Prima pagină » Local » Zeci de pacienţi de la Spitalul Mobil Lețcani au fost transferaţi către alte spitale din Iași! Prof. dr. Diana Cimpoeșu explică, pas cu pas, care au fost procedurile
Zeci de pacienţi de la Spitalul Mobil Lețcani au fost transferaţi către alte spitale din Iași! Prof. dr. Diana Cimpoeșu explică, pas cu pas, care au fost procedurile

Zeci de pacienţi de la Spitalul Mobil Lețcani au fost transferaţi către alte spitale din Iași! Prof. dr. Diana Cimpoeșu explică, pas cu pas, care au fost procedurile

11 nov. 2021, 11:34,
în Local

În această dimineaţă s-a început tranferul a zeci de pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Mobil Lețcani. Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a declarat că pentru cei 26 de pacienţi au fost mobilizate zeci de echipaje de Terapie Intensivă Mobilă, dar şi echipaje SAJ şi echipaje ale medicilor din Rep. Moldova.

În unitatea medicală menţionata mai sus se aflau 26 de pacienţi dintre care 13 dintre ei se aflau în stare gravă la Terapie Intensivă Mobilă.

Zeci de pacienţi COVID-19 din Spitalul Mobil Lețcani au fost transferaţi către alte spitale din Iași

La această oră, unităţile medicale au realizat transferul în siguranţă a zeci de pacienţi infectaţi cu COVID-19 şi care se aflau internaţi la Spitalul Mobil Lețcani. Aceștia au fost duşi, rând pe rând către alte spitale din Iași. Vorbim despre un număr total de 26 de pacienţi dintre care 13 se aflau la Terapie Intensivă, având o stare de sănătate gravă:

Echipele de la SMURD împreună cu echipele de la SAJ au realizat transferul a 26 de pacienți, dintre care 13 pacienţi de ATI şi 13 pacienţi non-ATI, din secţia exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase către alte spitale din Iași. Cei de la ATI au fost transportați cu echipaje de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul Sf. Spiridon, UPU SMURD, de la colegii din Rep. Moldova și de la colegii de la SAJ către spitalele care au ATI, Institutul Regional de Oncologie, 2 pacienți, Neurochirurgie 2 pacienți şi către UPU Sf. Spiridon 5 pacienți.

Acolo unde au existat locuri pentru ventilație mecanică, cu echipe medicale şi echipamente medicale pregătite să preia şi capabile să îngrijească acești pacienţi. Cele 13 cazuri non-ATI au fost transferate către Spitalul de Boli Infecțioase, aici a ajuns şi primul pacient transferat din ATI în ATI, în acelaşi spital, şi către Spitalul CFR pacienţi fără necesar de Terapie Intensivă pe locurile libere existente.

Pacienţii au fost stabili pe timpul transportului, au fost urmăriţi de echipele medicale şi evoluţia lor a fost una bună. Menţionez că pacienţii de Terapie Intensivă sunt pacienţi gravi, marea lor majoritate intubați, instabili hemodinamic, stabilizaţi cu suport hemodinamic. Transferul a fost unul clar de înalt ţinuta şi performantă medicală. a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Păturile de Terapie Intensivă sunt ocupate complet, susține prof. dr. Diana Cimpoeșu

Pe de altă parte, prof. dr. Diana Cimpoeșu susţine că în aceste momente, la nivel de Iași, paturile de Terapie Intensivă sunt ocupate într-o proporţie de 100%. Așadar, în UPU Iași mai sunt 5 ventilatoare libere care sunt pregătite pentru a primi pacienți:

În ATI locurile sunt complete, atât pe non-COVID cât și pe COVID. În urgentă mai avem 3 ventilatoare libere, dar evident, nu ne dorim să primim pacienţi gravi, ne dorim ca toţi oamenii să aibă o evoluţie favorabilă şi să nu fie nevoie să îi punem pe ventilator. Ne-am asigurat că cei din ATI de la Lețcani au condiţii de cazare bune. Nu se pune problema transferurilor. O să fim pregătiţi şi vom găsi soluţii pentru toţi pacienţii să le fie bine din punct de vedere medical şi bine din punct de vedere al condiţiilor mediului în care se află.

Vă aducem aminte faptul că Spitalul Mobil de la Lețcani întâmpină probleme reale cu instalația de căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *