu

  • Mda, acum vor în NATO, când sunt în plin război? De ce nu au aderat înainte, când nu aveau nimic de pierdut? Vor să intre NATO în război ca să nu-și piardă SUA cele 28% din terenurile arabile ale Ucrainei pe care le dețin? Hai sictir!

  • O aderare la Nato impune buna vecinătate, fara conflicte cu tarile riverane cu care se învecinează respectva tara, respectarea drepturilor minoritatilor, acordul tarilor membre Natio. Ucraina nu indeplineste aceste conditii nu numai din cauza razboiului ci din cauza Ucrainei insasi. Nerespectarea drepturilor minoritatilor de Ucraina este o problema foarte veche si agravata si mai mult in prezent, a fost si motivul de razboi cu Rusia. Ungurii, romanii, Rusii, polonezii din teritoriile unguresti, romanesti, ruse, poloneze ocupate de Ucraina nu au avut si nu au drepturile.lor prevăzute de legile internationale. Dimpotrivă, zelenski obliga minoritatile sa fie ucrainizate fortat pentru ca zelenski este nazist foarte îngust la minte el si clica lui si ucranienii toti sunt spalati pe creier de dictatura conducerii Ucrainei. Apoi pentru aderare la Natio trebuie si acordul Rusiei. Îl vedeti pe zelenski un diplomat care sa obtina acordul Rusiei? El nu a auzit de diplomatie, el vrea război, ucrainizarea minoritatilor dar…. vrea in Europa si Nato. Baaaaa aceasta planeta nu functioneaza dupa legile naziste ale Ucrainei, Europa nu poate fi comandata de Ucraina. O sa- si arate Europa coltii dupa razboi de o sa va ia dracu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *