Primăria Municipiului Arad a anunțat că Poliția Locală a confiscat 113 lei de la o persoană care cerșea. Instituția transmite că lucrează la combaterea cerșetoriei și roagă arădenii să nu încurajeze aceste practici. De asemenea, aceasta a scris că banii se vor duce către bugetul local. Ca răspuns la mesajele autorităților, zeci de oameni s-au revoltat pe Facebook.
„Poliția Locală Arad a identificat în municipiul Arad un tânăr cerşetor, din Felnac, apt de muncă, care avea asupra sa suma de 113 ron, proveniți din cerşit.
Conform propriilor afirmații, tânărul V.A. provine dintr-o familie cu 6 copii. Tatăl său nu lucrează, trăind din alocația copiilor, iar mama sa a decedat anul trecut.
Tânărul a ajuns în Arad, la prânz, cu trenul și a avut nevoie de doar trei ore pentru a obține din cerșit suma de 113 lei care a fost găsită asupra sa. Nu a lucrat niciunde până în prezent şi nu a frecventat şcoala, fiind analfabet.
Poliția Locală Arad lucrează către combaterea fenomenului de cerşetorie în municipiu şi roagă arădenii să nu încurajeze aceste practici!
Apreciem faptul că arădenii sunt oameni generoşi, altruişti şi vor să ajute, însă mulți dintre cei care stau cu mâna întinsă sunt apți de muncă şi profită de ajutorul primit”, arată Poliția Locală pe Facebook.
„Vă rugăm să Nu încurajați cerșetoria! 113 lei au fost confiscați în această seară de către agenții Poliției Locale Arad de la o persoană care apela la mila publică. Suma confiscată va ajunge în bugetul orașului”, transmite Primăria Aradului.
Mai mulți oameni s-au indignat pe Facebook la mesajele autorităților locale.
„Ce democrație e aia în care Poliția Locală poate lua cu forța bani de la cetățeni de pe stradă?”
„Doamne ferește!!!! Mare mafiot…. felicitări!!!”
„De unde știți că ăia nu erau banii lui? Sau măcar o parte. Care sunt dovezile?”
„Si acuma o să auzim că a dat în cap la cineva pe stradă pt mâncare….nu este un mod de a stopa cerșetoria ci de a activa acea persoană să devină agresivă pt un colț de pâine”.
„Să vă fie rușine. Ați călcat în picioare dreptul la proprietate și cel la libera circulație. Ce a făcut poliția locală se numește tâlhărie”, arată o parte dintre mesajele la postarea Primăriei.