Prima pagină » International » Zelenski critică măsurile țărilor care limitează importurile de cereale ucrainene: „Restricțiile sunt absolut inacceptabile”
Zelenski critică măsurile țărilor care limitează importurile de cereale ucrainene: „Restricțiile sunt absolut inacceptabile”

Zelenski critică măsurile țărilor care limitează importurile de cereale ucrainene: „Restricțiile sunt absolut inacceptabile”

09 mai 2023, 19:00, 4 ,
în International

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat, marţi, de Ziua Europei, măsurile țărilor vecine care limitează importurile de cereale ucrainene, declarând că acestea sunt „absolut inacceptabile”.

„Din păcate, am întâmpinat probleme în care ar fi trebuit să continuăm să vedem semne puternice de solidaritate, proporţional cu ameninţările care există astăzi, dure şi chiar brutale, pe vreme de război, măsuri protecţioniste din partea vecinilor noştri. Restricţiile asupra exporturilor noastre acum sunt absolut inacceptabile, deoarece nu întăresc Europa, ci întăresc capacităţile agresorului”, s-a plâns Zelenski la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen.

Replica Ursulei von der Leyen

Replica Ursulei von der Leyen l-a liniștit pe liderul ucrainean.

„Prioritatea imediată acum este ca tranzitul cerealelor să meargă fără probleme şi la cel mai mic cost posibil în afara Ucrainei către Uniunea Europeană”, a spus preşedintele Comisiei Europene.

Bulgaria, Ungaria, Polonia și Slovacia s-au angajat să își ridice măsurile

Bulgaria, Ungaria, Polonia și Slovacia s-au angajat să își ridice măsurile unilaterale privind grâul, porumbul, semințele de rapiță și de floarea-soarelui și orice alte produse provenind din Ucraina.

„În timp ce răspund preocupărilor agricultorilor din statele membre învecinate cu Ucraina, măsurile susțin angajamentul ferm al UE de a sprijini Ucraina și de a menține capacitatea acesteia de a-și exporta cerealele, care sunt esențiale pentru a hrăni lumea și pentru a menține prețurile alimentelor la un nivel scăzut, în fața provocărilor uriașe reprezentate de agresiunea neprovocată a Rusiei.

Aceste măsuri fac parte din pachetul global de sprijin pe care Comisia îl propune și vor fi completate cu un sprijin financiar pentru agricultorii din cele cinci state membre și cu măsuri suplimentare pentru a facilita tranzitul exporturilor de cereale ucrainene prin intermediul benzilor de solidaritate către alte state membre și țări terțe.

Comisia este pregătită să reimpună măsuri preventive dincolo de expirarea actualului Regulament privind măsurile comerciale autonome la 5 iunie 2023, atât timp cât situația excepțională continuă.

Comisia este pregătită să lanseze o evaluare a situației pieței Uniunii pentru alte produse sensibile în cadrul procedurii accelerate de salvgardare prevăzute în propunerea Comisiei pentru noul regulament privind măsurile comerciale autonome la intrarea în vigoare a prezentului regulament”, potrivit unui comunicat.

Comentarii
  • Moooist criminal , sluga jewmerloca plina de puroi in singe!!!!

  • Sa ne swgi poolla la toti

  • ptr muilele de mai sus

    muhe labarilor mujici de mai sus sa va iau neamu-n plua de izmanari cu chiloti maro

  • Restrictiile sunt firesti. In primul rand, cerealele ucrainene provin din plante modificate genetic. In al doilea rand, cerealele ucrainene sunt burdusite cu pesticide. In concluzie, cerealele ucrainene nu-s bune nici pentru porci. Sa le manance ei, ucrainenii, la ei acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *