Zeci de pisici au fost salvate de o ieșeancă ce le-a pus la dispoziție o cabană de lux: „Au 3 camere și balcoane”- GALERIE FOTO

14 aug. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Simona Spaiuc, o ieșeancă în vârstă de 40 de ani, are în grijă 34 de pisici pe care le-a salvat din stradă de-a lungul a 8 ani. Dragostea pentru feline a făcut-o să investească sume importante de bani în hrană, consultații la veterinar, dar și o cabană cochetă

Cele 34 de pisici stau într-o cabană construită chiar lângă locuința Simonei Spaiuc, femeia cu suflet mare.

„Toate sunt sterilizate și vaccinate, au carnete de sănătate. Nu sunt interesată să înființez vreo asociație. Sunt organizator de evenimente funerare, venitul meu îl împart cu pisicile. Locuiesc în zona Păun, adăpostul lor, adică o cabană ca acelea de la munte, este tot acolo. Practic, ele au casa lor”, a declarat Simona Spaiuc.

Zeci de pisici îi fac viața mai frumoasă

Pasiunea Simonei Spaiuc pentru pisici a început în urmă cu aproximativ 8 ani. De atunci, blănoasele îi fac viața mai frumoasă.

„Cabana este atașată de casă. Este cu 3 camere mari și balcoane. Este proiectul meu de suflet. Pisicile m-au învățat să fiu mai bună, mai caldă și mai generoasă. Cea mai bătrână felină are 8 ani și o cheamă Prințesa. Am preluat-o chiar din cimitirul Eternitatea. Cel mai mic e Oscar, un motănel căzut dintr-o motocicletă. Cred că fiecare om ar trebui să aibă un proiect de suflet, acolo unde nimic să nu mai conteze, să se elibere de stres și de rutina de zi cu zi. Casa noastră are o energie infinit mai bună de când avem pisici. Ele chiar au capacitatea de a detecta starea oamenilor din jur și înlocuiesc energia negativă cu cea pozitivă”, a precizat Simona Spaiuc.

Ieșeanca: „Nu simt nevoia să le dau”

Deși Simona Spaiuc este nevoită să cumpere săptămânal kilograme de hrană pentru pisici, nu are de gând să renunțe la vreuna dintre ele.

„Nu simt nevoie să le dau pentru că la mine au toate condițiile. Atenție, hrană, spațiu, jucării. Iubitorii reali de animale le au deja pe ale lor. Au devenit parte din familie. Nu e ușor mereu, dar e frumos. Nimic nu mă relaxează mai mult decât să petrec zilnic 2-3 ore cu pisicile, să ajut suflete neajutorate și să văd recunoștința din ochii lor, nu poate fi egalată de nimic. Comand zeci de kilograme de hrană. Citesc mult despre pisici ca să lucrez la comportamentele lor. Am un medic veterinar cu care colaborez, Adina Pădurariu. Toate pisicile adunate erau bolnave, rănite, gestante sau cu pui după ele. Cea mai importantă este sterilizarea. Dacă fiecare deținător de animal și-ar steriliza animalele personale, nu ar mai exista abandon și animalele existente ar fi îngrijite corect”, a precizat Simona Spaiuc.

Comentarii
  • Alta dezaxata si NFT maxim…. un dulau nu are pe ea sa ii rezolve dobitocenia??????

  • Foarte frumos!
    Bine ca doamna isi permite sa întrețină un numar atat de mare de pisici,care altfel ar sfarsi sub rotile masinilor de pe sosele.
    Fiecare dintre noi,sau macar in fiecare gospodarie ar trebui sa existe o pisica
    Sunt terapeutice pt oameni si distrug rozătoarele

  • De oameni nu ați avea grija fățarnicilor ,credeți că faceți bine înaintea Lui Dumnezeu,aspru veți fi judecate ,pentru că în loc să aveți grijă de oamenii ,de aproapele nostru alege ți sa investiți energie în pisici ….toate babele veți fi surprinse că a avea grija de animale nu reprezintă o faptă bună ci a avea grija de oameni reprezintă calea spre Dumnezeu!

  • Unii dau banii pe țigari, bautura și droguri.Dar altii hrannesc animalele, bravo Simona!

  • Ei hai nu mai dați cu pietre ! , oamenii au caractere de șobolani ! , de aia !
    Cu cît cunosc mai mult oamenii , iubesc mai mult animalele , ați auzit de proverbul asta ?

  • Isal, in cazul asta sa te f**a cainii, iar eu sa fiu dulau. Valabil pt toti cei care pupa in c*r cainii si pisicile vagaboande, in loc sa intinda o bucata de paine la un copil sarman.

  • Gigel,ia sictir în cacat cu nasul, taratura!

    Bravo doamnei ca a făcut un gest omenos. Este treaba ei ce face cu banii proprii, casa și timpul ei.

  • Bai oligofenule, îngrijește tu măcar un copil sărac. Dacă ideea ta de ajutor este sa-i dai o bucata de pâine, te caut și te bat la sânge.

  • Felicitari doamnei!
    Daca fiecare dintre noi ar adopta si ingriji un sufletel nevinovat, lumea in care traim ar fi mai buna. Aceste animalute nu au nici o vina ca s-au nascut. E datoria noastra, a oamenilor, sa le ajutam si sa le facem viata mai usoara. Cele de pe strazi care nu au avut vreodata norocul de a fi adoptate, au o viata extrem de grea si chinuita.

  • Buna ziua suntem trei pisoi pierduti, unul de 31 de ani, altul de 25 si inca unul de 24, am dori si noi cate o viluta daca se poate.
    Multumim anticipat d-na Simona!

  • Multumesc pentru faptul ca mai exista oameni ca dvs.! Felicitari!

  • Gigele după ce ca te declari bucuros bulangiu mai vrei sa fii și cîine ? Pai cîinele are loialitate și caracter peste înălțimea ta ! , tu cel mult ești un șobolan de subsoluri plin de căcat și cu probleme de integrare între ceilalți șobolani parșivi , n-avea tu grija cita pîine și ajutor am dat eu la necăjiți și ce am primit înapoi !, mi-am luat cuțite în spate și jecmăneala la greu de la mulți care habar nu au ce e aia recunoștință

  • =)))))) măcar de-ar fi casa ei
    O curva care a stricat o familie și acuma sta in casa fostei neveste
    Of of

  • Bravo. Felicitari. Acele suflete au un acoperiș deasupra capului datorită acestei doamne. Sincere felicitari.

  • Sa nu vă mai aud că nu există viață după moarte! Madama asta e dovada vie a faptului că omul este capabil sa producă bani și după moarte! Pentru alții.
    Inițiativa e lăudabilă.

  • Felicitari! Aceste fiinte trebuiesc ajutate.

  • Nu, prostane, casa nu este a fostei neveste, pentru ca a pierdut-o la partaj, este a ei. În afara de asta, nimănui nu-i pasa de drama fostei neveste care a fost aruncata pe făraș, sunt suficiente probleme în lumea asta decât o frustrata părăsită.
    Felicitări doamnei pentru ajutorul dat animalulelor!

  • Felicitari ! O doamna de nota 11+

  • Vă f**t în gură pe toți sărăciilor !, să ma c*c pe mîțele voastre , pe javrele voastre și pe fața voastră de lăbari triști !, va piș în gura pe toți zoofilii !, ajutați copii sărmani animalelor !

  • Felicitari doamna draga. Sunteti un adevarat exemplu pentru acest colt de țară. Felicitări

  • Foarte bine face, pe strada o pisicuta nevinovata poate muri calcată de masina, de foame, de sete…rar o pisică „stradală” prinde 1 an de viată ! Rar, chiar foarte rar.

    Sa aveti sănătate si putere sa mai ajutati aceste „suflețele” chinuite de soartă.

  • Bai șobolănime de gigel , te servim cu toții în gura cu ceva călduț retardatule! Tu ești un căcat părăsit în șanț nenorocitule ! , o pișam și pe măta in gură și ne dăm drumul între ochii ei de proastă care a căcat un prostan murdar la gură de diaree

  • 🌈 Maria & Mirabella

    Nouă ne plac doar piersicuțele de pisicuțe 😻

  • Foarte frumos ! Adevarul este ca la ce hiene sunt oamenii mai bine ajuti sufletele astea mici si nevinovate… oamenii nu merita ajutati pentru ca uita si te scuipa cu prima ocazie…

  • Astept poza cu pisicuta doamnei 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *