Prima pagină » Razboi în Ucraina » Zelenski cere întregii lumi să iasă în stradă, să protesteze: „Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, Ucraina contează”

Zelenski cere întregii lumi să iasă în stradă, să protesteze: „Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, Ucraina contează”

24 mart. 2022, 14:01,
în Razboi în Ucraina

Zelenski cere întregii lumi să iasă în stradă. Preşedintele ucrainean a făcut apel ca oamenii din întreaga lume să iasă în stradă joi, 24 martie, când se împlineşte o lună de la începutul invaziei Rusiei şi în contextul în care mai multe oraşe ucrainene sunt supuse unor noi atacuri ale forţelor ruse.

„Ieşiţi din birouri, din case, din şcoli şi universităţi. Ieşiţi în numele păcii, ieşiţi cu simboluri ucrainene pentru a sprijini Ucraina, libertatea, viaţa. Ieşiţi în pieţe şi pe străzi, faceţi-vă vizibili şi auziţi”, a spus preşedintele Zelenski într-un mesaj video transmis joi dimineaţă.

Zelenski cere întregii lumi să iasă în stradă, presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Omul de afaceri se află pe lista sancțiunilor occidentale, și este considerat „unul dintre oligarhii preferați ai lui Vladimir Putin”

Volodimir Zelenski cere întregii lumi să iasă în stradă, să protesteze

Preşedintele Zelenski cere întregii lumi să iasă în stradă, să protesteze. Liderul ucrainean a declarat că Rusia a început războiul împotriva libertăţii însăşi, adăugând că Moscova încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa şi implicit a tuturor oamenilor din lume.

Din acest motiv, a încheiat Zelenski, „vă cer să vă ridicaţi împotriva războiului începând cu 24 martie, la exact o lună de la invazia rusă”. Statul Major al Ucraineia informat joi dimineaţă în raportul său zilnic postat pe Facebook că luptele continuă în jurul oraşului asediat Izium. În regiunea estică Doneţk, marea majoritatea a unităţilor militare ucrainene sunt atacate, a precizat Statul Major.

Conform raportului Statului Major, în regiunea învecinată Lugansk, eforturile se concentrează pe oraşele Rubijne, cu o populaţie de 60.000 de locuitori, Severodoneţk, cu o populaţie de 100.000, şi Popasna, cu o populaţie de 20.000. De asemenea, operaţiunile de luptă continuă în nordul ţării, unde au fost raportate focuri ale artileriei ruse asupra oraşelor Kalinivka, Horinka, Romanovka şi asupra suburbiilor de nord-vest ale Kievului – vezi și ce anunț îngrijorător a făcut primarul Kievului.

Forţele militare ucrainene au oprit trupele ruse în apropiere de suburbia Brovarî a Kievului, potrivit generalilor, care au mai spus că forţele ruse nu au reuşit să spargă apărarea ucraineană pentru a ajunge în periferia de nord-vest a capitalei.

Zelenski cere întregii lumi să iasă în stradă, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Forţele militare ucrainene au oprit trupele ruse în apropiere de suburbia Brovarî a Kievului, potrivit generalilor, care au mai spus că forţele ruse nu au reuşit să spargă apărarea ucraineană pentru a ajunge în periferia de nord-vest a capitalei

Cum scapă oligarhii ruși de sancțiunile Occidentului

Într-o altă ordine de idei, averea oligarhului rus Alișer Usmanov și imperiul său de afaceri pare să fie deținută în conturi secrete elvețiene aparținând familiei sale. Scurgeri de informaţii de la bănci din Elveția dezvăluie că cel puțin 27 de conturi private sunt deținute de sora oligarhului rus Usmanov. Omul de afaceri se află pe lista sancțiunilor occidentale, și este considerat „unul dintre oligarhii preferați ai lui Vladimir Putin”.

Potrivit surselor, sora lui Usmanov, Saodat Narzieva, deține în prezent cel puțin 27 de conturi la Credit Suisse, inclusiv unul în care ar fi 1,9 miliarde de franci elvețieni (1,6 miliarde de lire sterline). Omul de afaceri Usmanov este supus sancțiunilor Uniunii Europene, sancțiuni la care s-au aliniat și autoritățile din Elveția. Sora oligarhului rus, Narzieva, este medic ginecolog și obstetrician într-o maternitate din capitala Uzbekistanului, Tașkent. Numele său este atașat conturilor Credit Suisse care apar în proiectul Suisse Secrets, o scurgere de date referitoare la 30.000 de clienți ai băncii elvețiene. Nu este foarte clar de ce numele ei ar fi legat de conturi asociate cu imperiul de afaceri al fratelui ei.

Un purtător de cuvânt al omului de afaceri Alișer Usmanov a sugerat că datele Credit Suisse sunt „false și incorecte” și că nu există nimic incorect în relațiile sale financiare cu sora sa, care sunt „legale” și indică doar „generozitatea sa”.

Reamintim anunțul din această dimineață a președintelui Volodimir Zelenski, care cere întregii lumi să iasă în stradă, să protesteze împotriva războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *