Prima pagină » Local » Zeci de șoferi de autobuz, obligați să își ia concediu de odihnă, au revenit pe trasee odată cu reintroducerea curselor speciale pentru elevi! – „Acum avem pe traseu 103 șoferi de autobuz, față de 90, câți erau înainte de reintroducerea curselor”
Zeci de șoferi de autobuz, obligați să își ia concediu de odihnă, au revenit pe trasee odată cu reintroducerea curselor speciale pentru elevi! -

Zeci de șoferi de autobuz, obligați să își ia concediu de odihnă, au revenit pe trasee odată cu reintroducerea curselor speciale pentru elevi! – „Acum avem pe traseu 103 șoferi de autobuz, față de 90, câți erau înainte de reintroducerea curselor”

11 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Treisprezece șoferi de autobuz au revenit pe trasee odată cu reintroducerea curselor speciale pentru elevi, după ce au fost obligați să își ia concediu de odihnă. Începând de miercuri, 5 mai 2021, au fost reintroduse cursele speciale pentru elevi. Toți elevii beneficiază de transport gratuit. În prezent, sunt 103 șoferi de autobuz, față de 90, câți erau înainte de reintroducerea curselor speciale

Odată cu revenirea curselor speciale pentru elevi, șoferii aflați în concediu au revenit pe trasee. Tot mai mulți șoferi de autobuz au fost obligați să își ia concediu de odihnă pe motiv că erau prea mulți. Traseele speciale pentru elevi au fost reintroduse începând cu data de 5 mai 2021.

„Acum avem pe traseu 103 șoferi de autobuz, față de 90, câți erau înainte de reintroducerea curselor speciale pentru elevi. Nu s-a întors nimeni în mod special, practic au fost programați în concediu și au finalizat această perioadă”, a precizat Carmen Ghercă, purtător de cuvânt CTP.

Transportul public pentru elevi a devenit gratuit la începutul lunii iunie 2020. Abonamentul gratuit pentru elevi poate fi procurat din aplicația 24Pay sau de la tonetele CTP. Abonamentul este valabil doar în prezența carnetului de elev vizat. Toate cursele speciale sunt marcate cu autocolante speciale pentru identificare și sunt însoțite de echipaje ale Poliției Locale Iași.

Cursele speciale circulă pe următoarele trasee:

  • traseul 1b – două tramvaie cu plecare la ora 7.10, respectiv 7.20 din Rond Baza 3 spre Copou;
  • traseul 3b – două autobuze cu plecare la ora 7.05, respectiv 7.15 din Rond Dancu spre Copou;
  • traseul 5 – două autobuze cu plecare la ora 7.00, respectiv 7.15 din Dacia spre Țuțora;
  • traseul 9 – două tramvaie cu plecare la ora 7.00, 7.10, din Rond Tehnopolis spre Copou;
  • traseul 11 – două tramvaie cu plecare la ora 7.00, respectiv 7.15 din Rond Dacia spre Tătărași Nord;
  • traseul 19 – două autobuze cu plecare la ora 7.00, respectiv 7.15 din Rond Canta spre Selgros;
  • traseul 28 – două autobuze cu plecare la ora 7.00, respectiv 7.15 din Rond Dacia spre Triumf;
  • traseul 36 – două autobuze cu plecare la ora 7.05, respectiv 7.20 din Rond Dacia spre Copou;
  • traseul 42 – două autobuze cu plecare la ora 7.10, 7.20 din Frigorifer spre Copou;
  • traseul 43 – două autobuze cu plecare la ora 7.00, respectiv 7.20 din Păcurari spre Selgros
  • traseul 52 – trei autobuze plecare la ora 7.00, 7.20, respectiv 7.40 din Piața Alexandru cel Bun spre Copou.

 

Vatmanii lucrează în depou ca muncitori necalificați din cauza reabilitării mai multor linii de tramvai

O mare parte dintre șoferii și vatmanii de la Compania de Transport Public Iași sunt nemulțumiți de condițiile oferite la locul de muncă. Aceștia au fost obligați să își ia concediu de odihnă sau să lucreze ca mecanici necalificați. Conducerea companiei de transport a considerat că sunt prea mulți șoferi și vatmani, în timp ce în municipiul Iași călătorii așteaptă câte 20 de minute un mijloc de transport în stații. Zeci de vatmani lucrează în depou ca necalificați și sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Șoferii au fost obligați să își ia concediu de odihnă deoarece au fost scoase cursele speciale pentru elevi la începutul pandemiei, iar vatmanii au fost relocați în depou ca mecanici necalificați pe perioada cât vor fi realizate lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai. Compania de Transport Public Iași are în dotare 100 de autobuze și 44 de tramvaie. Ultimele angajări s-au făcut la începutul anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *