Prima pagină » Eveniment-Social » Zeci de pompieri ieșeni au fost avansați în grad – FOTO

Zeci de pompieri ieșeni au fost avansați în grad – FOTO

31 iul. 2020, 16:01,
Elena Nicoleta Bujor, în Eveniment-Social

Motiv de sărbătoare pentru militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, unii dintre colegi au fost avansați în gradul următor.

Pompierii ieșeni au fost avansați în grad

În fiecare an, în ziua de 1 august, cadrele militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansate în gradul următor. Este şi cazul a 59 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență (ISUJ) „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iași, care au împlinit stagiul minim în grad în cursul anului 2020 şi îndeplinesc condiţiile legale.

Dintre aceştia, șase ofiţeri au fost avansați, de la gradul de maior la cel de locotenent-colonel; doi ofițeri de la gradul de căpitan la gradul de maior, iar șapte ofițeri de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent.

„De asemenea, doi maiștri militari au fost avansați la gradul de maistru militar clasa I-a, respectiv clasa a III-a; douăzeci și doi subofiţeri au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant, la gradul de plutonier adjutant şef; unsprezece salvatori de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant; unul de la gradul de plutonier, la gradul de plutonier major, iar opt dintre ei de la gradul de sergent major, la gradul de plutonier, cu data de 31 iulie 2020 a fost citit ordinul de înaintare în grad.”, potrivit ISUJ Iași.

De altfel, numărul militarilor a fost mărit prin venirea unui absolvent al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Pompieri.

Ceremonia a avut loc într-un cadru festiv, în prezenţa colegilor, salvatorii ieșeni fiind avansaţi în grad şi felicitaţi de către inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuț – Ciprian.

Intervențiile pompierilor ieșeni la mai multe incendii din județ

Intervențiile pompierilor ieșeni la mai multe incendii din județ, În perioada 18.06.2020, ora 08:00 – 19.06.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

În data de 18.06.2020, ora 09:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Tudor Neculai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. Au ars aproximativ două kilograme de carne și s-au deteriorat o oală și aproximativ un metru pătrat de tencuială. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit nesupravegheat.

În data de 19.06.2020, ora 02:12, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Miroslava, localitatea Uricani, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un spațiu de birouri amenajat la parterul unui bloc de locuințe. Au ars un filtru de cafea, două dulapuri din lemn, două scaune și s-au degradat un frigider, o ușă, un geam, un cuptor cu microunde și zugrăveala pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune.

În data de 18.06.2020, ora 08:39, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Bărboi, pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unei avarii produse la o instalație de transport a energiei electrice subterană.

În data de 26.05.2020, ora 15:30, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în localitatea Holboca, comuna Holboca, județul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, proprietarul a fost găsit conștient dar confuz. După acordarea asistenței medicale de urgență a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe ,,Sfântul Spiridon” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *