Prima pagină » Razboi în Ucraina » Zelenski insistă că rachetele ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României, în ciuda negării de la Bucureşti – VIDEO
Zelenski insistă că rachetele ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României, în ciuda negării de la Bucureşti - VIDEO

Zelenski insistă că rachetele ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României, în ciuda negării de la Bucureşti – VIDEO

10 feb. 2023, 19:40, 33 ,
în Razboi în Ucraina

Preşdintele Volodimir Zelenski a postat, vineri, un mesaj video pe Facebook, în care vorbeşte despre atacurile cu rachete şi drone cu care Rusia a lovit Ucraina în ultimele 24 de ore şi susţine în continuare că două dintre aceste rachete au trecut prin spaţiul aerian al României, deşi autorităţile de la Bucureşti au negat acest fapt.

„Mai multe rachete ruseşti au trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi al României. Rachetele de astăzi sunt o provocare pentru NATO, pentru securitatea colectivă. Este o teroare care poate şi trebuie să fie oprită. Oprită de către comunitatea internaţională. Şi le mulţumesc tuturor celor care înţeleg acest lucru. Le mulţumesc tuturor celor care ajută”, a declarat Zelenski.

Zelenski a precizat că Rusia a lansat cel puţin 70 de rachete

El a precizat că Rusia a lansat cel puţin 70 de rachete, iar dintre acestea, în jur de 60 au fost doborâte, ţintele lor fiind infrastructura civilă. Preşedintele a anunţat că sunt victime, fără a preciza câte, şi a transmis condoleanţe familiilor.

Mesajul lui Zelenski a fost postat pe Facebook în jurul orei 15:00, în condiţiile în care autorităţile române făcuseră în jurul prânzului precizări şi negaseră intrarea rachetelor în spaţiul aerian al României.

Iniţial, în cursul dimineţii, şeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, afirmase că două rachete ruseşti Kalibr au trecut frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Moldova şi au survolat şi teritoriul României.

Traiectoria rachetei nu a intersectat „în niciun moment” spaţiul aerian al României

Ministerul român al Apărării a venit ulterior cu precizări şi a spus că sistemul de supraveghere aeriană al armatei a detectat într-adevăr, vineri, o ţintă aeriană lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, dar traiectoria rachetei nu a intersectat „în niciun moment” spaţiul aerian al României, ci al Republicii Moldova şi al Ucrainei.

Kremlinul nu comentează

Kremlinul nu a dorit să comenteze informaţiile cu privire la trecerea unei rachete ruseşti prin spaţiul aerian al Republicii Moldova în cursul zilei de vineri.

„Nu, nu aş putea să comentez acest lucru. Acest lucru este direct legat de operaţiunea militară specială în sine, acestea sunt chestiuni care ţin de Ministerul Apărării”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de TASS, relatează Agerpres.

Comentarii
  • ,,Din Craiova pan’ la Iasi se resimte lipsa sarii, fiindca tot mai multi ocnasi au ajuns in fruntea tarii.”

    Pastorel Teodoreanu – foarte actual.

  • Gunoiul ăsta nu știe cum să facă să ne atragă cat mai mult în mizeriile lui de interese avute cu americanii. Și rușii sunt niște gunoaie ordinare. De ce ne implicăm noi în conflicte militare și războaie care nu ne aparțin????

  • pai e ca atunci cand esti intr-un bar si incepe bataia.Ce faci?dai bir cu fugitii,ei si eu mi-as lua tara-n spate si as muta-o in Noua Zeelanda,din pacate nu se poate,asa ca alegi o tabara!Daca ai citi putina istorie ai vedea ca Romania a fost de fiecare data pusa sa aleaga in ce parte se duce desi nu erau razboaiele ei!

  • Daca nu vrem, nu ne implicam in razboiul Ucrainei. Dar suntem condusi de niste slugi care nu stiu si nu vor- sa-si exprime autoritatea pentru tara si interesul pentru poporul Roman. Zelenski vrea neaparat al 3- lea razboi mondial pentru interesele lui , in spate impinge bidon- ul. Dar noi ce interes avem in acest razboi? Doar sa ne luam inapoi teritoriile ca nu vom intra degeaba intr- un razboi care nu este al nostru. Razboiul putea fi evitat pe cale diplomatica dar…. Zelenski a vrut război. Sa- l duca! Zelenski a vrut război sa- si sacrifice tara, sa slujească niste interese murdare de afara si etc dar cati bani se ascund aici oare. Ce interese mizerabile, ascunse ascunde acest război vom incremeni cand vom afla peste un timp.

  • Unii vin cu punctaje de la kremlin,sant de la ferma de trolli ai lui putler,de acolo-si iau leafa,insa sant idioti utili moscovei,analfabeti functionali care se bucura de moartea copiilor si in general al oamenilor nevinovati,al face vinovat pe Zelenschi ptr ca-si apara tara de hoardele invadatoare care chipurile salveaza 2 rusi si omoara 10 ucraineni denota cinism,lipsa de empatie

  • America are planul ei : sa lupte cu rusii pana la ultimul ucrainean. Dar si Ucraina are planul ei : sa lupte cu rusii pana la ultimul american. Diferenta este ca americanilor le iese planul, in timp ce ucrainenilor le iese sufletul. La propriu.

  • Interese mizerabile. America vrea sa distrugă Rusia si Europa ca sa stăpânească lumea si l- băgat la război pe zelenschi profitând si de imaturitatea si lipsa de diplomatie a acestuia dar nu degeaba… Ceva bani aici stau in joc. Pe de alta parte tarile care sar in ajutorul Ucrainei sunt foarte interesate sa- si vândă armamentul, interes mizerabile pe care zelenschi nu le intelege. Marea britanie f intersata sa distrugă Europa si tot asa..Acest război nu trebuie sa depaseasca granitele, nu putem fi implicati intr- un al 3- lea pentru ca asa vrea macaroana sau bidonul sau pilaful scoltz pentru ca toate tarile iei vor lua teritoriile inapoi. Zelenschi nu trebuie sa facă jocul pervers al americanilor si celorlalti zelenschi trebuie cu orice pret sa evite al 3- lea ca va pierde toate teritoriile si toooot. Dar el nu gandeste.

  • Zelenschi nu decide nimic. El a fost pus acolo ca sa execute, nu sa gandeasca. Si este platit regeste ca sa execute. Si, avand in vedere etnia, sigur si-a negociat un locusor caldut si sigur dupa ce Ucraina va fi toata in ruine.
    Btw, Times (ziarul englezesc) zice ca vestul trebuie sa participe la masa negocierilor cu Rusia, pentru ca vestul plateste facturile Ucrainei. Nimic de zis.

  • Nu va este clar ca vor unii sa ne tarâie cu forța într-un război?! Un război care nu ne aparține?! Clar că si rușii sunt niște gunoaie, dar și ucrainienii sunt niște perve, doamne ferește!
    Apropo, poate ne spune și nouă careva din stăpânirea țării ăsteia, cam câți bani s-au cheltuit până acum din vistieria statului român pe gunoaiele astea de ucrainieni?!

  • Ucraina trebuie ajutata pana la victorie,si da este razboiul lumii civilizate impotriva unui stat nereformat condus de un dictator si gasca lui

  • Vad ca unii au pus botul la vrajeala lui Zelenski – aia cu lumea civilizata care lupta cu agresorul rus – si spun ca Zelenski trebuie ajutat in continuare. E parerea lor. Ok. Dar sa nu caute sa o impuna tuturor. Daca vor sa-i mai dea bani lui Zelenski, sa o faca pe persoana fizica. Eu unul nu mai am bani de dat pentru Zelenski.

  • Sukkiaaaaaa Ucraina cu dictatorul nazist Zelenschi! Rusia isi va lua teritoriile înapoi si celelalte tari isi vor lua teritoriile inapoi. Teritoriile romanesti inclusiv Insula Serpilor, teritoriul unguresc, polonez etc NU APARTIN UCRAINEI. Bataia de joc de minoritatjle ruse , romanesti, unguresti etc. arata carcterul l idiot , barbar al ucrainienilor cu zelnschi al lor patriotul ucrainienilor care – si umfla buzunarele pe distrugerea Ucrainei. Datorita Rusiei Ucraina a primit teritorii, datorita Rusiei si tarilor rusi vUceaina se mandrea cu obiectivele turistice ale tarilor rusi. Rusia a gresit ca a dat independenta ucrainei in 1991.Dar acesti barbari nu au avut si nu au recunostinta pentru nimeni si nimic. Au provocat mereu si calcat in picioare Rusia si Rusii si nu numai. Rusia a dat, Rusia a luat Sa nu ne bage si pe noi in război si sa terminam odata cu aceasta ucraina cu ajutatul cati ani vrea zelenschi. Zelinschi sa- si vândă vila de 2 milioane de euro si sa dea banii care i- a primit pentru război acest patriot marioneta , sa- si ajute tara patriotul

  • Adica sa inteleg ca Rusia, mai anonomule, se razboieste de aproape un an penteu teritorii ca sa-ti dea tie mura-n gura Bugeacul, Bucovina si Insula Serpilor.Mda. Păi Rusia o sa-ti puna ceva in gura dar nu spun ce.

  • Bai Kolea, e tocmai pe dos de cum crezi.
    Ucrainenilor nu le poti cere nimic din doua motive. Primul – nu ei au semnat pactul Ribbentrop-Molotov, ci rusii. Al doilea – tratatul imbecil incheiat in 1997, cand au fost recunoscute frontierele actuale.
    Tocami, daca rusii ocupa Ucraina, le poti cere Bucovina si Buceagul din trei motive. Primul – ei le-au luat cu japca, ei au semnat pactul Ribbentrop-Molotov. Al doilea – nu avem cu ei niciun tratat de frontiera. Al treilea – n-au sa zica nu pentru ca o sa vrea sa nu fie singurii care si-au luat inapoi teritoriile. Polonia sigur isi va cere inapoi teritoriile. Deja o face. Noi de ce sa stam ca blegii?

  • Unii is mai prosti decat prevede legea,sa ne spuna si noua cand ruZia a cedat teritorii inapoi,tre’ sa fii troll ruZesc sau prea prost sa dai crezare kkt-ului care se mananca la moscova!

  • Motul de pe cacat, acest mooooist de oxiur pus acolo sa incite sa scoata capul din pizdoiul davidian si sa treaca la supt puliiiiile ….

  • Asa este . Ai dreptate. Pe langa proviciile care le vrei tu , rusii o sa returneze si tezaurul. Cu dobanda aferenta , desigur.

  • Tot kakarul asta de război pilutea fi evitat prin diplomatie. Cum zelenschi nu gandeste si nu stie ce înseamnă diplomatie EL A VRUT RAzZBOI ca sa- si faca averi uriase pe distrugerea Ucrainei si sa arate lumii ca el este UN EROU .in realitate este un dictator nazist, prost tare pe deasupra care nu are ce căuta la conducerea unei tari. Ca ucrainienii sunt prosti si îl vad erou , se vor trezi la realitate cand vor sti ca el este un trădător care nu- l interesează de Ucraina. Sunt afaceri foarte mizerabile cu acest război.

  • Este foarte simplu, serviciile ce sunt platite din bani publici sa dea dovada pe internet

  • Diplomatia la ruZi e sa stai capra,probabil ca la noi acest concept are multi adepti,neam de curve si pupatori in plua de ruZi

  • Zelenchi dupa ce trage pe nas vede si draci albastri. Sa lase el rachetele si sa dea inapoi drepturile romanilor din Bucovina. Legea noua este mai rea decat cea veche. Scolile romanesti sunt inchise. In scoala ucraineana copiii romani au voie vorbi numa ucraineste. Altfel profesorul ii cearta. Popa trebuie sa slujeasca ucraineste, da in biserica is aproape numa romani, ici si colo cate o baba ucraineana, dar si ea graeste romaneste.

  • Sukaaaa Ucraina, barbari nazisti. Inapoiati comunisti. Vrea in Europa lasa ca va denazifica Europa de o sa spuneti ca Rusia e buna. Cu nazism, coruptie, rasism , dictatura nazista nu se poate adera la Europa. Fetele zâmbitoare care se afiseaza pentru Ucraina ca ajutor si sustinere , in spate ascund alte fete , interese, perfidie. Minoritatile din Ucraina taiesc pe pământurile anexate Ucrainei si pe care Ucraina le ocupa . De ce atrocitati împotriva minoritatilor.
    Fiecare tara sa- si ia pământul inapoi . Cum sa invete copiii din teritoriul romanesc in ALFABETUL CHIRILIC???

  • Multi imbecili care pana in februarie 2021 nici nu stiau unde-i Ucraina pe harta ,se trezesc acum mari viteji eliberatori,eventual cu carpa galben-albastra agatata la poza de profil ,behaind ca oile in slavona: ,,Slava Ucraini”.Se bat rusii intre ei si va #foote grija exact ca pe Dabija .Valea la Kiev,inrolarea ,mana pe pusca si salvati ucrii de cotropitori!!Se plateste bine,intre 30000-70000 euro pe luna de mercenar,bani europeni.Ucraina chiar are nevoie de soldati,ai lor fiind la SPA in occident… 😉

  • da da, cine insista ca rusii au omorit cei doi fermieri din Polonia? 🙂
    sau ca ne-au dat jos rusii un mig si un puma in Dobrogea?
    asta va da foc la tara in timp ce ascultati cu gura cascata povestile de la Washington 🙂

  • PE ubitorii de orci care omoara copii si femei in Ucraina bombardand la intamplare ii rog sa-mi ia bota la tranta si ii mai rog sa-l caute pe progojin are mare nevoi de ei in donbas se promit blanuri ptr curvele lor de acasa,o lada si 99 de fecioare in RAI

  • Suka Ucraina si cu toata prostimea voastră imbecila si nazista.

  • Ptr putleristul de mai sus

    Ai auzit fraiere e valabil si ptr tine,te incadrezi perfect in trupele lui prigojin,meri si ti arata vitejia troll ruZesc

  • Nu minte . Rachetele ,au trecut pe vechile teritorii care au aparținut României. La asta se referea Siigur . După război ,se angajează sa restituie României ,teritoriile furate de ruși după al doilea război mondial. Bravo Zelenski așa trebuie.

  • Pai daca le au furat rusii cum sa le inapoieze Ucraina,vise taica vise daca Rusia iese invingatoare din acest razboi inclusiv Rep Moldova va fi gubernie ruseasca

  • Oare trebuie neapărat să fii mare diplomat ca să constați ce idioți ne conduc? Suntem ținuți de atâția ani la poarta Spațiului Shenghen, că așa vrea Austria și Olanda (de fapt și Ungaria). Noi cheltuim sume uriașe să asigurăm Estul Europei și să ne facem din vecinii ruși dușmani de moarte, în timp ce austriecii și chiar nemții îi pupă-n cur. Ce-ar fi ca într-o zi, toți europarlamentarii români să anunțe că ne declarăm neutralitatea și că reluăm relațiile de bună vecinătate cu rușii? Asta este însă o utopie, căci aleșii europeni ar trebui să aibe ceva minte și, mai ales, demnitate națională.

  • Am trait si pe vremea lui Ceasca bunicii mi au spus cum a fost si sub ocupatie ruseasca,prefer UE aleg libertatea,uita te cum se traieste in rusia mai rau ca pe vremea comunistilor ai deschis pliscul te inhata la puscarie si de acolo te ia prigojin direct in Dombas,oare de ce romanii se duc sa se scoleasca,,sa si faca vacantele in decadentul occident isi cumpara masini occidentale?asa ca lasa retorica asta cu punctaje haurito-putleriste,si daca nu n eau primit in Shenghen este vina celor care ne conduc,Romania face parte din Europa nu din Asia

  • Rectific Donbas

  • De ce est-europenii (bogati) isi fac vacantele in Occident? Din snobism. Occidentalii (bogati) nu-si fac vacantele in occident. Nici macar occidentalii din clasa medie.
    De ce tinerii est-europeni vor sa-si faca studiile in Occident? Pentru ca Europa de Est a ajuns o colonie. Si, ca in orice colonie, munca este subplatita.

    Credem ca Europa este buricul pamantului, si nu este. Este doar casa noastra. Tocmai de aceea nu are rost sa ne mintim singuri ca lucrurile merg bine. Nu merg bine. Asia urca, Europa coboara. Vrei o comparatie? Italia – Koreea de Sud. Cam acelasi nr de locuitori. Cam acelasi PIB! Datorie publica : Italia – 134% din PIB, Koreea de Sud – 44% din PIB . Si acuma cauta tu companii italiene de un nivel tehnologic comparabil cu Samsung, Hyundai, sau LG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *