Președintele Volodimir Zelenski a respins acuzațiile Rusiei potrivit cărora explozia de pe podul Kerci din 8 octombrie a fost orchestrată de serviciile speciale ucrainene, scrie cotidianul ucrainean Pravda.
„Cu siguranță nu am comandat acest lucru [explozia de pe podul Kerci – n.r.], din câte știu eu”, a afirmat Zelenski, într-un interviu pentru postul de televiziune canadian CTV News.
Președintele a sugerat că explozia de pe pod ar fi putut fi rezultatul unei lupte interne rusești între serviciile speciale și armată.
„Există multe verticale de putere. Este un sistem mare. În Uniunea Sovietică, era vorba de KGB. Astăzi este format din mai multe ramuri care decid în mod constant care dintre ele este cea principală”, a adăugat președintele.
Mai multe surse spun că Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost în spatele exploziei
În 8 octombrie, a avut loc o explozie pe podul Kerci, care leagă Crimeea ocupată de Rusia. O comisie de anchetă rusă a concluzionat că aceasta a fost organizată de serviciile speciale ucrainene.
New York Times, citând surse, a relatat că atacul de pe pod a fost organizat de serviciile speciale ucrainene.
Surse din Ukrainska Pravda au relatat, de asemenea, că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a fost în spatele exploziei.
Direcția principală de informații a Ucrainei a calificat ancheta Federației Ruse drept „un nonsens”.
Olaf Scholz îl face „disperat” pe Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin foloseşte energia şi foametea ca arme, dar nu a reuşit să spargă unitatea Occidentului şi nu îşi va atinge obiectivele de război prin tactica „pârjolirii pământului”, a avertizat Scolz.
„Tactica pârjolirii pământului” a Rusiei „nu face decât să întărească hotărârea şi perseverenţa Ucrainei şi a partenerilor săi”, denunţă joi, în Bundestag, cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP, informează News.ro.
„Teroarea bombelor şi rachetelor ruse este un act de disperare”, denunţă şeful Guvernului de la Berlin în faţa membrilor Camerei inferioare a Parlamentului german, înaintea unui summit al Uniunii Europene (UE), la Bruxelles.
„Vestea bună este că nevoile financiare ale Kievului până la sfârşitul anului sunt practic acoperite, iar UE şi G7 joacă un rol decisiv”, a subliniat liderul german.