Prima pagină » Local » Zeci de persoane sunt depistate pozitiv la Spitalul de Psihiatrie Grajduri. Infractori cu probleme psihice printre cei infectaţi – UPDATE/ VIDEO
Zeci de persoane sunt depistate pozitiv la Spitalul de Psihiatrie Grajduri. Infractori cu probleme psihice printre cei infectaţi - UPDATE/ VIDEO

Zeci de persoane sunt depistate pozitiv la Spitalul de Psihiatrie Grajduri. Infractori cu probleme psihice printre cei infectaţi – UPDATE/ VIDEO

20 oct. 2020, 11:18,
George Cristian în Local

Zeci de persoane sunt depistate pozitiv la COVID la Spitalul de Psihiatrie din Grajduri. Conform datelor existente până la aceasta oră, majoritatea celor infectaţi sunt pacienţi internaţi în spital.

În spitalul Grajduri sunt internaţi infractori cu probleme psihice grave, infractori deosebit de periculoşi pentru societate. Conform unor informaţii se pare că sunt depistaţi, pozitivi, 69 de persoane.

La Spitalul Grajduri sunt depistaţi cu COVID 69 de persoane

Deşi, iniţial, s-au descoperit 51 de cazuri, în urma retestarii s-a constatat că numărul este unul mai mare. Concret, în total sunt 69 de persoane infectate cu COVID-19 la Spitalul de la Grajduri.

Direcția de Sănătate Publică Iași a informat, sâmbătă, despre apariția unui nou focar Covid-19, la Centrul de servicii sociale Târgu Frumos. Aici, 16 persoane (8 beneficiari și 8 salariați) sunt infectate.

Beneficiarii bolnavi au fost izolați în centru, iar angajații urmează să fie evaluați în serviciile de specialitate. Ancheta este în desfășurare pentru identificarea contacților direcți în unitate.

De asemenea, DSP Iași anunță că în Spitalul de Psihiatrie și pentru măsuri de siguranță Pădureni Grajduri, în secția Psihiatrie cronici – au mai fost confirmate alte 51 de cazuri pozitive (44 pacienți și 7 angajați).

Acest focar a început în urmă cu câteva zile, când au fost confirmați, inițial, cu noul coronavirus, trei pacienți. Pacienții au fost evaluați de un medic infecționist.

”SPITALUL DE PSIHIATRIE ŞI PENTRU MĂSURI DE SIGURANŢĂ PĂDURENI GRAJDURI – Secţia III Psihiatrie cronici– au fost confirmate cu noul coronavirus încă 46 de cazuri – 39 pacienti si 7 salariati.

In cazul focarului din data de 17.10.2020, au fost confirmate cu noul coronavirus 51 de cazuri (44 de pacienţi şi 7 salariaţi).

Măsuri:

La testarea din data de 18.10.2020 s-au mai identificat 46 cazuri pozitive (39 pacienti si 7 salariati). Salariaţii pozitivi au fost evaluaţi de medic infecţionist şi sunt izolaţi la domiciliu. S-au luat măsuri generale de prevenire a transmiterii.”, potrivit DSP Iași.

Situația altor trei focare existe, la Iași

Spitalul Clinic de Urgențe „Prof. N. Oblu” din Iași secțiile Neurochirurgie 1 și 2 s-au confirmat alți 3 salariați.

„SPITALUL CLINIC DE URGENŢE ”PROF. N.OBLU – Neurochirurgie 1 – au fost confirmaţi incă  doi salariaţi.

In cazul acestui focar din data de 09.10.2020, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus     8  persoane (6 pacienţi şi 2 asistente medicale).

La retestare s-au mai depistat  2 asistenţi medicali.

SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”PROF. N. OBLU” IAŞI – SECŢIA NEUROCHIRURGIE 2 + a mai fost confirmat cu noul coronavirus  incă un asistent medical.

In cazul acestui focar din 07.10.2020, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus     8 persoane (4 pacienţi, un medic, un brancardier şi 2 infirmiere)

Masuri: 

La testarea personalului din data de 18.10.2020, s-a mai confirmat un asistent medical care a fost izolat la domiciliu.

SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAŞI – 3 salariaţi

Măsuri:

Personalul depistat pozitiv a fost evaluat medical şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiului”, potrivit DSP Iași.  

Tot mai multe focare in județul Iași

În ultimele zile, în județul Iașia au aparut tot mai multe focare cu COVID-19. Vorbim de azile de batrani, de societati comerciale sau alt gen de firme au fost lovite de pandemia cu COVID-19. In acest conditii este bine de mentionat faptul ca toti iesenii ar trebui sa poarte masca in locurile publice, dar si la locul de munca pentru a evita un asemenea scenariu.

Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fostînregistrate3.400cazurinoi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Situația actualizată în cazul altor trei focare existente

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Iași transmite detalii privind actualizarea numărului de pacienți diagnosticați cu virusul SARS – COV – 2 în cadrul a trei focare Covid-19 din Judeţul Iaşi. În cadrul Ministerului Apărării Naționale, filiala Iași au fost confirmați alți doi salariați, iar inițial fiind cinci. Ca în cazul societății comerciale s-au luat aceleași măsuri de prevenire și stopare a răspândirii virusului Covid-19

„Entitate M.A.P.N. – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă doi salariaţi.

În cazul acestui focar (07.10.2020), iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 5 salariaţi.

Măsuri:

Doi salariaţi au devenit simptomatici şi la testare au fost depistaţi pozitivi. Salariaţii pozitivi au fost evaluaţi de medic infecţionist şi sunt izolaţi la domiciliu. S-au luat măsuri generale de prevenire a transmiterii”, potrivit DSP Iași.

La Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, în cadrul secției IV Acuți a mai fost confirmat un salariat, inițial fiind testați pozitiv 20 de persoane, dintre care patru pacienți și nu mai puțin de 16 cadre medicale din cadrul unității spitalicești.

Ultimul focar, cel din cadrul unui centru de servicii sociale din Budăi, au mai fost diagnosticați cu virusul SARS – COV – 2 douăzeci de persoane, dintre care 6 beneficiari și 14 salariați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024