Prima pagină » International » Zelenski cere mai multe arme: „Lumea dispune de suficiente sisteme de apărare şi eu vă îndemn să fiţi mai activi”
Zelenski cere mai multe arme:

Zelenski cere mai multe arme: „Lumea dispune de suficiente sisteme de apărare şi eu vă îndemn să fiţi mai activi”

06 sept. 2024, 17:40,
în International

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat vineri mai multe arme de la aliații Ucrainei reuniți în Germania, pentru a respinge forțele ruse de pe teritoriul ucrainean, în special din regiunea Donețk, situată în estul țării, potrivit informațiilor transmise de AFP.

Zelenski a subliniat că există suficiente sisteme de apărare aeriană la nivel global pentru a asigura că teroarea rusă nu va avea succes și a îndemnat aliații să fie mai activi în cooperarea cu Ucraina pe această temă.

„Lumea dispune de suficiente sisteme de apărare aeriană pentru a garanta că teroarea rusă nu va avea rezultat şi eu vă îndemn să fiţi mai activi în această muncă alături de noi asupra apărării aeriene”, a declarat liderul ucrainean în timpul reuniunii de la baza americană Ramstein, în vestul Germaniei, cerând de asemenea ca Ucraina să fie autorizată să folosească arme cu rază de acţiune lungă „nu doar pe teritoriul ocupat de la Ucraina, ci şi pe teritoriul rus”, transmite Agerpres.

Zelenski le cere aliaţilor mai multe arme

În cadrul reuniunii care a avut loc la baza americană Ramstein din vestul Germaniei, președintele ucrainean a cerut, de asemenea, permisiunea ca Ucraina să utilizeze arme cu rază lungă de acțiune nu doar pe teritoriul ocupat de Rusia în Ucraina, ci și pe teritoriul rus, conform Agerpres.

Zelenski a sosit vineri la reuniunea internațională a aliaților Ucrainei din Germania pentru a mobiliza sprijinul acestora. După întâlnire, el va avea o întrevedere tête-à-tête cu cancelarul german Olaf Scholz.

Tot vineri, Zelenski a anunțat că, după această reuniune, va merge în Italia pentru a participa la un forum economic și pentru negocieri cu premierul italian Giorgia Meloni. Într-un mesaj în care menționa deplasarea sa în Germania, el a precizat că următoarea destinație va fi Italia.

Acolo, va participa la Forumul Economic Internațional de la Ambrosetti, va avea întâlniri cu reprezentanți ai companiilor italiene și negocieri cu șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, conform unei postări pe Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024