Prima pagină » Local » Zeci de persoane infectate COVID-19 ajung în fiecare zi în stare gravă la spital! Ieri erau internați în spitalele ieșene peste 800 de pacienți. Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Cei care ajung în urgențe sunt cazuri extrem de severe”
Zeci de persoane infectate COVID-19 ajung în fiecare zi în stare gravă la spital! Ieri erau internați în spitalele ieșene peste 800 de pacienți. Prof. dr. Diana Cimpoeșu:

Zeci de persoane infectate COVID-19 ajung în fiecare zi în stare gravă la spital! Ieri erau internați în spitalele ieșene peste 800 de pacienți. Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Cei care ajung în urgențe sunt cazuri extrem de severe”

03 nov. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Situația infectărilor în județul Iași este în continuare una gravă. Peste 800 de pacienți infectați COVID-19 erau internați ieri în spitalele ieșene, 129 dintre aceștia fiind în stare gravă în secția de anestezie și terapie intensivă. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a precizat că numărul pacienților care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe se menține crescut, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt în stare foarte gravă, cu o afectare pulmonară de peste 50 la sută

Zilnic, zeci de pacienți infectați COVID-19 ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Clinic de Urgențe „Sfântul Spiridon”, în stare gravă, cu o afectare pulmonară de peste 50 la sută. Situația infectărilor în județul Iași este în continuare una gravă. Peste 800 de pacienți infectați COVID-19 erau internați ieri în spitalele ieșene, 129 dintre aceștia fiind în stare gravă în secția de anestezie și terapie intensivă. Ieri, 2 octombrie 2021, medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” au început administrarea de anticorpi monoclonali la formele care îndeplinesc criteriile în urgență, asta se referă la forme fără necesar de oxigen și fără afectare severă, care vin la spital în primele 7 zile.

„Deși am trecut în luna noiembrie, situația este la fel ca în fiecare zi a lunii octombrie, fiecare pat din zona dedicată COVID-19 este ocupat și în urgență, nu doar în spitalele Covid și suport Covid. Sunt ocupate toate locurile din secția ATI cu 13 pacienți, cu nevoi de terapie intensivă, pacienți gravi cu vârste între 50 și 85 de ani. În continuare avem pacienți tineri, cu forme severe și toate locurile din zona Covid cu oxigen, respectiv 12 pacienți.

Pentru acestea se găsesc locuri în câteva spitale unde s-au făcut externări, în spitalele de Pneumologie, Infecțioase, Recuperare și sperăm două și la Spitalul Militar. Cei care ajung în urgențe sunt cazuri extrem de severe, cu nevoie de oxigen de peste 5 litri și cu o afectare pulmonară în generel de peste 50 la sută. Avem toate tipurile de pacienți”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

25 de decese și peste 400 de noi cazuri în Iași

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 412 noi cazuri de infectări și 25 de decese în rândul persoanelor infectate. Acestea sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în Secțiile ATI. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.571 în județul Iași. Ieri, 2 octombrie 2021, cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul Mobil de la Lețcani, 47 de paturi, urmat de Spitalul de Neurochirurgie, 18 locuri.

Marți, 26 octombrie 2021, la Spitalul de la Lețcani a avut loc o întâlnire „de taină”, cu scopul găsirii unor măsuri pentru problemele care au apărut acolo după două săptămâni de la redeschidere. Problemele de la Spitalul mobil de la Lețcani din ultima perioadă nu și-au găsit nicio rezolvare. În ultima perioadă, la unitatea medicală au apărut din nou probleme cu instalația de încălzire, în ciuda faptului că, în interior, sunt zeci de bolnavi de COVID-19. Conducerea Primăriei Iași a încercat să găsească o soluție, însă discuțiile cu cei de la spital nu au avut vreo finalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *