Prima pagină » International » Zeci de persoane au fost împuşcate şi şapte omorâte la protestele din Chicago – VIDEO
Zeci de persoane au fost împuşcate şi şapte omorâte la protestele din Chicago - VIDEO

Zeci de persoane au fost împuşcate şi şapte omorâte la protestele din Chicago – VIDEO

20 iul. 2020, 12:16,
George Cristian în International

Zeci de persoane au fost împuşcate şi şapte omorâte la protestele din Chicago. Proteste violente în SUA după ce protestatarii şi forţele de ordine s-au ciocnit. În urma împuşcăturilor, la Chicago au decedat şapte persoane. Pe imaginile publicate de presa din SUA se poate observa cum protestatarii vor să dărâme statuia lui Cristofor Columb. Conform informaţiilor din presa, multe dintre persoanele ranite erau, de fapt, simpli trecători.

Interesant este faptul că anunţul poliţiei din Chicago vine în contextul în care, tot poliţiştii dădeau un bilanţ în scădere a numărului de omucideri din metropola Americană. Nivelul general de criminalitate a scăzut cu 9%, numărul omuciderilor şi cel al incidentelor armate au crescut cu 48%, respectiv 46% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Pe de altă parte, bilanţul din weekendul care tocmai s-a încheiat este mai scăzut faţă de cel din weekendul precedent, când au fost ucişi 13 oameni.

Richard Rosenfeld susţine că violentele au la baza moartea lui George Floyd

Conform lui Richard Rosenfeld, om de ştiinţă şi criminolog în cadrul unei universităţi din SUA, creşterea în intensitate a numărului de acte de violenta pot avea la baza decesul lui George Floyd. Criminologul crede că aceste violente încă nu au ajuns în intensitate ca cele din anii 1990, atunci când în SUA exista o rata uriaşă a morţilor prin omucidere. Totuşi, acest fel de justiţiarism poate duce la apariţia de victime în rândul persoanelor nevinovate. Săptămâna trecută, un bebeluş de un an din Brooklyn a fost împuşcat în timp ce se afla în cărucior, la un picnic. Richard Rosenfeld a mai spus pe CNN că redeschiderea statelor şi oraşelor după carantină duce indiscutabil la astfel de creşteri.

Americanii italieni din Chicago și liderii locali s-au raliat duminică dimineață la Statuia Columb

Americanii italieni din Chicago și liderii locali s-au raliat duminică dimineață la Statuia Columb din Parcul Arrigo, ca răspuns la protestul de vineri la statuia lui Christopher Columb din Grant Park.

Organizatorul local italian american, Carlo Vaniglia, judecătorul retras Sam Amirante, activistul anti-violență Raul Montes și alți lideri din Chicago au vorbit duminică dimineață .. Comunitatea americană italiană și tot Chicago sunt supărate, triste și speriate de confruntările violente dintre poliția și protestatarii din Chicago Vineri și doresc să ajute la prevenirea unei alte confruntări, a declarat grupul într-o declarație. Grupul de italieni americani și susținătorii lor au spus că doresc doar pace, dar au amenințat și cu „războiul” dacă statuia lui Columbo să continue să facă obiectul vandalismului. Alți oficiali și activiști din Chicago au condamnat acțiunile primarului Lori Lightfoot și ale departamentului de poliție după ce mitingul de vineri a escaladat.

Poliția din Chicago s-a confruntat cu protestatarii în apropierea marii statui a lui Christopher Columb

Poliția din Chicago s-a confruntat cu protestatarii în apropierea marii statui a lui Christopher Columb în Parcul Grant. Cel puțin 12 persoane au fost arestate și 18 ofițeri răniți, potrivit CPD.

Membrii mulțimii și susținătorii manifestă acum indignare pentru felul în care au fost tratați, inclusiv un activist adolescent care a fost rănit în timpul ciocnirii. „Mi-a fost scos dinții”, a spus Miracle Boyd, unul dintre protestatari. „Am abraziuni ale buzelor în gură. Dinții mei mă doare foarte rău.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *