Prima pagină » Actualitate » Zeci de profesori din SNSPA cer „demisia imediată” a lui Alfred Bulai
Zeci de profesori din SNSPA cer „demisia imediată” a lui Alfred Bulai

Zeci de profesori din SNSPA cer „demisia imediată” a lui Alfred Bulai

30 iul. 2024, 20:40,
în Actualitate

Zeci de profesori de la Facultatea de Științe Politice a SNSPA, cer, printr-o scrisoare deschisă consultată de HotNews.ro, demisia profesorului Alfred Bulai, după investigația Snoop privind abuzurile sexuale. Profesorii mai cer universității să ofere „sprijin psihologic și juridic pentru toate studentele afectate de astfel de abuzuri, pentru a le ajuta să treacă peste această traumă și pentru a putea să își continue studiile într-un mediu sigur și incluziv”.

„Am citit siderați investigația snoop.ro «Maestrul manipulării» despre acuzele de abuz și hărțuire sexuală comise de colegul nostru, prof. Alfred Bulai. Considerăm inacceptabil și de o gravitate extremă atitudinea și comportamentul documentat în articol”, spun colegii de catedră ai sociologului alfred Bulai, în prezent suspendat din toate funcțiile.

36 de profesori, printre care și Elena Trifan, doctor în sociologie, cadru didactic asociat la SNSPA și fostă studentă a lui Alfred Bulai între 2008-2011, au semnat o scrisoare deschisă adresată conducerii Facultății de Științe Politice prin care cer „demisia imediată” a profesorului universitar.

„Acum sunt 36 de semnatari”

Contactată de HotNews.ro, Elena Trifan, cea care apare și în investigația Snoop.ro ca martoră la abuzurile sociologului, a explicat că scrisoarea „a fost redactată în mod direct pentru a fi citită în cadrul Consiliului (n.r. ședință ce a avut loc ieri, 29 iulie) și pentru a pune presiune pentru a lua măcar decizia suspendării, ceea ce s-a întâmplat deja”.

„Acum sunt 36 de semnatari, am lăsat-o deschisă pentru că nu e niciodată târziu ca să se mai alăture și alți colegi. Am avut destul de puțin timp la dispoziție pentru a o redacta”, a mai spus Elena Trifan.

„Imediat ce a apărut investigația, am început să discutăm între noi, eu și alți colegi mai apropiați, apoi ne-am extins cercul. Am aflat că va fi ședință de Consiliu la ora 14.00, vorbim de ședința de ieri, am redactat-o și am și trimis-o”, a completat cadrul didactic.

Sprijin psihologic pentru victimele lui Alfred Bulai

Suplimentar, profesorii SNSPA cer ca universitatea „să ofere sprijin psihologic și juridic pentru toate studentele afectate de astfel de abuzuri, pentru a le ajuta să treacă peste această traumă și pentru a putea să își continue studiile într-un mediu sigur și incluziv”, potrivit scrisorii deschise.

„De asemenea, trebuie de urgență implementate măsuri preventive, astfel încât astfel de abuzuri să fie prevenite în viitor, începând cu adoptarea unor mecanisme și a unei strategii specifice pentru combaterea și prevenirea hărțuirii sexuale în universitate, precum și a altor forme de abuz”, se mai arată în scrisoare, potrivit HotNews.to

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *